lody - 12901 przepisów (strona:544/861)

Jabłkowy zamęt 161

znaleźliśmy w nowym numerze "Kuchnia" ,drink bardzo delikatny w smaku ,jednocześnie bardzo orzeźwiający. Składniki 2 łyżki cukru 2 łyżki wody sok z cytryny 2 jabłka 100 ml wódki lód Przygotowanie Cukier rozpuszczamy w wodzie. Jabłka obieramy ,kroimy w kostkę ,miksujemy razem z cukrem rozpuszczonym w wodzie i sokiem z cytryny. Do shakera wlewamy wódkę ,sok i kostki lodu. Przelewamy

R'n'G Kitchen
White Russian Drink 570

smaku i bardzo 'uderzający' w głowę drink... :D Składniki 60 ml wódki 40 ml likieru kawowego 20 ml kremówki Przygotowanie Wódkę i likier kawowy wkładamy do shakera razem z lodem. Do alkoholu dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy. W szklankach do drinków umieszczamy lód i wlewamy wymieszany drink

R'n'G Kitchen
Tempura tendon 176

Tempurę podawać samą z dodatkiem sosów. Ważne jest ,by olej był mocno rozgrzany ,a ciasto mocno schłodzone. Składniki Ciasto: szklanka mąki pszennej szklanka zimnej wody żółtko jajka kilka kostek lodu sól ,pieprz Do smażenia użyliśmy: brokuł krewetki black tiger Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia sos słodko-kwaśny Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Krewetki płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mąkę ,wodę ,sól ,pieprz i żółtko mieszamy ,dodajemy kilka kostek lodu (by panierka była bardziej chrupiąca). Olej rozgrzewamy. Brokuł i krewetki zanurzamy w cieście ,nadmiar ciasta usuwamy i wrzucamy na gorący olej. Smażymy krótko 4-5 min. Podajemy z ryżem i sosem

R'n'G Kitchen
Kamikaze 162

Robi niesamowite wrażenie na imprezach. Składniki 100 ml czystej wódki 100 ml likieru blue curacao 100 ml soku ze świeżej cytryny kilka kostek lodu Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy wódkę i blue curacao. Wyciskamy sok ze świeżej cytryny i dodajemy do alkoholu. Dodajemy kilka kostek lodu ,zamykamy shaker i mieszamy. Przelewamy do szklanek

R'n'G Kitchen
Cointreau bubbles 151

Kolejna nasza propozycja na karnawał. Składniki 40 ml cointreau 5 ml soku z limonki tonic lód Przygotowanie Do szklanki wlewamy 5 ml soku z limonki. Dolewamy likier cointerau. Wrzucamy kilka kostek lodu. Uzupełniamy tonicem

R'n'G Kitchen
Żubrówka z ogórkiem 117

Smaczna wersja standardowego drinka żubrówki z sokiem jabłkowym.   Składniki 40 ml żubrówki sok jabłkowy ogórek sałatkowy (krótki) lód Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ogórek kroimy wzdłuż. Wkładamy do długich szklanek razem z lodem. Wlewamy wódkę. Całość uzupełniamy sokiem jabłkowym. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Żubrówka z tonikiem 139

Żubrówka wytrawnie ,na dnie niespodzianka. Składniki 40 ml żubrówki  tonik cukier brązowy karmelizowany lód Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na dno szklanki wsypujemy trochę cukru. Dodajemy kilka kostek lodu. Wlewamy wódkę . Szklankę uzupełniamy tonikiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Kokosowe orzeźwienie 183

Prosty, lekki i bardzo smaczny drink. Składniki 60 ml soku pomarańczowego 180 ml Bazilio Caraibo di Coco plasterek pomarańczy lód Przygotowanie Sok pomarańczowy i likier o smaku kokosowym mocno schłodzone wymieszałem w shakerze z lodem. Wlałem do kieliszków. Udekorowałem plasterkami pomarańczy

R'n'G Kitchen
Polish fruit drink 129

Smaczny ,delikatny ,idealny w upalne dni. Składniki 50 ml sznapsa gruszkowego 50 ml soku jabłkowego antonówka 75 ml napoju żurawinowego lód Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do szklanki typu long wrzucamy kilka kostek lodu. Wlewamy sznaps i sok jabłkowy. Po łyżeczce wlewamy napój żurawinowy. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Drink Pod Napięciem 177

wersję bezalkoholową. Składniki 250 g świeżych truskawek 500 ml napoju energetycznego Burn 100 ml czystej wódki łyżeczka posiekanego imbiru 40 ml soku z limonki tajskiej 30 ml syropu kokosowego lód Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wszystkie składniki wrzucamy do blendera ,miksujemy. Do szklanek typu long wrzucamy kostki lodu ,wlewamy drink. Dekorujemy truskawką. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Caipirinha shot 158

zrobiony na bazie cachaca, cukru trzcinowego i limonki. Postanowiliśmy zrobić własną, shotową wersję ;) Z podanych proporcji wychodzą 2 shoty. Składniki 40 ml cachaca 1 limonka 2 łyżeczki cukru trzcinowego lód Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy cachaçę. Następnie wlewamy wyciśnięty sok z limonki, dodajemy lód i wsypujemy cukier. Wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy

R'n'G Kitchen
Koktajl Raffaello 384

cieplej i wakacje w pełni więc na pieczenie i siedzenie zbyt długie w kuchni nie jest przyjemnością. W najbliższym czasie spodziewajcie się więc dużej ilości deserów, zimnych napojów i lodów. Dzisiejszy pomysł na koktajl znalazłam na jednym z blogów i trochę go zmodyfikowałam. Jeżeli chcecie wersje oryginalną to zapraszam tutaj: koktajl rafaello  Smak jest zbliżony do moich ulubionych

ciastkarnia na kruchym spodzie
Mega Orzeźwiający koktajl 211

Produkty Potrzebne; ananas- 500 gram mango-  Sztuka cukier- 3Łyżki lód kostki- pare kostek Sposób Przygotowania; 1.  Obieramy nasze owoce, kroimy w kostkę. 2.  Wrzucamy do blendera dodajemy cukru. 3.  Gdy jest już gotowe podajemy z lodem

pichciszto
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada grejpfrutowa 219

upał jest w sam raz. Wypiłam 3 szklanki. Stasiek oprócz płynu wcinał listki mięty :) Na lemoniadę wystarczy mieć 2 grejpfruty, 2 nieduże cytryny, 3-4 łyżki miodu, kilka kostek lodu i kilka listków świeżej mięty, około 3/4 szklanki zimnej wody. Sprawa jest prosta wystarczy wycisnąć sok z owoców, przecedzić miąższ przez sitko, dodać miód, lód, miętę i wodę. Całość wymieszać

apetytnapieczenie
Smoothie - truskawkowo-bananowe! 224

zarazem przepyszny. Idealne ochłodzenie w te upalne dni. Koniecznie musicie spróbować! Na 4 porcję potrzebujemy: 2 duże banany 400-500 g truskawek 250 ml mleka 10-12 kostek lodu 1 łyżka brązowego cukru Do jednego naczynia wrzucamy pokrojone banany i truskawki. Owoce blendujemy. Następnie dodajemy mleko, kostki lodu oraz cukier. Wszystko razem dokładnie miksujemy, aż powstanie gładki płyn. Podajemy natychmiast

Kolejny blog o gotowaniu