znaleźliśmy w nowym numerze "Kuchnia" ,drink bardzo delikatny w smaku ,jednocześnie bardzo orzeźwiający. Składniki 2 łyżki cukru 2 łyżki wody sok z cytryny 2 jabłka 100 ml wódki lód Przygotowanie Cukier rozpuszczamy w wodzie. Jabłka obieramy ,kroimy w kostkę ,miksujemy razem z cukrem rozpuszczonym w wodzie i sokiem z cytryny. Do shakera wlewamy wódkę ,sok i kostki lodu. Przelewamy
R'n'G Kitchensmaku i bardzo 'uderzający' w głowę drink... :D Składniki 60 ml wódki 40 ml likieru kawowego 20 ml kremówki Przygotowanie Wódkę i likier kawowy wkładamy do shakera razem z lodem. Do alkoholu dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy. W szklankach do drinków umieszczamy lód i wlewamy wymieszany drink
R'n'G KitchenTempurę podawać samą z dodatkiem sosów. Ważne jest ,by olej był mocno rozgrzany ,a ciasto mocno schłodzone. Składniki Ciasto: szklanka mąki pszennej szklanka zimnej wody żółtko jajka kilka kostek lodu sól ,pieprz Do smażenia użyliśmy: brokuł krewetki black tiger Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia sos słodko-kwaśny Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Krewetki płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mąkę ,wodę ,sól ,pieprz i żółtko mieszamy ,dodajemy kilka kostek lodu (by panierka była bardziej chrupiąca). Olej rozgrzewamy. Brokuł i krewetki zanurzamy w cieście ,nadmiar ciasta usuwamy i wrzucamy na gorący olej. Smażymy krótko 4-5 min. Podajemy z ryżem i sosem
R'n'G KitchenRobi niesamowite wrażenie na imprezach. Składniki 100 ml czystej wódki 100 ml likieru blue curacao 100 ml soku ze świeżej cytryny kilka kostek lodu Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy wódkę i blue curacao. Wyciskamy sok ze świeżej cytryny i dodajemy do alkoholu. Dodajemy kilka kostek lodu ,zamykamy shaker i mieszamy. Przelewamy do szklanek
R'n'G KitchenKolejna nasza propozycja na karnawał. Składniki 40 ml cointreau 5 ml soku z limonki tonic lód Przygotowanie Do szklanki wlewamy 5 ml soku z limonki. Dolewamy likier cointerau. Wrzucamy kilka kostek lodu. Uzupełniamy tonicem
R'n'G KitchenSmaczna wersja standardowego drinka żubrówki z sokiem jabłkowym. Składniki 40 ml żubrówki sok jabłkowy ogórek sałatkowy (krótki) lód Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ogórek kroimy wzdłuż. Wkładamy do długich szklanek razem z lodem. Wlewamy wódkę. Całość uzupełniamy sokiem jabłkowym. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenŻubrówka wytrawnie ,na dnie niespodzianka. Składniki 40 ml żubrówki tonik cukier brązowy karmelizowany lód Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na dno szklanki wsypujemy trochę cukru. Dodajemy kilka kostek lodu. Wlewamy wódkę . Szklankę uzupełniamy tonikiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G KitchenProsty, lekki i bardzo smaczny drink. Składniki 60 ml soku pomarańczowego 180 ml Bazilio Caraibo di Coco plasterek pomarańczy lód Przygotowanie Sok pomarańczowy i likier o smaku kokosowym mocno schłodzone wymieszałem w shakerze z lodem. Wlałem do kieliszków. Udekorowałem plasterkami pomarańczy
R'n'G KitchenSmaczny ,delikatny ,idealny w upalne dni. Składniki 50 ml sznapsa gruszkowego 50 ml soku jabłkowego antonówka 75 ml napoju żurawinowego lód Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do szklanki typu long wrzucamy kilka kostek lodu. Wlewamy sznaps i sok jabłkowy. Po łyżeczce wlewamy napój żurawinowy. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G Kitchenwersję bezalkoholową. Składniki 250 g świeżych truskawek 500 ml napoju energetycznego Burn 100 ml czystej wódki łyżeczka posiekanego imbiru 40 ml soku z limonki tajskiej 30 ml syropu kokosowego lód Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wszystkie składniki wrzucamy do blendera ,miksujemy. Do szklanek typu long wrzucamy kostki lodu ,wlewamy drink. Dekorujemy truskawką. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G Kitchenzrobiony na bazie cachaca, cukru trzcinowego i limonki. Postanowiliśmy zrobić własną, shotową wersję ;) Z podanych proporcji wychodzą 2 shoty. Składniki 40 ml cachaca 1 limonka 2 łyżeczki cukru trzcinowego lód Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy cachaçę. Następnie wlewamy wyciśnięty sok z limonki, dodajemy lód i wsypujemy cukier. Wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy
R'n'G Kitchencieplej i wakacje w pełni więc na pieczenie i siedzenie zbyt długie w kuchni nie jest przyjemnością. W najbliższym czasie spodziewajcie się więc dużej ilości deserów, zimnych napojów i lodów. Dzisiejszy pomysł na koktajl znalazłam na jednym z blogów i trochę go zmodyfikowałam. Jeżeli chcecie wersje oryginalną to zapraszam tutaj: koktajl rafaello Smak jest zbliżony do moich ulubionych
ciastkarnia na kruchym spodzieProdukty Potrzebne; ananas- 500 gram mango- Sztuka cukier- 3Łyżki lód kostki- pare kostek Sposób Przygotowania; 1. Obieramy nasze owoce, kroimy w kostkę. 2. Wrzucamy do blendera dodajemy cukru. 3. Gdy jest już gotowe podajemy z lodem
pichcisztoupał jest w sam raz. Wypiłam 3 szklanki. Stasiek oprócz płynu wcinał listki mięty :) Na lemoniadę wystarczy mieć 2 grejpfruty, 2 nieduże cytryny, 3-4 łyżki miodu, kilka kostek lodu i kilka listków świeżej mięty, około 3/4 szklanki zimnej wody. Sprawa jest prosta wystarczy wycisnąć sok z owoców, przecedzić miąższ przez sitko, dodać miód, lód, miętę i wodę. Całość wymieszać
apetytnapieczeniezarazem przepyszny. Idealne ochłodzenie w te upalne dni. Koniecznie musicie spróbować! Na 4 porcję potrzebujemy: 2 duże banany 400-500 g truskawek 250 ml mleka 10-12 kostek lodu 1 łyżka brązowego cukru Do jednego naczynia wrzucamy pokrojone banany i truskawki. Owoce blendujemy. Następnie dodajemy mleko, kostki lodu oraz cukier. Wszystko razem dokładnie miksujemy, aż powstanie gładki płyn. Podajemy natychmiast
Kolejny blog o gotowaniu