lody - 12901 przepisów (strona:553/861)

Sos kakaowy z nasion chia 186

Super łatwy przepis na sos kakaowy z nasionami chia. Składniki należy tylko zmieszać i odstawić do lodówki. Świetny do lodów, owsianek, owoców, musli i smoothies.  Składniki: 4 łyżki nasion chia           Opis produktu <klik> 1 szklanka mleka roślinnego lub innego przez nas wybranego 1 łyżka kakao 1 łyżka syropu

Pora na pora i pomidora
SANDWICZE Z MUSEM JABŁKOWO – RABARBAROWYM I ORZECHAMI 216

masłem ( od spodu ), układamy porcję musu, przykrywamy, dociskamy i smażymy – robimy to albo na patelni z odrobiną oliwy, w piekarniku, albo na grillu. Podajemy na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną, albo kruszonymi bezami. Smacznego

Ostra na Słodko
Galaretka drobiowa naturalna - bez żelatyny z szybkowaru 474

przepisem po ugotowaniu przecedź wywar przy użyciu drobnego sitka lub durszlaka schłodź szybko wywar w następujący sposób: wlej do zlewu zimną wodę i wstaw garnek, jeśli masz lód w zamrażalniku, dodaj go trochę do zimnej wody w zlewie  (jeśli dodasz do wody bardzo dużo kostek lodu, wywar ostygnie w mgnieniu oka) kiedy na zimnym wywarze

Szybko Szybkowar
Wieloowocowy napój orzeżwiający 171

pić , a po co sięgać po napoje ze sklepu jak możemy przygotować je sami, zdrowe i bez chemii . Ja mam dzisiaj propozycję na wieloowocowy napój z dodatkiem miodu i lodu(...)smaku , wlać wodę mineralną i jeszcze raz wymieszać . Wodą mineralną możecie regulować gęstość waszego napoju , jeśli chcecie żeby był rzadszy dodajcie więcej wody mineralnej . Podawać sam lub z kostkami lodu . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ananasowe smoothie z awokado 172

Składniki: 1/2 świeżego ananasa 1 awokado 1 banan 3/4 szklanki soku ananasowego 1/2 szklanki lodu Wykonanie: Ananasa obrać, wykroić środek i pokroić na mniejsze kawałki. Awokado, banana  obrać i pokroić Owoce, sok i lód zmiksować na gładko. Smacznego

O kuchni z uczuciem
Ciastka na bazie mąki kokosowej z kremem mocno brzoskwiniowym 363

przypadła mi do gustu. Nie tylko pięknie pachnie ale także wybornie smakuje (nawet na surowo, nie mogłam się oprzeć- musiałam spróbować). Mąka kokosowa może stanowić idealny dodatek do deserów, lodów czy też wypieków. Należy jednak pamiętać, że jest ona bardziej chłonna niż "klasyczne" mąki.  Moi drodzy jak już zapewne zauważyliście rozpoczęłam współpracę z kolejną firmą. Tym razem postanowiła

Krakowskie smaki Ani
Płatki orkiszowe o smaku szarlotki na ciepło 193

moje nowe ulubione śniadanie :) Szczerze przyznam, że jabłka i cynamon to jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Dzisiejsze płatki smakują jak najlepsza szarlotka podawana na ciepło, brakuje tylko gałki lodów waniliowych, ale przecież chcemy, żeby śniadanie nie było zbyt kaloryczne ;) Jabłuszka z tego przepisu wychodzą cudownie miękkie i soczyste, a cynamon doskonale uzupełnia ich smak. Polecam podać z połówkami

Chocolate Muffin Blog
Ciastka bananowe z kokosem i siemieniem lnianym 291

sodą i olej. -Składniki  starannie wymieszać  łyżką, dodać kropelki czekoladowe, ponownie  wymieszać. -Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do temp.180st.C. -Łyżką  do lodów /lub zwykłą / nakładać  na blachę / w odstępach / niewielkie kupki ciasta ,  lekko je spłaszczać nadając   ciasteczkom odpowiedni kształt. -Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika . -Piec ok. 25 minut. Upieczone

Zakamarki mojej kuchni
Mniszek z melisą - miodzik na kaszel = vescia melissa miele di tosse 189

wcześniej   pasteryzowanych słoiczków i dokładnie zakręcamy. Odstawiamy na gazetę, przykrywamy ręcznikiem i pozostawiamy do ostygnięcia. Stosujemy go na przeziębienia (gardło, kaszel), lub jako słodka polewa do ciast, naleśników, lodów czy racuchów. Migliori fiori di tarassaco scelta alla fine di aprile e metà maggio.         Ingredienti:      1000 teste

w mojej kuchni
Miodzik z mniszka lekarskiego 197

suchych wcześniej pasteryzowanych słoiczków i dokładnie zakręcamy. Odstawiamy na gazetę, przykrywamy ręcznikiem i pozostawiamy do ostygnięcia. Stosujemy go na przeziębienia (gardło, kaszel), lub słodka polewa do ciast,  lodów czy racuchów

w mojej kuchni
Halibut niebieski- dzwonko- pieczony z herbatą 200

kuchni. Wystarczy niewiele składników, aby powstało danie zdrowe i aromatyczne. Podaję rybę herbacianą, delikatną , aromatyczną. Herbata to nie tylko napój, ale również przyprawa w naszej kuchni- do deserów, lodów, ciast ,ale i do dań wytrawnych takich jak u mnie, do ryby! Do jej dosmaczenia użyłam herbaty FESTIVAL DREAM od  BASILUR z górnej puszki, gdzie znajduje się mieszanka czarnej

Z Kuchni Do Kuchni
Nové Vinařstvi - wino z Czech 135

zielonkawo – żółte wino z aromatem dojrzałych moreli i brzoskwiń oraz kwiatów. W smaku pełne soczystej owocowości z mineralną nutą w finiszu. Idealne jako aperitif, lub dodatek do owocowych deserów, lodów. Cuvée Fantomme – już sama nazwa wzbudzała liczne komentarze i nieodpartą chęć spróbowania tego różowego półsłodkiego wina. To udany kupaż kilku odmian o bladoróżowej barwie, słodkimi aromatami truskawek oraz długim

królestwo garów
WIOSENNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM 249

NONE W końcu wiosna! Mam wrażenie, że pół roku siedzimy w norach, zakutani po usze w koce i doczekać się nie możemy słońca, kwitnących drzew, zielonej trawy, długiego dnia. Lodów w parku na ławce, spacerów. Tego, że można tylko zmienić papcie na buty i wyjść z domu, bo nie trzeba zakładać drugiego swetra, rękawiczek i owijać się cztery razy

bistro mama
Lemoniada ogórkowo- miętowa 207

Orzeźwiająca, świeża, zdrowa Lemoniada ogórkowo- miętowa SKŁADNIKI: 1 cytryna lub limonka 1 ogórek świeża mieta cukier trzcinowy woda mineralna lód Cytrynę sparzyć, ogórek obrać. Pokrojony ogórek, kilka liści mięty , wyciśnięty sok z cytryny i cukier trzcinowy zmiksować w blenderze.  Do dużego dzbanka wlać miksturę następnie dodać wodę i kilkanaście kostek lodu.  Lemoniadę podawać zimną, z plasterkiem cytryny

MarciochaKucharzy