lod domowe - 889 przepisów (strona:34/60)

lodowe kanapki 339

składniki na ciasto: 250 g mąki 120 g cukru brązowego 125 g masła 25 g kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1

Domowy Smak Jedzenia
1506.Chwalę się... 154

Jak  się chwalić...to się chwalić...kolejnymi wygranymi ...Dziękuję bardzo.. Kasiu .. Forma do tartinek za czekoladowe parozzo z lodamiForma do pieczenia Wilton

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka orzechowa najlepsza 145

się poczuć jak w prawdziwej kawiarni na myśl przychodzi mi tylko jedno  szarlotka na ciepło z sosem waniliowym i lodami. Kiedy miałam możliwość zawsze w lokalu ona szła na pierwszy plan ale powiem nieskromnie najlepszą robię w swoim domowym zaciszu. Testowałam wiele szarlotek ale ta jednak przebija wszystkie dodatkowo ten sos niebo w gębie. Zapraszam... Skala smaku 10/10 przed

Kubki smaku
Lody! bez cukru i mleka, a jakie dobre :) 439

być źródłem wielu cennych witamin i niewielu kalorii.  Podstawą domowych lodów naturalnych są mrożone banany. W sezonie letnim często mam jakieś w lodówce. Wystarczy dodać do nich jakieś inne mrożone owoce bądź na przykład masło orzechowe, zmiksować i gotowe :) A z polewą czekoladową są już całkiem mega :) Lody: 3 banany 3 kiwi (lub dowolne inne owoce, zazwyczaj daję

pyszne zdrowości
.1223. chia na lodowo 164

~pudding chia zblendowany z mrożonymi truskawkami i bananem, podany z domową granolą~

breakfast of dreams
Pysznie i elegancko w restauracji Tamka 43 230

chorizo. Potem zamówiliśmy risotto cytrynowo-waniliowe z krewetkami i przegrzebkami. Na deser zaszalałyśmy i spróbowałyśmy: kawowej panny cotty z lodami kokosowymi (OBŁĘDNE) z płatkami świeżego kokosa i pomelo, piernikowego musu w otoczonego czekoladą z dodatkiem pudru miodowego oraz selekcję domowych lodów: waniliowe, bazyliowe i z rokitnika, podane z mini bezami i granatem. Muszę przyznać, że wszystkie dania zostały przygotowane perfekcyjnie

Kulinarne przygody Gatity
Crumble z jabłkami i rabarbarem 149

posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni C przez około 40 minut. Crumble podajemy ciepłe z lodami waniliowymi, bitą śmietaną, sosem waniliowym lub budyniem. * Jak przygotować cukier waniliowy? Dobrej jakości cukier waniliowy można bez problemu przygotować domowym sposobem. Jeśli raz spróbujecie, nie sięgniecie już po cukier z torebki (który najczęściej nie jest waniliowym a wanilinowym, czyli aromatyzowanym

Smakowity Blog Kulinarny
Lody malinowe 158

zrobić w każdej chwili". Mąż: "To zrób. Ja już jadę". I tym sposobem 20 minut później już jedliśmy wspaniałe lody malinowe. Posiadanie maszynki do lodów to jednak świetna sprawa. Dla kogo: dla malinomaniaków dla chcących się ochłodzić dla kochających domowe wyroby Składniki:  250g malin 125ml mleka 125ml śmietany 30 lub 36% 2 łyżki miodu Wykonanie z maszyną: Zmiksować maliny

Mania Wypiekania
Rogaliki z rabarbarem - idealne na wycieczkę 229

Był pyszny obiad (polędwiczki w trzech marynatach, pieczone ziemniaczki i domowy sos berneński), a na deser cała gama domowych lodów. Nikt nie wyszedł głodny, a i tak obiady mamy na kolejne trzy dni, a zanim zjemy te wszystkie lody, zrobi się lato... Przygotowania zajęły nam sporo czasu, do tego gruntowne sprzątanie, po którym nie miałam siły ruszyć ręką ani nogą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 233

domowej produkcji, by poznać nowe smaki. Umiar wskazany, znam to z autopsji bufetowych śniadań :) Na obiad rosół z domowym makaronem, gulasz z ziemniaczkami i surówkami, a na deser ciepłe czekoladowe ciacho, z płynącym środkiem i kontrastującą gałką zimnego loda waniliowego, obłędne! :) A na kolację zaserwowano lekko sałatkę ze szpinaku z pestkami, delikatnym dresingiem i grzanką czosnkową. Do tego krupniczek

Sajkofanka smaku
Najlepsze lody truskawkowe 784

robię. Ale... Dostałam sorbetierę, i nie mogę się jej oprzeć. Produkcja domowych lodów z jej udziałem wzniosła się na zupełnie nowy poziom - uwielbiam obserwować, jak maszyna wszystko dokładnie miesza, jak masa robi się coraz bardziej puszysta i całość nabiera tej cudownej, delikatnej konsystencji. A potem wyciągam lody z zamrażarki, zamykam oczy i niemal czuję promienie słoneczne na twarzy (choć później

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy 298

Moje ulubione, zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie to ostatnio „ Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy „. Uwielbiam ją za cynamonowy smak (wymieszana z mlekiem smakuje jak popularne sklepowe CiniMinis), za szybkość w przygotowaniu (mogę ją zrobić rano w parę minut), za słodycz, pochodzącą od miodu oraz za niebywałą chrupkość. Szybko i bardzo prosto się ją przygotowuje. Wystarczy(...)robi się bardzo chrupiąca. Można ją podawać z dowolnymi dodatkami: z mlekiem, jogurtem, sokami, owocami, koktajlami, lodami. Jeśli chcecie sprawić przyjemność swojej bliskiej połowie podajcie granolę w kieliszku, np. z jogurtem naturalnym . http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/03/domowa-szybka-prosta-granola-cynamon-patelni-jagody-goji-olej-kokosowy-1170x874.jpg The post Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
LODY WANILIOWE -BEZ MASZYNKI 200

Przygotowanie domowych lodów nie jest wcale takie trudne, jakby mogło się wydawać. Troszkę chęci, chwila wolnego czasu i mamy przepyszne, mocno waniliowe lody- bez użycia maszynki. Zobaczcie, to dziecinnie proste Składniki: 0,5 litra mleka 1 duże opakowanie śmietany kremówki 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 6 żółtek laska wanilii 1/3 szklanki cukru likier czekoladowy DALKOWSKI Wykonanie: Mleko,śmietanę i mleko

Z Majeczką w kuchni
Proste jogurtowe lody owocowe 125

Zrobienie domowych lodów to żadne wyzwanie. Zyskujemy mniejszą (lub nawet zerową) ilość zbędnego cukru czy tłustej śmietany. Mój przepis jest bardzo minimalistyczny - lody przygotowałam na bazie sezonowych owoców (maliny, borówki, jagody...) i naturalnego jogurtu i odrobiny świeżej mięty. Ten przepis możecie wykorzystywać jako bazę do rozbudowy o własne pomysły. Prawda jest taka, że do przygotowania lodów nadają się dowolne owoce

Milion Smaków
Zbiorowy błogostan w szczelinie dnia i stół. A na nim brzoskwinie. Poached peaches with raspberries. 173

przelać syrop przez sito ugniatając, aby maliny puściły jak najwięcej soku.  Mascrapone utrzeć z cukrem waniliowym (najlepiej domowym) i sokiem z limonki.  Brzoskwinie podawać polane malinowym syropem z chmurką kremu mascarpone. Posypać świeżymi malinami. Świetnie smakują też z lodami! * fragment pochodzi z książki Frances Mayes "Pod słońcem Toskanii" ** deser inspirowany przepisem z tej strony - klik Z wielką przyjemnością

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania