Składniki: bez cukru rabarbar ugotowany 2 szklanki, bez cukru ugotowane truskawki 1 szklanka, białko serwatkowe ananasowo-kokosowe Bulk Powders Polska 2 łyżki obrany, pokrojony rabarbar razem
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: śliwki 8 sztuk, mleko 250 ml/smakowe, sok z cytryny 1 łyżeczka śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić na kawałeczki i wsypać do foremek lodowych do foremek
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: porzeczki czarne 8 łyżek, jogurt grecki 250 ml, cukier puder 1,5 łyżki czarne porzeczki opłukać na sitku, odsączyć z wody, wsypać do pojemnika, dodać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: truskawki 12 sztuk, syrop truskawkowy 1/4 szklanki, woda zimna 3/4 szklanki truskawki opłukać pokroić na kawałki i wsypać do foremek lodowych syrop rozmieszać w zimnej
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: porzeczki 1 szklanka, sok jabłkowy 250 ml, sok z cytryny 1 łyżeczka porzeczki opłukać, obrać i wsypać do foremek lodowych sok jabłkowo-dyniowy z nutą
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: herbata 2 szklanki, miód lipowy 2 łyżki, truskawki 12 sztuk zaparzyć 3/4 szklanki herbaty miętowej, posłodzić miodem i wystudzić truskawki opłukane pokroić na drobniejsze kawałki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: herbata 2 szklanki, miód lipowy 2 łyżki, truskawki 20 sztuk zaparzyć 3/4 szklanki herbaty miętowej, posłodzić miodem i wystudzić truskawki opłukane pokroić na drobniejsze kawałki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: banan 2 sztuki, brzoskwinie 2 sztuki, maliny 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, miód 1 łyżka wszystkie składniki zmiksować w pojemniku blendera masą napełnić foremki
W Mojej Kuchni LubięChyba nie ma osoby, która nie znałaby szarlotki z lodami. Znajdziemy ją w karcie każdej chyba restauracji. Ile kucharek tyle na nią przepisów, ja po kilku
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSezon na truskawki w pełni ♥ W związku z tym zachęcam do przygotowania domowego sosu truskawkowego, którym możecie urozmaicić słodkie przekąski, np. lody, gofry, placuszki. Poniższy sos jest słodki, a zarazem lekko kwaśny. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje :) Jeżeli lubicie gładkie sosy to możecie go zmiksować i przecedzić przez sitko. Składniki na słoik o pojemności
Ugotowaćtwarogowo-jogurtowe "lody" morelowe przełożone malinami podane z resztą malin i domową granolą ze słonecznikiem i jagodami goji
breakfast of dreamsHyćka vel hyczka to w gwarze poznańskiej czarny bez. Warto wykorzystać zaczynający się właśnie sezon kwitnienia krzewu i zaopatrzyć się w domowy syrop z dodatkiem cytrusów. Syropem m ożna polewać lody, dodawać do ciast, doprawiać nim sałatki owocowe. Rozcieńczony z wodą z lodem smakuje jak ulepszona wersja lemoniady. Do tego jest stosowany w kaszlu i przeziębieniu. Podaję po jednej łyżce
Pyry na Gazpodaje się szarlotkę, ale u mnie najczęściej wcinamy prosto z blachy (no powiedzmy z talerzyka). ;) Tym razem postanowiłam podać szarlotkę w klasycznej (bo z lodami), ale chyba jednak rzadko podawanej w ten sposób w warunkach domowych wersji. A szkoda. Szarlotka bardzo dużo przy tym zyskuje (już nie jest "zwykłym" ciastem a staje się wykwintnym deserem), a jak się ją chwilę
coolinarnastrefa.blogspot.comDomowa mrożona kawa. To trochę takie 2 w 1. Przygotowujesz nie tylko kawę, która Cię orzeźwi i rozbudzi. W tym samym czasie powstaje niezły deser. A to wszystko jest zawarte w jednej szklance… SKŁADNIKI : kawa rozpuszczalna – 1 łyżeczka woda – 50 ml lody oreo – 2 łyżki bita śmietana mleko – 50 ml lód – kilka kostek polewa czekoladowa posypka czekoladowa do ciasteczek
kuchniabellissima.wordpress.comobrażona. A niesłusznie. Do wyrobu domowych lodów wcale nie jest niezbędna maszynka do lodów. Owszem ułatwia pracę ale bez niej też możemy uruchomić mrożoną produkcje na skale domową. Jakąkolwiek recepturę przerabiamy trzeba pamiętać o mieszaniu lodowej masy. Ja robię to co pół godziny do czasu aż dobrze zamarznie. Trwa to kilka godzin a więc jest czasochłonne (ale nie pracochłonne). Truskawki(...)dodatkiem cukru pudru oraz miąższu z ½ laski wanilii do uzyskania puszystej, ale nie do końca sztywnej masy. Dodajemy zmiksowane i schłodzone truskawki i miksujemy do połączenia składników. Jeżeli lubimy lody w esy-floresy możemy masę truskawkową przemieszać szpatułką, ale nie do końca a jedynie tak by powstały truskawkowe mazańce ;) Masę przekładamy do pojemnika do zamrażania i mieszamy co pół godziny
Pyry na GazSkładniki : * szklanka ulubionej zimnej kawy rozpuszczalnej * szklanka zimnego mleka * cukier ,tyle ile lubimy - ja nie dodawałam ,bo lody są słodkie * kostki lodu * 2 gałki lodów orzechowych Przygotowanie : Do szklanki wrzucamy kostki lodu oraz dwie gałki domowych lodów orzechowych.Uzupełniamy zimną kawą i mlekiem. Można wrzucić więcej kostek lodu,wtedy będzie mniej słodka. Ja cukru nie dodawałam ponieważ lody wyszły
Magiczne Życie MartyLodowy deser na pożegnanie wakacji - ciasteczkowa tarta grzechu warta, czyli połączenie lodów śmietankowych z ciasteczkami oreo. Smakuje naprawdę obłędnie. Zresztą nie musisz mi wierzyć na słowo
Domowa Cookierenka AgiKolejna lodowa propozycja na afrykańskie upały - pyszny sorbet truskawkowo-rabarbarowy. Idealny, orzeźwiający smak. Spróbuj koniecznie, póki są jeszcze truskawki :) Składniki: 3 łodygi rabarbaru (ok. 400 g
Domowa Cookierenka AgiZa porzeczkami nie przepadam, bo za kwaśne, ale te lody mogę jeść łyżkami :) Mega pyszne. Polecam. Składniki (na ok. 850-900 ml): 340 g jogurtu bałkańskiego
Domowa Cookierenka Agidosłownie w parę minut. Równie doskonały na podwieczorek dla dzieci, pamiętajcie o zdjęciu gałązek rozmarynu, bo inaczej nie ruszą... Grillowane karmelowe nektarynki z lodami Składniki na 2 osoby: 2 dojrzałe nektarynki/brzoskwinie kilka łyżek domowego cukru z wanilą( miałki cukier wymieszany z ziarenkami z kilku lasek wanilii) 2 łyżki płatków migdałowych 2 łyżki owoców leśnych gałązkę rozmarynu 4 gałki lodów
Mia Cucina Sofietatego pyszne. Najbardziej go lubię w wersji z truskawkami. Ale takie jak ten, z leśnymi jagodami też jest bardzo smaczny. Sorbety i lody robię ostatnio dosyć często, bo bardzo mi smakują przygotowane domowym sposobem, wiem co jest w środku, nie mają dodanych jakiś niejadalnych dodatków. Sorbet można przygotować z innych owoców truskawek, jeżyn, malin, borówek, porzeczek. Można do przygotowania sorbetu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię