kokosowym smaku. Samo ich przygotowanie zajmuje dosłownie moment. Potem jednak trzeba uzbroić się w cierpliwość i pozwolić działać zamrażarce. Coraz częściej eksperymentuję z różnymi domowymi specjałami, które mogłyby nam zastąpić te sklepowe. Robiłam już lody śmietankowe, waniliowe, truskawkowe, a teraz kokosowe. Wszystkie są bardzo smaczne, intensywne w smaku. Ich małym minusem jest fakt, że dość mocno zamarzają. Trzeba pamiętać
zadanie-gotowanieprzodu...Do przygotowania tych lodów zainspirowały mnie lody z reklamy (znowu. Nie będę wdawać się w szczegóły, o nich było w ostatnim wpisie o lodach): truskawkowe z bezami. Mmm... Truskawkowe uwielbiam (tylko domowe), z dodatkiem chrupiących, słodziutkich bez, byłam pewna, smakowałyby wyjątkowo. Ale żeby dodać coś od siebie, przygotowałam je z dodatkiem konfitury z płatków róży. Wyszło coś absolutnie wyjątkowego(...)zamrożeniu stanie się on intensywniejszy.Jako kontrast do bardzo kremowych lodów - chrupiące kawałeczki bezy. Dodajemy je na końcu, gdy masa jest już częściowo zamrożona, dzięki czemu nie rozmiękną.Te lody polecam Wam bardzo - smakują niebiańsko. Bez przesady.Lody truskawkowo-różane z bezamiSkładniki:(na 1,8 l lodów)500 g truskawek150 g konfitury z płatków róży2 łyżki syropu z płatków różysok
Pożeraczka, czyli raz adobrzelasu! A potem po zrobieniu fury pierogów, o TAKICH , i po pożarciu michy zupy jagodowej, o której wkrótce, zabrać się za mieszanie lodów. Pysznych, orzeźwiających, domowych lodów dobrych dla każdego, nawet najmniejszego domownika. Lody jagodowe 400g śmietanki 30% 0,5kg jagód mały jogurt naturalny syrop klonowy Jagody opłukać na sicie pod bieżącą wodą i sprawdzić, czy nie zaplątały się między
Przepysznik - BLW i nie tylkoPrzepyszny torcik lodowy o smaku czekoladowo - śmietankowym, idealny na panujące obecnie upały. Jest banalny w przygotowaniu, bo nie wymaga użycia maszynki do lodów. Po prostu mieszamy
Domowa Cookierenka AgiOstatnio zaopatrzyłam się w maszyne do kręcenia lodów i jestem z niej bardzo zadowolona. Dzięki niej mogę wyczarować przepyszne mrożone desery - lody, sorbety, kawę mrożoną, drinki i koktajle. Jeśli jesteście fanami domowych lodów to koniecznie sprawcie sobie taką maszynę. Nie jest to duży wydatek, bo najprostrze można kupić już za 70-100 zł. Samo kręcenie lodów przez maszynę trwa
DefinicjaSmakuKolejna propozycja prostych domowych lodów. Tym razem wersja bananowo-czekoladowa czyli po prostu zamrożone banany zmiksowane z kakao. Prawda że proste? składniki: 4 dojrzałe banany 2 łyżki kakao 8 łyżek śmietanki 30 % Banany obrać, pokroić w plasterki. Przełożyć do pojemnika i zamrozić. Gdy banany będą już zamrożone przełożyć do rozdrabniacza. Dodać śmietankę i zmiksować na gładki krem. Następnie dodać kakao(...)daję 2 łyżki ale można dać więcej. Ponownie zmiksować. Lody przełożyć do pucharków i od razu podawać
Monia miesza i gotujeProsta w wykonaniu domowa szarlotka. Ciepła upieczoną możemy podać z ulubionymi lodami. Dodatek kokosu i pomarańczy wzbogaca jej smak. Forma 20x32 cm Ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny Mus jabłkowy: 1,5 kg jabłek 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 szklanka cukru 2 pomarańcze 2 łyżki kaszy manny
VioletoweKucharzeniejakie pyszne... Jak je zrobić? Wystarczy pokroić banana (albo od razu kilka!), zamrozić go, a następnie zblendować do momentu otrzymania gładkiej, kremowej masy. Ja lody zjadłam na podwieczorek w towarzystwie grzanek z domowym masłem orzechowym
breakfast of dreamsprzepis z bloga pinkcake i delikatnie zmodyfikowałem pod to co mam w swojej lodówce, siatkach z zakupami i doprawiłem doświadczeniem. Z tego wszystkiego wyszły pyszne lody truskawkowe na kaszy jaglanej. Jedne z lepszych lodów domowej roboty jakie jadłem. Przy okazji do posłodzenia użyłem cukru kokosowego, który z powodzeniem można zastąpić np. daktylami lub, dla osób mających w d*upie dietę(...)zakochałem się w nim, a w połączeniu z mleczkiem kokosowym i truskawkami zmiażdżył system i doprowadził do gastroorgazmu – delikatnie mówiąc. Istotne jest to, żeby co jakiś czas zamieszać lody, które już damy do zamrażarki, ponieważ inaczej stworzą się kryształki lodu. Jeśli to by się stało, wystarczy wyciągnąć je na kilkanaście minut z zamrażarki, aby „odtajały” lub zblendować
Blendmanprzepis z bloga pinkcake i delikatnie zmodyfikowałem pod to co mam w swojej lodówce, siatkach z zakupami i doprawiłem doświadczeniem. Z tego wszystkiego wyszły pyszne lody truskawkowe na kaszy jaglanej. Jedne z lepszych lodów domowej roboty jakie jadłem. Przy okazji do posłodzenia użyłem cukru kokosowego, który z powodzeniem można zastąpić np. daktylami lub, dla osób mających w d*upie dietę(...)zakochałem się w nim, a w połączeniu z mleczkiem kokosowym i truskawkami zmiażdżył system i doprowadził do gastroorgazmu – delikatnie mówiąc. Istotne jest to, żeby co jakiś czas zamieszać lody, które już damy do zamrażarki, ponieważ inaczej stworzą się kryształki lodu. Jeśli to by się stało, wystarczy wyciągnąć je na kilkanaście minut z zamrażarki, aby „odtajały” lub zblendować
Blendmansmaczne. No i coś jeszcze...napakowane cukrem, konserwantami, sztucznymi barwnikami. Poniżej składy czterech popularnych słodyczy znanych firm. Popatrz ile syfu jest w tych słodyczach. Ile możemy zaoszczędzić dziecku robiąc domowe wartościowe smakołyki. Oto kilka zdrowych pomysłów na słodycze. Twoje dzieci je pokochają. I Ty na pewno też wiedząc, że to coś więcej niż cukier i puste kalorie. Żelki owocowe Składniki(...)Truskawki zmiksować z jogurtem, wlać do foremek i zamrozić. Kinder Country Kinder Pingui Domowa nutella -awotella Domowe monte Domowa czekolada Domowe raffaello Ciastka - 4 przepisy To co, które słodycze wybierasz? Polecam kinder pingui, żelki, lody truskawkowe i raffaello. Nie spędzisz dużo czasu w kuchni, a dziecko będzie się zajadać zdrowymi
lady-och-mistrzyni.blogspot.complastyczne – dadzą się wtedy łatwo uformować w kule łyżką do lodów. Jeszcze lepsze do takich lodów są specjalne pojemniki do domowych lodów na patyku. Ale że ja jestem akurat w fazie poszukiwania idealnych pisząc ten przepis, dziś moje lody są z pudełka. Jeśli nie zjemy ich od razu, możemy przechowywać je zamrożone do miesiąca. U mnie nie mają szans
Karo in the KitchenSkładniki: bez cukru rabarbar ugotowany 2 szklanki, bez cukru ugotowane truskawki 1 szklanka, białko serwatkowe ananasowo-kokosowe Bulk Powders Polska 2 łyżki obrany, pokrojony rabarbar razem
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: śliwki 8 sztuk, mleko 250 ml/smakowe, sok z cytryny 1 łyżeczka śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić na kawałeczki i wsypać do foremek lodowych do foremek
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: porzeczki czarne 8 łyżek, jogurt grecki 250 ml, cukier puder 1,5 łyżki czarne porzeczki opłukać na sitku, odsączyć z wody, wsypać do pojemnika, dodać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: truskawki 12 sztuk, syrop truskawkowy 1/4 szklanki, woda zimna 3/4 szklanki truskawki opłukać pokroić na kawałki i wsypać do foremek lodowych syrop rozmieszać w zimnej
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: porzeczki 1 szklanka, sok jabłkowy 250 ml, sok z cytryny 1 łyżeczka porzeczki opłukać, obrać i wsypać do foremek lodowych sok jabłkowo-dyniowy z nutą
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: herbata 2 szklanki, miód lipowy 2 łyżki, truskawki 12 sztuk zaparzyć 3/4 szklanki herbaty miętowej, posłodzić miodem i wystudzić truskawki opłukane pokroić na drobniejsze kawałki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: herbata 2 szklanki, miód lipowy 2 łyżki, truskawki 20 sztuk zaparzyć 3/4 szklanki herbaty miętowej, posłodzić miodem i wystudzić truskawki opłukane pokroić na drobniejsze kawałki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: banan 2 sztuki, brzoskwinie 2 sztuki, maliny 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, miód 1 łyżka wszystkie składniki zmiksować w pojemniku blendera masą napełnić foremki
W Mojej Kuchni Lubię