Recipe in English ) W tym roku na Wielkanoc przygotowałam trzy likiery (i myślę nad czwartym :)). Kukułka i kawowy to moi zdecydowani faworyci. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryLikier nr 3 to wersja dla wielbicieli Malibu. Kremowa i delikatna biała rozkosz ;). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrydużą paczkę do testowania z produktami firmy Emix. Nawet nie wiedziałam, że mają tak dużą ofertę produktów klik . Od razu miałam kilka pomysł na wykorzystanie produktów. Dzisiaj pierwszy - likier piernikowy. Ale jest tak pyszny i aromatyczny, że z powodzeniem możecie robić. Na rozgrzewkę i przy pieczeniu ciasteczek po jednym kieliszeczku jak znalazł. A i na prezent się nadaje
Ala piecze i gotujeŚwiąteczny likier z pieczonych jabłek likier rumowy z korzennymi przyprawami. Świąteczny likier z pieczonych jabłek najlepiej smakuje, gdy za oknem śnieg i mróz, a salon rozświetlają lamki na choince. Od wielu lat przygotowuję ten zimowy likier z rumem i korzennymi przyprawami z podwójnej porcji składników, ale i tak żadna butelka nigdy nie doczekała końca zimy. To niezbyt mocny napój alkoholowy(...)który cudownie rozgrzewa i poprawia nastrój, nawet po wyczerpujących przygotowaniach do świąt. Możesz go też podarować bliskiej osobie, jako prezent pod choinkę. Bożonarodzeniowy likier z pieczonych jabłek stosuję także do nasączania ciast i jako polewę do lodów. Likier na rumie z pieczonych jabłek. Świąteczny likier z pieczonych jabłek około 1,5 kg Jabłek Grójeckich (odmiany Gloster, Grany Smith
Cztery Fajeryadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pewnie już zauważyliście, że mam bzika na punkcie mleka skondensowanego (tak wiem.. ten cukier)… Praktycznie każdy likier na blogu ma go w swoim składzie. No i na ostatnim spotkaniu ze znajomymi wpadłam na pomysł, czemu by nie stworzyć czegoś całkiem minimalistycznego :) i tak powstał pomysł na likier mleczny 2-składnikowy :) Likier mleczny 2-składnikowy(...)mleka skondensowanego – Składniki: 250ml wódki 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530g) woda (ewentualnie jeśli wolicie słabsze likiery) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Likier mleczny 2-składnikowy z mleka skondensowanego – Wykonanie: Mleko skondensowane włożyć do garnuszka, zalać wodą (Puszka powinna być cała zakryta wodą. Jeśli w trakcie gotowania część wody wyparuje, to należy ją dolewać). Gotować mleko przez
Kulinarne Przebojebyłam piękna i młoda to często robiłam domowe likiery o wszelakich smakach, gdyż lubiłam je też pić. Obecnie wolę napić się czerwonego wina musującego, a nalewki i likiery gromadzić w barku. Teraz Piotrek przygotowuje domowe nalewki i słodkie likiery, którymi potem częstuje naszych gości. Niedługo Święta Bożego Narodzenia, można będzie poczęstować gości kieliszeczkiem czegoś mocniejszego. Dlatego dzisiaj podam przepis(...)banalnie prosty Likier czekoladowy, który można go pić niemalże natychmiast po przygotowaniu. Zamiast słodkiego mleka skondensowanego, można wykorzystać 300 ml mleka z butelki 3,5% i 100 g cukru pudru. Można taki domowy likier czekoladowy przygotować tuż przed świętami, zapakować w ozdobne buteleczki i podarować pełnoletnim gościom jako prezent gwiazdkowy. W zeszłym roku na prezenty dla gości przygotowana była nalewka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgotujemy z mlekiem skondensowanym niesłodzonym w rondelku. Cały czas mieszamy. Gdy kukułki już nam się całkowicie rozpuszczą to odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wolnym strumieniem wlewamy spirytus, cały czas mieszamy. Likier przelewamy do karafki i odstawiamy. Można pić już na następny dzień
Aga w kuchnizbliżający się weekend zapraszam wszystkich na malibu :) Pyszny likier kokosowy, polecam :) Wiórki kokosowe można ponownie wykorzystać, ja zrobiłam z nich rafaello . Składniki: 250 ml spirytusu, 100 ml wódki, 200 g wiórków kokosowych, 1 mleko skondensowane słodzone, 1 mleko skondensowane niesłodzone. Przygotowanie: Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem i wódką. Zamykamy szczelnie w słoiku i odstawiamy
Aga w kuchniCześć! Święta, święta i po świętach... A wkrótce karnawał, zatem zapraszam Was do wykonania likieru kokosowego! Jeśli lubicie samodzielnie robić alkohole i lubicie kokosa, to zapraszam do wykonania! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćzrobić z tą połową szklanki syropu rabarbarowego? Likier! Również z Kwestia Smaku . Wykonanie go to już była bajka! Składniki: 100 ml wódki 100 ml Syropu z Rabarbaru Wykonanie: Wódkę i syrop wlałam do jednej butelki, wymieszałam, odstawiłam do lodówki. NA ZDROWIE życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kochani, zapraszam Was na pyszny, domowy likier mleczny. Jest słodki, gęsty i bardzo smaczny. Dodatkowo szybki i łatwy w przygotowaniu. Do jego przygotowania potrzebujecie tylko 2 składników. Kolejną zaletą likieru jest to, że możemy go w dowolny sposób modyfikować, dzięki czemu zyskamy nowy smak. Dodając czekoladę, stworzymy likier czekoladowy, gdy dodamy odrobinę kawy zyskami likier kawowy(...)dalej. Możemy sami wymyślać i tworzyć nowe smaki, pod swoje gusta. PRZEPIS NA LIKIER MLECZNY Składniki na likier mleczny: 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (Gostyń 530 g) 300 ml wódki Przygotowanie: Wódkę przelewamy do garnka, następnie przy użyciu blendera blendujemy, wlewając powoli mleko skondensowane. Całość przelewamy do buteleczek i wstawiamy do lodówki. Jeśli wolicie słabsze likiery możecie dodać
Przepiski.plzabaione lub zabajone) to słynny włoski deser przypominający gęsty kogel mogel z samych żółtek. Nie jest to jednak kogel mogel odpowiedni dla dzieci, gdyż zawiera dodatek alkoholu w postaci likieru Amaretto. Jeśli jesteś dorosłym miłośnikiem słodkiego tiramisu, jajeczne zabaione z pewnością również urzeknie Cię swoją słodkością. Włosi mają swój autorski sposób na przygotowanie perfekcyjnego zabajone. Odmierzają potrzebne proporcje za pomocą(...)temperatury pary. Żółtka muszą ścinać się równomiernie do pewnego etapu, bez efektu jajecznicy. Zachowując tą zasadę, przyrządzisz najdoskonalsze zabaglione z możliwych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zabaione włoski deser z likierem Amaretto 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Włoska Trudność: Średnie Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Sauna 10 min. Kalorie 280 kcal Włoski deser z żółtek
ProstePesto.plLasy obrodziły w jagody, więc początek sierpnia to jest idealny moment na likier jagodowy, czyli tak zwaną jagodziankę. To chyba jeden ze wspanialszych trunków jaki możemy przygotować samodzielnie we własnej kuchni. W pobliżu mojej działki na Powiślu (nie to nie jest warszawskie Powiśle) jest piękny łan jagód. Wybrałem się tam. Zbieranie runa leśnego nie traktuję jako obowiązek, ale ogromną przyjemność(...)jeszcze zaoszczędziłem kilkanaście złotych. Niedawno mogliście zobaczyć jak przygotowuje się racuchy drożdżowe z jagodami , a teraz zobaczycie jak właśnie będę robił jagodziankę. Możecie też sprawdzić inny przepis – likier agrestowy i jakże barwny likier rabarbarowy . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Likier jagodowy – jagodzianka 1 l jagód 3 kory cynamonu laska wanilii 250 g cukru brązowego
Kuchennyviral.plLasy obrodziły w jagody, więc początek sierpnia to jest idealny moment na likier jagodowy, czyli tak zwaną jagodziankę. To chyba jeden ze wspanialszych trunków jaki możemy przygotować samodzielnie we własnej kuchni. W pobliżu mojej działki na Powiślu (nie to nie jest warszawskie Powiśle) jest piękny łan jagód. Wybrałem się tam. Zbieranie runa leśnego nie traktuję jako obowiązek, ale ogromną przyjemność(...)jeszcze zaoszczędziłem kilkanaście złotych. Niedawno mogliście zobaczyć jak przygotowuje się racuchy drożdżowe z jagodami , a teraz zobaczycie jak właśnie będę robił jagodziankę. Możecie też sprawdzić inny przepis – likier agrestowy i jakże barwny likier rabarbarowy . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Likier jagodowy – jagodzianka 1 l jagód 3 kory cynamonu laska wanilii 250 g cukru brązowego
Kuchennyviral.plSkładniki: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 puszka masy krówkowej 500 ml śmietany kremówki 30% 500 ml wódki Wykonanie: Przygotowujemy kawę w 1/3 szklanki wody. Przekładamy
Czerwona Porzeczka