likiery - 3834 przepisów (strona:147/256)

Tort z kremem kokosowym i truskawkami 138

naczyniu i ubijać mikserem aż masa zwiększy swą objętość i będzie puszysta (ok. 3-5 minut). Na koniec dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Dolny blat biszkopta lekko nasączyć (np. likierem kokosowym), na to posmarować dżem truskawkowy i układać całe truskawki końcówkami do góry.  3/4 masy kokosowej ro zsmarować równomiernie na trsuskawkach. Przykryć górnym blatem, lekko docisnąć i wyłożyć pozostałą

Healthy food explorer
Tort truskawkowy – prosty 68

szklanki pokrojonych truskawek dżem truskawkowy lub inny ulubiony do dekoracji boków ryż preparowany lub płatki migdałowe Do nasączenia 6 łyżek wody 4 łyżki sok z cytryny 2 łyżki likieru Amaretto opcjonalnie Instructions Tortownicę o średnicy 22 - 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno, boków formy niczym nie smarować Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę Dodawać do piany

SprawdzonaKuchnia.pl
Rogale marcińskie 81

gęstej kwaśnej śmietany 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki rodzynek 2 łyżki kandyzowanej skórki cytrynowej opcjonalnie 8 sztuk ciasteczek amaretti lub 4 podłużne biszkopty 50 ml rumu lub likieru Amaretto Dodatkowo 1 śrenie jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka siekane migdały 1 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka skórka otarta z 1/2 cytryny + 1 łyżka soku Instructions Wykonanie

SprawdzonaKuchnia.pl
Muffinki pomarańczowe 90

mniam, ciasto miękkie i delikatne, mocno pomarańczowe. Teraz, kiedy muffinki już zniknęły przyszedł mi do głowy pomysł, aby następnym razem polać je sosem zrobionym z białej czekolady i likieru Cointreau. Zapewniam, że z takim sosem będą jeszcze lepsze! Print Muffinki pomarańczowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne i aromatyczny. Course Desery Cuisine Polska Keyword pomarańcza

SprawdzonaKuchnia.pl
Lody Caffe Latte 74

Time 15 minutes Total Time 15 minutes Author Anna Ingredients 300 g słodzonego mleka skondensowanego 500 ml śmietany 30% 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody 3 łyżki likieru kawowego lub innego alkoholu Instructions Do miski miksera wlać śmietanę i zacząć ubijać na średnich obrotach. Kiedy śmietana zacznie robić się puszysta dodać puszkę mleka i nadal ubijać Kawę

SprawdzonaKuchnia.pl
Brownie z malinami 63

Ciasto poza smakiem ma tę zaletę, że jest bezglutenowe i błyskawiczne w przygotowaniu. Brownie można podawać na zimno i na ciepło, wyśmienicie smakuje podane z gałką lodów lub kieliszkiem likieru malinowego. Polecam! Print Brownie z malinami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Brownie, to ciasto kochają wszyscy! Course Desery Cuisine Polska Keyword czekolada, maliny Prep Time

SprawdzonaKuchnia.pl
Rogale marcińskie w drugiej odsłonie 61

szczypta soli Składniki na nadzienie 250 g białego maku 150 g drobno posiekanych daktyli 100 g orzechów włoskich 175 g marcepanu w czekoladzie 100 g blanszowanych migdałów 3 łyżki likieru Amaretto 2 łyżki śmietany 3 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy 100 g cukru pudru 3 łyżki dżemu z pomarańczy 1 łyżki ekstraktu wanilii Dodatkow 2 1/2 szklanki cukru pudru

SprawdzonaKuchnia.pl
Makowiec 90

rodzynek 60 g suszonej żurawiny 70 g kandyzowanej skórki z pomarańczy starta skórka z 1 cytryny 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub kilka kropel aromatu migdałowego 50 ml likieru Amaretto lub rumu Dodatkowo 1 białko do posmarowania placków orzechy wiórki lub inne bakalie do posypania wierzchu lukier lub cukier puder Instructions Przygotowanie ciasta Masło rozpuścić w rondelku, dodać mleko , aby się

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort marcepanowy 80

cukru pudru 4 małe jajka w temperaturze pokojowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 75 g mąki pszennej tortowej Składniki na poncz sok z jednej pomarańczy 60 ml likieru Cointreau 30 ml wody Składniki na krem 250 g serka mascarpone 150 ml 30 % śmietany 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo 1 mały słoiczek dżemu pomarańczowego 300 g masy

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik lekko kokosowy 80

serową 530 g twarogu półtłustego lub tłustego trzykrotnie mielonego 120 ml śmietany 18 % 120 ml mleczka kokosowego 3 średnie jajka 50 g wiórków czekoladowych 170 g cukru 15 ml likieru kokosowego 3 łyżki mąki pszennej Składniki na mus czekoladowy 120 g białej czekolady 120 g ciemnej czekolady 2 średnie jajka 25 g drobnego cukru 30 g masła 1 łyżeczka żelatyny

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto czekoladowo – pomarańczowe 77

mielonych migdałów 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g dobrej jakości kakao Dodatkowo skórka obrana 1 pomarańczy 4 łyżki cukru trzcinowego 25 ml likieru pomarańczowego - opcjonalnie Instructions Pomarańcze dokładnie umyć, wyszorować włożyć do garnka zalać wodą, pomarańcze powinny być całkowicie zalane wodą, przykryć pokrywką i gotować na średnim ogniu przez 2 godziny. Po tym czasie pomarańcze

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto pomarańczowe 75

semoliny 1 łyżka mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na syrop 50 ml wody 70 g cukru 1 łyżka wody z kwiatów pomarańczy ja dałam 2 łyżki likieru pomarańczowego Dodatkowo do podania gęsty jogurt grecki z odrobiną skórki z pomarańczy Instructions Piekarnik rozgrzać do 180 st C z opcją górnej i dolnej grzałki

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort czekoladowo-orzechowy 72

temperaturze pokojowej Składniki na krem 500 g serka mascarpone 300 g śmietany 30% schłodzona 8 łyżek kremu czekoladowego 50 g gorzkiej czekolady 60 g orzechów laskowych Dodatkowo 5 łyżek likieru Amaretto lub innego alkoholu można oczywiście pominąć go 5 łyżek soku z cytryny 1/4 szklanki wody lub trochę więcej 50 g ciemnej czeklady 70 g orzechów laskowych Instructions Przygotowanie biszoptu

SprawdzonaKuchnia.pl
Biszkopt piernikowy z kremem 97

czekolady 50 g białej czekolady 80 ml śmietany 80% 1/2 łyżeczki cynamonu 50 g **orzechów laskowych prażonych i siekanych Dodatkowo 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki wody 3 łyżki likieru Amaretto lub inny alkohol 2 łyżki masła do wysmarowania formy Instructions Przygotowanie biszkoptu Do małego garnuszka wlać wodę , dodać cukier i kakao , garnuszek postawić na ogniu podgrzewać ciągle mieszając

SprawdzonaKuchnia.pl
Biszkopt z pianką matcha i malinami 89

zimna 500 g serka mascarpone 2 łyżki żelatyny lub agar-agar Dodatkowo 2 szklanki malin świeże lub mrożone 1 słoiczek dżemu malinowego Składniki na poncz ¾ szklanki wody ⅓ szklanki likieru kokosowego lub cytryny Składniki na czekoladę Matcha 200 g białej czekolady 50 ml śmietany 30% 1 łyżeczka herbaty Matcha Instructions Przygotowanie biszkoptu Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 C. Blachę o wymiarach

SprawdzonaKuchnia.pl