wiórek kokosowych + szklanka mleka + szklanka cukru lub mniej. Gotować to dopóki nie zgęstnieje na wolnym ogniu. Potem wystudzić i dodawać do ubitej śmietany z serkiem mascarpone. Poncz: Pół szklanki likieru kokosowego, 1/4 szklanki wody przegotowanej Dżem wiśniowy do przełożenia tylko dolnej warstwy. Autor przepisu: Żaneta Wątór Artykuł Tort kokosowy pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyimage_carousel_5fdb4846d724e_script=document.getElementById("su_image_carousel_5fdb4846d724e_script");if(su_image_carousel_5fdb4846d724e_script){su_image_carousel_5fdb4846d724e_script.parentNode.removeChild(su_image_carousel_5fdb4846d724e_script);} Wielbicielom trunków można natomiast sprezentować takie oto likiery domowej roboty: if(window.SUImageCarousel){setTimeout(function() {window.SUImageCarousel.initGallery(document.getElementById("su_image_carousel_5fdb4846d9a6a"))}, 0);}var su_image_carousel_5fdb4846d9a6a_script=document.getElementById("su_image_carousel_5fdb4846d9a6a_script");if(su_image_carousel_5fdb4846d9a6a
Modern Cave Girlprzy użyciu tylko ciemnej czekolady i odrobiny (około łyżeczki) oleju kokosowego). Przebojem okazały się rodzynki/sułtanki (te są nieco lepsze, bo bez pestek) namoczone w amaretto, albo likierze kokosowym - pomysł Nigelli, z ksiażki Nigella Christmas . Smakują znakomicie z lodami waniliowymi, albo z bitą śmietaną - koniecznie domową, nie tym kupnym nonsensem w areozolu. No i są przeznaczone tylko
Lejdi of the houseDorsz sous vide z kalafiorowym puree Ryba po grecku Pieczony łosoś w sosie teriyaki Kulki rybne marynowane Zobacz też nowe przepisy Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Naleśniki na krokiety Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Artykuł Dorsz w migdałach pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pldużych jajek – osobno żółtka i białka 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 40g kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100ml oleju 180g cukru Do nasączenia: 150ml mleka 70ml likieru migdałowego Masa makowa: 300g maku 3 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150g naturalnego miodu 2 łyżki cukru 200g masła roztopionego 4-5 kropli aromatu migdałowego lub 1/2 łyżeczki ekstraktu
Mała CukierenkaZapraszam po najprostszy przepis na domowy marcepan . Jest to słodka masa, którą zrobisz tylko z trzech składników. Masa marcepanowa to u mnie migdały, cukier i likier Amaretto. - tylko 3 składniki - bardzo proste wykonanie - szerokie zastosowanie masy
AniaGotuje.pltylko się kurzy – ale za to portfel czy zestaw do otwierania wina, to się na pewno sprawdzi Własnoręcznie przygotowany A może zaskoczyć bliskich i przygotować prezent własnoręcznie? Domowy likier czy wino przelane do pięknej butelki i zapakowane w urocze drewniane pudełko na pewno zostanie docenione. Przepisy znajdziecie na blogu Jednak… „Sztuka dawania podarunku polega na tym, aby ofiarować
Słodkie okruszkimasła. Ciasto na pierogi – Jak zrobić ciasto na pierogi Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z łososiem i szpinakiem Sałatka jarzynowa Sałatka z wędzonym łososiem Sałatka jarzynowa z buraczkami. Likier kawowy Baileys homemade Artykuł Przepisy na Boże Narodzenie pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamcharakterystyczną kopułą z motywem pomarańczy, zlokalizowaną w samym środku targowiska. Tam również możemy kupić pyszny, świeżo wyciskany sok, z jednej z najsłodszych odmian pomarańczy o nazwie Valencia, a także likiery pomarańczowe czy miód tzw. miel de azahar. Kolejne miejskie targowis ko o nazwie Mercado de Colon pełne jest motywów pomarańczy. Dowodem na to jak ważne są te owoce jest Muzeum
Gotuj po hiszpańskuZaparzoną kawę cedzę przez sitko lub filtr do kawy i słodzę do smaku. Opcjonalnie możesz do niej dodać odrobinę ulubionego alkoholu, choćby takiego jak np. domowy likier kawowy Kahlua . Buen provecho! Kawa gotowana z przyprawami
Cztery FajeryDzień dobry 💪 dziś przepis na mocniejszą kawę ☕️ z odrobiną % i nutą truskawki 🍓 ⚡️Składniki⚡️ 25 ml wódki 50 ml Kahlua 50 ml likier truskawkowy 70 ml mleka 3,2% 4 kostki lodu z kawy ⚡️Przygotowanie⚡️ ✅ podwoje espresso ostudzić i przelać do pojemnika na lód - zamrozić ✅ w sakerze połączyć wszystkie składniki
Niezły Młynekczekolady gorzkiej 0,5 l śmietanki kremówki 36% 8 łyżek dżemu wiśniowego 0,5 szklanki wiórek kokosowych 0,5 szklanki przegotowanej wody z cytryną-można dodać kilka łyżek likieru kokosowego Przygotowanie: Czekoladę kruszymy,wrzucamy do śmietanki i podgrzewamy do momentu aż czekolada się rozpuści,ale nie gotujemy!!! Cały czas mieszamy.Zdejmujemy z ognia i studzimy,następnie chłodzimy w lodówce przez
Przepisy mojej mamypieczenia Oraz: 600 ml śmietany kremówki 36% słoik dżemu truskawkowego 2 tabliczki białej czekolady (200 g) serek mascarpone 3 łyżki cukru pudru pół szklanki przegotowanej wody z cytryną lub likierem owocowym Białka oddzielamy od żółtek.Następnie ubijamy białka na sztywną pianę ,stopniowo dodając cukier.Kiedy piana jest ubita dodajemy kolejno żółtka ,cały czas miksując. Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia.Wsypujemy
Przepisy mojej mamyorzechów włoskich - 1 łyżka gorzkiego kakao - 100 gram cukru trzcinowego - 1/4 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 jajo - 1 łyżeczka miodu - 2 łyżki likieru kawowego ( ewentualnie miodu pitnego lub białego wina ) - 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich - 95 gram miękkiego masła Wykonanie: Do miski przesiewamy obie mąki z proszkiem do pieczenia, solą i kakao. Mieszamy
Kronika Piekarnikamleka 1 1/2 łyżki żelatyny Polewa: 200 gram twarogu sernikowego - pozostałego z masy serowej 2 łyżeczki cukru pudru 1/4 szklanki śmietany kremówki 30 % - pozostałej z masy serowej 1/3 szklanki likieru - Krupnik "Słony karmel" 1 pełna łyżeczka żelatyny Wykonanie: Ciasteczka wkładamy do blendera razem z miękkim masłem i miksujemy do dokładnego połączenia (w zasadzie do zlepienia ). Masę wysypujemy do wyłożonej papierem
Kronika Piekarnika