likier pomaranczowy - 502 przepisów (strona:26/34)

Likier landrynkowy 33

Likier landrynkowy Jeden z najprostszych domowych likierów do zrobienia, a efekt naprawdę mega smaczny. Tylko 3 składniki. Polecam!     SKŁADNIKI: ok 350 g landrynek owocowych lub podobnych cukierków, np Zozole, Nimm2 itp 500 ml soku pomarańczowego 300 ml wódki     *** Cukierki obieramy z papierków *** *** Landrynki przekładamy do naczynia blendującego, wlewamy sok *** *** Całość miksujemy przez około pół minuty *** *** Składniki

Blog z Apetytem
Świąteczny deser na niedzielę 192

białka, żeby całość była bardziej puszta i delikatnie zmieniłam proporcje), przygotowałam masę żurawinową też z małymi zmianami (nie chciałam otwierać całej butelki wina dla 50 mililitrów, dlatego użyłam soku pomarańczowego, bo akurat pomarańczy mam pod dostatkiem; dodałam też cynamon - bo to taka świąteczna przyprawa...), a następnie jedno z drugim poukładałam warstwami w kieliszkach. Wyszły mi trzy porcje jak na zdjęciu(...)czekolady2 jajka2 łyżki cukru1 łyżeczka żelatyny1 łyżka zimnej wody2 łyżki gorącej wody100 ml śmietany kremówki (38%)1 łyżka likieru AmarettoŻelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie zalać gorącą i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Żurawinę umieścić w garnku z sokiem pomarańczowym i cynamonem. Gotować na średnim ogniu, aż żurawina popęka, a masa dość mocno odparuje. Zdjąć z ognia, przetrzeć przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik jaglany z kremem z migdałów i chwile niezastąpione 108

szklanka wody 400g twarogu półtłustego zmielonego 4 łyżki cukru pudru 3 jajka 1/2 łyżeczki esencji waniliowej 1/2 łyżeczki olejku pomarańczowego skórka otarta z 1/4 cytryny krem migdałowy 1 szklanka migdałów 1 łyżka oleju 1-2 łyżeczki rumu lub likieru amaretto 2 łyżeczki cukru brązowego wierzch kilka orzechów nerkowca kilka migdałów kilka orzechów laskowych kilka cukrowych kuleczek dekoracyjnych Wykonanie Przygotowujemy krem

Raj dla Podniebienia
Tort czekoladowy z bananami 247

Czekoladowo, czekoladowo! Przepis na tort dla prawdziwych czekoladoholików:). Ciemny biszkopt nasączony likierem bananowym z gęstym kremem czekoladowym i polewą. W środku aromatyczne banany, które dodają lekkości i soczystości. Pycha… Biszkopt i kakaową śmietanę radzę przygotować dzień wcześniej. Dżem można użyć o wyraźniejszym smaku, np. pomarańczowym lub pikantnym. Bardzo polecam…(zmodyfikowany przepis z gazetki „Gotuj krok po kroku”).  Porcelana

Mała Cukierenka
Drink Cowboy Roy 93

Drink Cowboy Roy – pyszny drink na imprezę! Nie od dzisiaj wiadomo, że drinki są super sposobem na urozmaicenie imprezy zwłaszcza dla osób, które nie przepadają

Kulinarne Przeboje
Drink Malibu Chillout 84

Drink Malibu Chillout to drink, który jak sama nazwa wskazuje sprawdzi się podczas upalnych spotkań ze znajomymi czy rodziną na świeżym powietrzu. Muszę przyznać, że w

Kulinarne Przeboje
Drink High Noon 95

Drink High Noon to kolejny pomysł na pyszny, ale zarazem orzeźwiający napój alkoholowy. Muszę przyznać, że ja lubię pić takie drinki zwłaszcza podczas letnich spotkań przy

Kulinarne Przeboje
Bezalkoholowy drink Samba 98

Bezalkoholowy drink Samba to propozycja na drinka, który jest idealny dla kobiet w ciąży, czy też mam karmiących. No i oczywiście dla kierowców oraz całej rzeszy

Kulinarne Przeboje
Drink Zachód Słońca z lemoniadą i Grenadine 146

Drink Zachód Słońca to pyszny, delikatny i słodki drink z lemoniadą i syropem Grenadine. Idealny na spotkanie z przyjaciółkami, czyli tak zwany babski wieczór. Nic jednak

Kulinarne Przeboje
Makowiec świąteczny 281

cukru szczypta soli 3 jajka 170 g miękkiego masła MASA MAKOWA  200 g maku 25 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 25 g rodzynek 25 g orzechów włoskich 25 g śliwek suszonych 1 łyżka miodu 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego 2 łyżka likieru amaretto lub rumu 40 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 4 jajka Dodatkowo: Lukier:  1/2 szklanki cukru

Gotuj z Mąką
Halloweenowe drinki 152

cmentarzu: 40ml czarnej wodki (Eristof) 40ml khalua 1 lyzka lodow waniliowych galka muszkatolowa do przybrania Wodke wymieszac z likierem. Lody wlozyc do szerokiej szklanki i zalac alkoholem, posypac odrobina tartej galki muszkatolowej. Pijany srubokret: 40ml czarnej wodki (Eristof) sok pomaranczowy lod Wysoka szklanke napelnic lodem, wlac sok do polowy wysokosci, a nastepnie po odwroconej lyzeczce , delikatnie wlac wodke

Codzienne Gotowanie
Drink Słoneczne Orzeźwienie 95

Drink Słoneczne Orzeźwienie – super wakacyjny drink. W okresie letnim każdy z nas szuka jakiegoś sposobu na ochłodę. Zazwyczaj sięgamy wtedy po różnego rodzaju napoje orzeźwiające

Kulinarne Przeboje
Ciasto Słodka Frezja 248

oleju, ½ łyżki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, ½ szklanki wody, 2 opakowania galaretki pomarańczowej, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g masła, 2 łyżki cukru pudru, 1 kieliszek likieru waniliowego, Dodatkowo: ½ słoiczka powideł śliwkowych, perełki do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort marcepanowy 94

niezwykle łatwy. Wystarczy, że ubijecie dobrze pianę z białek, a reszta pójdzie jak z płatka. Krem jest również bardzo prosty i bardzo pyszny. Dla podkreślenia marcepanowego smaku biszkoptu użyłam pomarańczowego ponczu i dżemu. Jeszcze tylko soczysty, dojrzały owoc mango, warstwa masy marcepanowej i kilka pralinek migdałowych i tort gotowy. Koniecznie wypróbujcie jest obłędny i elegancki. Print Tort marcepanowy .wprm-recipe(...)pieczenia 75 g mąki pszennej tortowej Składniki na poncz sok z jednej pomarańczy 60 ml likieru Cointreau 30 ml wody Składniki na krem 250 g serka mascarpone 150 ml 30 % śmietany 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo 1 mały słoiczek dżemu pomarańczowego 300 g masy marcepanowej 12 sztuk migdałów bez skórki 150 g ciemnej czekolady 3 łyżka

SprawdzonaKuchnia.pl
Keks piernikowy 94

miodu dałam gryczany 60 g suszonych daktyli 4 łyżki rodzynek 60 g suszonej żurawiny 2 łyżki likieru Cointreau lub likier Amaretto 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżki soku z cytryny 60 g oleju kokosowego 300 ml mleka 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 50 g orzechów laskowych Instructions Daktyle drobno posiekać, wymieszać z rodzynkami i zalać alkoholem, odstawić

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania