ostudzić ciasteczka na kratce. Smacznego! Czym są nasiona amarantusa ekspandowanego? Amarantus ekspandowany ma łagodny smak i lekko orzechowy zapach, dzięki czemu sprawdza się idealnie w daniach zarówno na słodko, jak i na słono. Można go dodawać do jogurtów, deserów, placków, a nawet sałatek i zup krem. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do ciasteczek. Ziarna amarantusa mają wysoką zawartość błonnika
Kulinarne Przebojepieczonym burakiem - PRZEPIS 👉 szybkie leczo - PRZEPIS 👉 kanapki z ogórka - PRZEPIS 👉 szybka sałatka - PRZEPIS 👉 puszysta jajecznica - PRZEPIS 👉 sałatka z tuńczykiem i jajem - PRZEPIS 👉 zupa krem z dyni - PRZEPIS Mam nadzieję, że moje propozycje na kolacje się podobają - zachęcam do spróbowania! Dobrym rozwiązaniem na lekką kolację jest zjedzenie np. miseczki surowych warzyw z jogurtem naturalnym - o ile przepadacie za produktami mlecznymi. Jako
MintTastewłoskie smaki dojrzałych pomidorów, pysznego pesto bazyliowego i słonego parmezanu. Danie do podania na zimno jako sałatka lub na ciepło jako drugie danie – polecam wszystkie wymieszane w misce składniki wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć nawet do chwili gdy makaron i bób lekko się zrumieni – bomba smakowa! Składniki (na 2-3 porcje): 250g makaronu kokardki 1,5 szklanki
Smaczna StronaProsta sałatka warzywno -owocowa z olejem kokosowym. Sałata 1 ogórek duży 0.5 kostki twarożku 0.5 papryki czerwonej 0.5 szklanki borówek amerykańskich koperek szczypiorek 1 łyžka stopionego ,lekko ostudzonego oleju kokosowego sól i pieprz ******************************** 1 . Warzywa , owoce i zioła umyć , osuszyć. 2 . Paprykę oczyścić z nasion ,umyć i pokroić w wąskie paski lub w kostkę.Salatę porwać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwyrobić, aby składniki się połączyły i utworzyły jednolitą masę. Masę mięsną nakładać do pieczarek, lekko ugnieść, wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut lub do czasu aż mięso będzie upieczone. Pieczarki natychmiast podawać z sałatką jako przystawkę. Smacznego
Codzienne GotowanieLubię połączenie winogron z wytrawnymi składnikami. Przełamują smak i nadają lekkości posiłkowi. Banalnie prosta sałatka na bazie pomidorków koktajlowych, szpinaku, czerwonej cebuli z winogronami, mozzarellą oraz pestkami dyni oraz delikatnym, cytrynowym dressingiem to idealny pomysł na lunch do pracy lub lekką kolację. Składniki: garść szpinaku 100 gram różowych winogron kilka kulek mini mozzarelli pomidorki koktajlowe
Mango Papajakoniec sezonu szparagowego i truskawkowego mam dla Was pyszną sałatkę, taką rozczochraną he :-). Oprócz szparag i truskawek znajdziemy w niej prażony słonecznik i ser camembert z chilli, oraz roszponka i odrobina oliwy extra virgin. Taka lekka i smaczna letnia propozycja :-). Udanej niedzieli Wam życzę :-) Składniki: 1 opakowanie roszponki 1 wiązka szparag truskawki słonecznik ser camembert z chilli oliwa
kruche babeczkishoarma wołowa na hummusie z buraczkami , która jest serwowana z sałatką tabbouleh. Mogliśmy też skosztować m.in. shish taouk, czyli grillowane kawałki kurczaka marynowane w jogurcie, doprawione mieszanką 7 libańskich przypraw, podawane z grillowanymi warzywami, bardzo fajne lekkie danie idealne na wypad do restauracji z dziećmi! Libańskie smaki , które znajdziecie
SMYKWKUCHNIsosu. Możemy także zagęścić sos dodając łyżeczkę mąki rozpuszczonej w ok. 1/5 szklanki wody. Po lekkim przestudzeniu sosu możemy dodać śmietanę w celu "zabielenia" sosu i otrzymania delikatniejszego smaku. Gotowy gulasz podajemy np. z kopytkami, kluskami śląskimi lub gnocchi oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka StronaCebule kroimy w średniej wielkości kostkę (nie za dużą, ale nie tak drobną jak np do sałatek). Por kroimy na półplasterki. Cukinię kroimy w słupki (lub na ćwiartki, jak kto lubi). Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i wrzucamy cebulkę. Gdy lekko się podsmaży dodajemy pora i smażymy chwilę wszystko razem. Następnie wrzucamy pokrojone w paseczki kawałki kurczaka, doprawiamy
Smaki Na Talerzusię zawsze z różnymi przystawkami, najczęściej typu finger food, oraz kolorowymi sałatkami. Na blogu również karnawałowo, dlatego też proponuję karnawałowe krewetki podane w minikieliszkach. Wyglądają obłędnie, tak też smakują, a to za sprawą musu z mango o lekko żywicznym posmaku, i limonkowego awokado. Kropka nad „i” to anielskie
To co kochamwręcz oprzeć! Salsę można z powodzeniem wykorzystać do mięsno-serowych calzone, quesadilli, krokietów, kotletów, sałatek. Jeśli macie ochotę na pikantniejszą wersję dodajcie chili według upodobań. Składniki: 500 g passaty 2,5 łyżki majonezu 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżeczki z lekką "górką" konfitury truskawkowej szczypta soli i pieprzu 2 płaskie łyżeczki mielonej curry Przygotowanie salsy
Zasmakuj Kuchniwpadłem na ten przepis i po wypróbowaniu stwierdziłem, że muszę koniecznie się nim z Wami podzielić. Jest lekko pikantny a zarazem słodki dzięki orzechom. Można go dodać tam gdzie dalibyście zwykły ser, mnie najlepiej smakuje z tym chlebkiem czosnkowo-rozmarynowym lub w sałatkach. Składniki: 1 mała czerwona papryka szklanka namoczonych przez noc orzechów nerkowca łyżeczka soli łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki czosnku
PaleoLifeoliwy z oliwek zrywanych później, te z młodych oliwek (zrywanych we wrześniu) są mocno zielone, lekko ‘gryzą’ w gardło goryczką – ale to właśnie one są najzdrowsze. Oliwy extra vergine używam na surowo – w tej postaci jest najzdrowsza. Do skropienia chleba, warzyw, sałatek, serów. Nie smażę na niej, to po pierwsze marnotrawstwo, a po drugie – oliwa pali się w niższej
Karo in the Kitchenczosnek, curry, oregano, sól, pieprz i olej, wymieszałam, pozostawiłam na pół godziny. Pierś podsmażyłam na oleju, lekko podlałam wodą, chwilę dusiłam. Szpinak umyłam, osuszyłam, włożyłam do miski. Pomidor i paprykę umyłam , pokroiłam w paski ( z pomidora wydrążyłam pestki, których nie dodawałam do sałatki ), fetę pokroiłam w kostkę. Składniki wymieszałam z wcześniej przygotowanym sosem. Bardzo fajnie smakuje z grzankami czosnkowymi
Darcia w kuchni