Dziś chciałabym zaproponować Wam lekki i na przekór zimie, letni deser. Jest on bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, co z pewnością wielu z Was
Codzienne Gotowanienimi w kuchni prawie wszystko – dodaję do mięsnego gulaszu, do leczo, do empanadas, grillowane mieszam w sałatkach, robię z nich pastę na kanapki czy „kawior” z mnóstwem czosnku i pietruszki, faszeruję i zapiekam. A tak podane to dla mnie szybki lunch lub obiad. Lekki, a dzięki dodatkowi takiego a nie innego sosu – pełen białka. Bakłażan sam w sobie
Karo in the Kitchentortilli, z ryżem lub nachosami z dodatkiem startego żółtego sera lub kleksem kwaśnej śmietany, który lekko łagodzi smak. Podobne przepisy Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów Kurczak w kilku smakach z sałatką yuzu .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height
Pociąg Do Kuchniulubionych i wyczekiwanych potraw. Jedzenia było tam tak mało, że jadło się nawet suchy chleb. Moja sałatka różni się od tamtej. Ja nie dodaję do niej ani gotowanych ziemniaków ani groszku, za to nie żałuję jej jabłek. Zawsze wybieram takie bardzo soczyste i lekko kwaskowate.” Czytaj więcej
Wiem co jemsolimy bób. Odcedzamy kiedy będzie miękki i po przestudzeniu, obieramy ze skórki. Cebulę kroimy i lekko solimy.Pomidory kroimy w ósemki, a paprykę w talarki. Rukolę wykładamy na talerz, na której znajda się warzywa i ugotowane na twardo jajka, które dzielimy na ćwiartki. Sałatkę polewamy sosem vinegret (przepis --->; TUTAJ ) Smacznego
ChilliJemyminuty w gotującej wodzie, jednak ja preferuje go na surowo. Jarmuż ma dla mnie lekko gorzki posmak i wspaniale komponuje się z jajkami, rybą (zamiast orzechów można spokojnie dorzucić tuńczyka z puszki lub łososia) czy kukurydzą. Z uwagi na dodatek kaszy sałatką można się najeść i stanowi w sumie pełne danie objadowe. Składniki: pół paczki jarmużu puszka kukurydzy
Lubczyk i WaniliaKapusta stożkowa. Pyszna i stosunkowo mało znana odmiana białej kapusty. Ma bardziej kruche i soczyste liście, lekki słodkawy smak i rewelacyjnie sprawdza się we
Walijskie Pichceniesmaku. Można do tego wlać również sos powstały przy pieczeniu mięsa. Zalać tym składniki sałatki. Ja najpierw mieszam sos z ryżem, a potem dodaję resztę składników. Po wymieszaniu odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki. Można również przygotować to danie na ciepło lekko je podgrzewając. Wypróbujcie oba sposoby, będziecie pozytywnie zaskoczeni :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennabyć dojrzałe, z błyszczącą skórką i bez uszkodzeń. Po lekkim naciśnięciu palcem skórka powinna się lekko zagłębić. Niedojrzałe można przynieść do domu "żeby poleżało". Zielone mango również jest jadalne. W krajach azjatycki w tej wersji uważane za warzywo i często spożywane w sałatkach (cięte w zapałkę lub tarte na tarce). Najsmaczniejsze i najbardziej aromatyczne są dojrzałe owoce, obdarte
SzczyptaSmaQOkolice Halloween, czyli wszechobecna dynia! Zwykle w zupach kremach, sałatkach i makaronach, ale na słodko? Wyszłam z założenia, że jeśli da się zrobić fantastyczne ciasto marchewkowe to czemu by nie spróbować dyni w babeczkach? Z dodatkiem lekkiego kremu z dodatkiem Toblerone smakuje co najmniej niebanalnie :) Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej szklanka cukru szklanka puree dyniowego 1/3 kostki masła 2 jajka
sama złodyczDietetyczny obiad do pracy! Pyszny, lekki i sycący! POLECAM! SKŁADNIKI: - 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej - 1/4 awokado -1/3 pomarańcza - kilka pomidorków koktajlowych - 3 łyżki
SMYKWKUCHNIsmażenia słonecznik 150 ml jogurtu greckiego, ząbek czosnku, sól i pieprz PRZYGOTOWANIE błyskawicznej sałatki z panierowanym kurczakiem: Bułkę tartą wsypujemy na talerz i mieszamy z kurkumą i papryką. Ziarna słonecznika prażymy na suchej rozgrzanej patelni. Pierś kurczaka kroimy na pół, wkładamy między folię spożywczą i lekko rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy je solą i pieprzem, zanurzamy w rozbitym(...)prowansalskich Do zakręcanego słoiczka wlewamy oliwę i ocet jabłkowy, dodajemy miód i przyprawy, zakręcamy i potrząsamy aż wszystkie składniki sosu się połączą. W zależności jaki sos wybieramy, polewamy nim sałatkę z p kurczakiem tuż przed samym podaniem. Smacznego! The post Sałatka z panierowanym kurczakiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzypomnienia. Dzisiejsza sałatka została przygotowana dla moich ostatnich wakacyjnych gości. Chyba smakowało, bo zniknęła dość szybko :) Składniki: opakowanie pierożków tortellini (250g), biała część pora - około 15 cm, grzybki w occie lub pieczarki w occie - około pół słoiczka, pół puszki kukurydzy , majonez , jogurt naturalny , musztarda , sól i świeżo zmielony pieprz . Tortellini ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić(...)jogurtem do uzyskania odpowiedniej konsystencji - ja stosuję proporcje pół na pół. Dodać musztardę do smaku oraz sól i pieprz. Sos połączyć ze składnikami sałatki i wszystko razem delikatnie wymieszać. Proporcje jakie podałam są dość umowne. Jeśli ktoś lubi ostrzejsze dania, wtedy niech doda więcej grzybków i pora. Ja do części sałatki dodałam
Codzienna kuchnia niecodziennagotować w osolonej wodzie przez ok. 8 min. Musi pozostać lekko chrupiąca. Soczewicę odcedzić i wsypać do miski Dodać do soczewicy pokrojonego w kostkę ogórka, figi pokrojone w kawałeczki, pora pokrojonego w paseczki i resztę składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą suszonego czosnku Sałatkę wymieszać. Schłodzić przed podaniem. I to cała praca a jaki zaskakujący smak. Wszystko
Sztuka gotowania w/g SamirySkładniki (2 porcje): Sałatka: 2 garści szpinaku 3-4 figi 1/2 granatu 200 g sera halloumi mięta Sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu sól pieprz Przygotowanie: 1) Ser halloumi pokroić w niezbyt grube plastry (ok. 1 cm) i grillować po ok. 2-3 min. z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej lekko posmarowanej oliwą
Fitsweet.me