wykorzystać zarówno do słodkich deserów, jak i do wytrawnych dań takich, jak mięsiwa czy sałatki. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do śniadaniowej owsianki czy granoli. Dziś zaproponuję Wam sałatkę, która powstała dosyć przypadkowo, ze składników, które miałam akurat pod ręką, ponieważ chciałam zrobić szybką i lekką przekąskę do wieczornego oglądania filmu. Efekt pozytywnie mnie zaskoczył, smaki i konsystencja
Zawsze głodna!się z maślanki z mleka i z mlecznej śmietanki. Zabieliłyśmy i lekko zagęściłyśmy nim przepyszną zawartość garnka, a dzięki temu stała się ona jeszcze bardziej kremowa. Naturalny dodatek sprawdził się rewelacyjnie, w naturalnie niesamowitej odsłonie rzepy. Polecamy. Dzięki niemu konsystencja będzie taka jak trzeba. Jak wspominałyśmy wyżej, to danie smakuje chyba w każdej odsłonie - zimne i gorące, na wywarze(...)ogromną dawką przepisów. Póki co delektujemy się tą zupką i nic nam więcej do szczęścia nie trzeba. Raj... raj dla podniebienia. Pozdrawiamy. Przepis bierze udział w akcji na dania z kremowymi serkami :) I jak widać, do zupy się one nadają
Wypisz Wymalujzmusiłam się do ich upieczenia. Efekt? Naprawdę genialny. Bułeczki są lekko chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku, w dodatku bardzo aromatyczne. Koperek uwielbiam, więc kiedy tylko zobaczyłam ich zdjęcie w Bag brød wiedziałam, że to jest właśnie to . W oryginale była oliwa cytrynowa - nie mam takiej, dałam więc skórkę z cytryny. Nie radzę pomijać tego dodatku, bo nadaje
Pożeraczka, czyli raz adobrzebudynie śmietankowe 400 g malin lub śliwek- może być więcej, ja dałam śliwki-placek ze śliwkami jest genialny ! szczypta soli Żółtka oddziel od białek. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka i szczyptę soli. Dodaj margarynę PALMA pokrojoną w kawałeczki i wymieszaj lekko mikserem. Ja użyłam CCMajor Kenwood i mieszadła K. Zrobienie kruchego ciasta
Z Kuchni Do Kuchniczosnku przyprawy: pieprz ziarnisty, papryka słodka, papryka ostra, pieprz ziołowy ja dałam około 1/2 łyżeczki 2 łyżki masła Na rozgrzaną patelnie dodaję rozdrobniony czosnek oraz chilli, pokrojoną w paseczki cukinię oraz masło i posiekane w kostkę mięso...Podsmażam około 5 min. na średnim ogniu Gdy już mięso się lekko zarumieni dodaje przecier pomidorowy, przyprawy, pokrojone w plasterki pieczarki oraz ogórka
NaKońcuJęzykaogniu około 10/15 min do zredukowania się śmietany i powstania lekko gęstego sosu. Doprawiamy solą i pieprzem, oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem. Odcedzony makaron dodajemy na patelnie, mieszamy z sosem i podsmażamy jeszcze chwilę wszystko razem. Dodajemy żółtko i wszystko razem powoli mieszamy, jeszcze raz doprawiamy do smaku. Danie gotowe, smacznego. Ważne. Ja osobiście z żółtka często rezygnuje, jeśli
zjem to blog kulinarnyKolejne danie jako przykład co jeszcze można zrobić z rozebraną na elementy gęsią poda cna świąteczną kolację. Mianowicie nafaszerować pierożki, może to być tortellini, ravioli ale nasze zwykle pierogi. Zdjęcie nie jest za cudowne, ravioli na zdjęciu już lekko przestygnięte, ale w smaku bardzo dobre. Musze tylko popracować nad cieńszym ciastem i tu się przyznaje bez bicia. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikherbata. 7. Ulubiona kuchnia Kolorowa i lekka :) 8. Kawa czy herbata? Rano kawa, wieczorem zielona herbata. 9. Jaki smak najlepiej pasuje do ciebie? Pikantny z odrobiną słodyczy. 10. Skąd czerpiesz inspiracje do gotowania/pieczenia? Foto-Blogi kulinarne i nastrój. 11. Twoje najbardziej ulubione danie to... Uwielbiam sery pleśniowe, krewetki i dobre wino - dania ulubionego nie mam. A teraz
Blondynka Gotujeniż w oryginalnym przepisie, ale wydaje nam się, że suszone dadzą więcej ziołowego smaku i aromatu. Obtoczyć polędwiczkę w tak uzyskanej panierce i włożyć ją do piekarnika. Piec w temperaturze ok. 220 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez pół godziny. Po tym czasie polędwiczka będzie po przekrojeniu lekko różowa tak, jak średnio wysmażona. Mój mąż uwielbia właśnie taką
Delicious TitbitsMajówka minęła pogada lepiej przemilczeć i grilla też nie było. Najważniejsze było - odpoczynek:)) nawet ja muszę czasem przestać gotować nie wytrzymam długo ale dwa dni sobie dałam :)) W maju mamy sezon na szparagi i nie było innej opcji jak ich nie wykorzystać do makaronu. Zrobiłam z rana makaron i wedle mojej fantazji połączyłam go z szparagami i groszkiem dodałam nutę(...)zmiękną ale będą jeszcze chrupiące), lekko solę - dorzucam ugotowany makaron oraz główki szparagów mieszam, aby wszystko przeszło aromatem , dodaję soku z cytryny (ok 1 łyżeczkę)oraz otartą wcześniej sparzoną skórkę z cytryny - pieprzę świeżo zmielonym pieprzem , wymieszam na patelni - podaję na talerzu z posypanym parmezanem (można wykorzystać inny twardy dojrzewający ser) - danie to przyrządza się bardzo szybko
Basia w kuchnitylko czekała, kiedy wyciągnę cebularze z piekarnika. I tak dobrze, że w ogóle udało mi się zrobić jakieś fotografie. A same cebularze? Bomba! Pulchniutkie, mięciutkie ciasto, i ten smak lekko słonawej cebuli z makiem... Wpis znalazł się na listach Na zakwasie i na drożdżach , YeastSpotting i Panissimo . Farsz: 3 duże cebule 3 łyżki maku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli(...)placku rozłóż farsz z cebuli i maku. Daj cebularzom jeszcze niecałą godzinę na podrośnięcie, tak aby ciasto miało 1 - 1,5 cm grubości. Nagrzej piekarnik do do temperatury 200 °C. Wstaw blachę z cebularzami i piecz je około 15 minut, do uzyskania złotego koloru Po upieczeniu wyjmij cebularze z piekarnika, a po lekkim przestygnięciu szybko je wcinaj, bo zanim się
Grahamka, weka i kajzerkaCiasto na pizzę to połowa (jak nie więcej) sukcesu na idealną pizzę. Według mnie najlepsze ciasto na pizzę to lekko chrupiąca skorupka z delikatnym, puszystym i
Słodka StronaCała tajemnica dobrej pizzy tkwi w cieście. Ja długo szukałam receptury na miękkie ciasto idealne i myślę, że w końcu ją znalazłam. Jest lekkie, puszyste, nie
Szefowa kuchniDośc ciekawą alternatywą dla placków ziemniaczanych ,są placki śmiesznie nazywane Ciamalaga. Różnią się jedynie dodaniem żółtego sera i czerwonej kapusty. Najlepiej smakują jako lekko pikantne
Słodkości i nie tylkopierś z kurczaka. Przygotowanie: Warzywa umyć, obrać i drobno pokroić. Kaszę namoczyć ok. 1 godz. i ugotować z 3 szklankami wody przez ok. 20 min. Cebulę, marchewkę i pietruszkę lekko podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Do ugotowanej kaszy dodać warzywa i kukurydzę. Gotować jeszcze ok. 10- 15 min, a następnie garnek zwinąć w ręcznik i utrzymać w cieple(...)Kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Kaszę wymieszać z sosem sojowym, natką pietruszki i podawać z kurczakiem. Może i długo trwa przygotowanie kaszy, ale warto bo danie bardzo zdrowe
Moniki Smakołyki