ciepłe miejsce na 20 minut. Dodać pozostałe składniki i wyrobić dokładnie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Ciasto podzielić na pół. Z jednej części zrobić okrągły placek,na którym układamy składniki nadzienia.Przykrywamy drugim plackiem i lekko dociskamy ranty. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytmięsa. Nożem odcinamy pasek ciasta, nakładamy nań mini porcje farszu, nakrywamy drugim paskiem ciasta o identycznej szerokości, sklejamy obydwa kawałki ciasta tak aby po pokrojeniu uzyskać zgrabne kwadraty, dzielimy na pojedyncze pierożki radełkiem lub nożem.Pierożki gotujemy w lekko osolonej wodzie aż do momentu,kiedy nie wypłyną. Gdy pierożki będą już gotowe na patelni podsmażamy paprykę,cebulkę i doprawioną pierś
Wielki apetytdużo). Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 60 min. do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na 8 części, formujemy bułeczki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 45 min. do wyrośnięcia. dodatkowo: 1 łyżka mleka 1 żółtko ziarna sezamu wykonanie: Podrośnięte bułeczki smarujemy żółtkiem
Domowy Smak Jedzeniadodajemy do panierki. Na koniec dodajemy mleko. Wszystko razem mieszamy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto winno przypominać gęste ciasto naleśnikowe. W osobnej misce umieszczamy mąkę pszenną. Pierś z kurczaka dzielimy na kawałki (wielkość dowolna). Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek maczamy w panierce miętowo-bazyliowej, a następnie w mące pszennej. Smażymy na tłuszczu z obu stron. Tłuszcz
Słodkie okruszki24x38 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Składniki na obrzeże ciasta miksuję i wyciskam za pomocą rękawa cukierniczego dookoła ciasta w blaszce i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C-200°C na 10-15 min, aż lekko się zrumieni. Czekoladki pierrot rozpuszczam na parze rozcieńczając je mlekiem, wykładam na upieczony spód. Batony lion także rozpuszczam na parze
Ciasteczkowy Potwórkilka części. Nieużywane przechowywać w folii lub przykryte talerzykiem. Porcje ciasta rozwałkowywać na cieniutkie placki (1-1,5 mm). Ciasto nie wymaga podsypywania mąką. Ewentualnie można posmarować blat lub stolnicę odrobiną oleju. Szklanką wycinać koła. Kółka odwracać lekko rozciągnąć i nakładać farsz (bardzo czubatą łyżeczkę) na stronę, która była przy blacie. Brzegi naciągnąć mocno skleić. Zlepione pierogi odkładać pod zwilżoną
Pełny talerzsztywną pianę, a następnie dodajemy do niej cukier i miksujemy jeszcze chwilę, by się lekko rozpuścił. Na koniec dodajemy proszek budyniowy i mieszamy, by się dobrze połączył z pianą z białek. Masę rozprowadzamy równomiernie na jabłkach i trzemy tarką (lub kruszymy) na nią pozostałe ciasto. Pleśniaka pieczemy około 45 minut w temperaturze
Smakowy Rajbułki około centymetrowej grubości, po wyrośnięciu są w sam raz. Jeśli chcecie by były równe, możecie rozwałkować je wałkiem do ciasta. Uformowane bułki na kebab układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pozostawiamy na około 15 – 20 minut, by lekko wyrosły. Następnie bułki wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 15 – 20 minut. Filet z kurczaka kroimy
Smakowy Rajbułki około centymetrowej grubości, po wyrośnięciu są w sam raz. Jeśli chcecie by były równe, możecie rozwałkować je wałkiem do ciasta. Uformowane bułki na kebab układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pozostawiamy na około 15 – 20 minut, by lekko wyrosły. Następnie bułki wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 15 – 20 minut. Upieczone bułki wyjmujemy z piekarnika
Smakowy Rajgarnuszka wlewamy 100 ml wrzącej wody i wsypujemy żelatynę – mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy, aż lekko przestygnie. Następnie łączymy masę serowo-makową, ubitą śmietanę i żelatynę i razem mieszamy na wolnych obrotach miksera. Masę wykładamy na biszkopt i wyrównujemy. Wierzch posypujemy uprażonymi płatkami migdałów. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby stężało
e-PrzepisyKulinarneucieramy na puch. Cały czas miksując dodajemy po łyżce budyniu. Ucieramy ,aż do uzyskania gładkiego kremu. Pierwsze ciasto smarujemy czeko-śliwką ,a następnie wykładamy warstwe kremu i równomiernie smarujemy.Następnie przykrywamy drugim plackiem i lekko dociskamy.Na wierzch smarujemy pozostalym kremem ,Wstawiamy do lodówki, na ok. godzinę.Następnie posypujemy zmielonymi orzechami i i posiekanymi
w mojej kuchnifeta pokrojony w kostkę i szpinak, a następnie pieprz, sól, przyprawy i wyciśnięty czosnek. Gotową masę wykładamy na ostudzone ciasto. Na wierzchu układamy pomidorki pokrojone w plastry. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut. Po lekkim ostudzeniu można pokroić. Smacznego! I LOVE SPINACH
KasiekGotujemargarynę. Posiekać nożem, zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i schładzać w lodówce przez godzinę. Następnie ciasto rozwałkować, podsypując odrobiną mąki. Szklanką wycinać krążki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować lekko rozkłóconym białkiem, obficie posypać wymieszanymi ziarnami. Piec około 15 minut w temp. 190st. Ostudzić na kratce
Z miłości do słodkościdokładnie połączyć. Mokre składniki wlać do suchych, wymieszać na gładką masę bez grudek. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie ciasto jeszcze raz zamieszać. Wlewać odpowiednie porcje do rozgrzanej gofrownicy, piec 2-3 minuty. Odkładać na kratkę do lekkiego przestudzenia. Na patelni skarmelizować cukier. Dodać pokrojone na ćwiartki figi, lekko podsmażyć. Wlać wodę; podgrzewać, aż część wody odparuje i utworzy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJesienne dni zbliżają się wielkimi krokami. Dlatego warto przygotować jeszcze coś skąpanego w promieniach słonecznych. Dziś lekka sałatka dla fanów owoców morza. Jeśli lubicie krewetki, warto
kulinarnyJa