lekki sernik - 2000 przepisów (strona:14/134)

Oszukany sernik 366

Dziś zaskoczyłam domowników sernikiem ale takim oszukanym. Sernik na bazie mascarpone i jogurtu typu greckiego to puszysty i smaczny serniczek. Podczas pieczenia przeżyłam lekki stres bo sernik bardzo podrósł i już myślałam, że wypłynie. Ale udało się i uniknęłam katastrofy. Dlatego radzę Wam albo zrobić podwyższenie z papieru do pieczenia albo użyć formy o średnicy

Ewa w kuchni
Sernik z bezą 232

Puszysty, lekki, bez dodatku mąki. Zainspirował mnie kiedyś przepis na taki sernik na stronie Winiary. Lekko go zmodyfikowałam, zresztą jak za każdym razem gdy go robię, ale zawsze wychodzi puszysty i pyszny:) Moja Mama uwielbia ten puszysty sernik, zawsze mówi że jest odchudzający;) (z powodu małej ilości cukru i braku mąki;) Taki sernikowy duży torcik:D Mam nadzieję

Zasmakuj Kuchni
SERNIK CZEKOLADOWY IZAURA 468

koniec ubitą pianę z białek. Na ciasto wylewamy cały ser, na wierzch rozkładamy resztę biszkoptu i pieczemy, w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 180 % C. Sernik studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Kiedy jest jeszcze ciepły polewamy go pozostawiona polewą i posypujemy obficie wiórkami kokosowymi.   Sernik jest najsmaczniejszy na drugi dzień

Kulinarne Fantazje Marioli
sernik w truskawkowej pierzynce 162

zrobić z sernikiem, który ma nieładne boki? Można na przykład otulić go owocową kołderką:) W taki właśnie sposób uzyskałam lekki jak puch sernik z truskawkowym akcentem.  * tortownica o średnicy 21 cm Składniki: na sernik: 750 g sera na sernik 5 jajek 200 g masła 120 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik dyniowy z korzenną nutą 145

kolei jajka. Na końcu dodałam puree dyniowe i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszałam i przelałam do tortownicy na ciasteczkowy spód. Wstawiłam do piekarnika na ok. 60 minut. Sernik na wierzchu lekko się zarumienił, ale wierzch nie był spieczony. Piekarnik wyłączyłam,  uchyliłam drzwiczki i po ok. 15 minutach wyjęłam sernik. Zostawiłam do wystudzenia a następnie wstawiłam go na całą

Kuchnia u Krysi
cytrynowy sernik z lawendową nutką 210

Delikatny, kremowy i aksamitny sernik, cytrynowy z lekką lawendową nutką i fioletowymi, jagodowymi kropeczkami. Smaki są wyważone, żaden nie dominuje, przeciwnie - przenikają się i uzupełniają! Sernik powinien smakować zarówno tym, którzy lubią eksperymentować w kuchni, jak również tradycjonalistom. Świetnie wpisuje się w letnie klimaty:) Sernik przygotowałam specjalnie na przyjęcie powitalne mojej Mamy. Piekłam w ramach akcji "Ciasto

6niebo
Sernik z brzoskwiniowym musem :) 136

Brzoskwinie blendujemy. Masło, cukier i sok podgrzewamy do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia, dodajemy brzoskwinie i rozpuszczoną żelatynę. Wstawiamy do lodówki na czas stygnięcia sernika. Pamiętając, aby sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku :) Oczywiście musicie zerkać na mus, aby nie zdążył się całkiem ściąć zanim wylejecie go na sernik ;) Smacznego sernikowicze :) Skomentuj

MamaOskarka
Poziomkowa pianka sernikowa 194

Jeden z najdelikatniejszych, lekkich i puszystych serników na zimno jakie jadłam. Połączenie serowej pianki, galaretki poziomkowej i czekolady jest po prostu genialne! Koniecznie spróbujcie :) SKŁADNIKI (tortownica 18 cm) masa: 250g twarogu (trzykrotnie mielonego) 300 ml śmietanki 30% (3-4 łyżki zostawiamy do polewy) 1 galaretka poziomkowa 250 ml wody 2-3 łyżki cukru spód: 80g herbatników 1 łyżka masła

DefinicjaSmaku
Jesienny sernik dyniowy 212

momentu, aż polewa się zetnie. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i okrawamy ostrym nożem brzegi, aby równo opadał, jak będzie stygł. Zostawiamy go w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Sernik podajemy całkowicie wystudzony

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z truskawkami 482

trakcie robienia sernika zmieniłam pierwotny pomysł i zamiast zmiksować truskawki i dodać je do masy tym razem dodałam je w całości… Zmiksuję je następnym razem Sernik wyszedł bardzo lekki i nie za słodki. Można oczywiście zwiększyć ilość cukru, jeśli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta. Następnym razem jednak zrobię ten sernik w tortownicy o średnicy

UgotujmyTo.pl
Sernik bez pieczenia na płatkach kukurydzianych 158

Pyszny, delikatny, leciutki serniczek bez pieczenia na mocno chrupiącym spodzie z płatków kukurydzianych. Jest łatwy w przygotowaniu i szybko się go robi. Sernik dodatkowo można wzbogacić, dodając owoce do galaretki. Polecam. Składniki: spód 2,5 szklanki płatków kukurydzianych 100 g masła 2 łyżki kakao masa serowa 500 g twarogu 1 szklanka cukru pudru 150 ml śmietany kremówki(...)serowej i dokładnie wymieszać. Masę wykładamy na gotowy spód. Sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin by stężał. Galaretkę rozpuścić w 450 ml wrzątku, wystudzić. Gdy lekko stężeje wylewamy na sernik i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Tortownica 24cm

magiczna kuchnia Kasi
Sernik wg Agnieszki . 356

Udała mi się Synowa. Złapała bakcyla i zaczęła piec. Sernik wychodzi Jej pyszny. Upiekłem wg Jej wskazówek i  jest pyszny, lekki i puszysty. Składniki. 3/4 kostki Kasi 160-200 g cukru pudru 8 jajek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia, płaskie 1 laska wanilii 1 kg twarogu na sernik, mielonego(...)Dodać do masy serowej i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Tortownicę ,24 cm,lekko wysmarować i posypać połową płatków migdałowych. Wyłożyć masę serową. Wierzch posypać resztą migdałów. Ciasto wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temp. 160stop.. 60 minut. Pozostawić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, aż sernik przestygnie

Kulinarny karnet Christophera
Sernik cytrynowy 198

tortownicy. Masę serową wlać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. Piec 1 godzinę i 15 min na najniższej półce, bez termoobiegu. Jak już sernik się upiecze. Zostawić w lekko uchylonym piekarnika do całkowitego ostudzenia. Następnie wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Podczas gdy sernik jest w lodówce przygotować(...)galaretkę. We wrzątku rozpuścić żelatynę, dodać cukier, dokładnie wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Cytrynę wyszorowaną i sparzoną (lub tą która nam została bez skórki) pokroić na cienkie plasterki. Plasterki poukładać na serniku, zalać tężejącą galaretkę. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia na 2-3 godziny. Smacznego! Sernik cytrynowy Sernik cytrynowy Sernik cytrynowy Sernik cytrynowy

moj przepis na
Sernik na ciasteczkach 133

naparowanym piekarniku (na spód piekarnika wkładamy żaroodporne naczynie lub formę do ciasta wypełnioną wrzątkiem) rozgrzanym do temperatury 170st. Ciasto pieczemy przez około 1 godzinę. Po upieczeniu sernik całkowicie chłodzimy w lekko uchylonym, wyłączonym piekarniku. Po tym czasie schładzamy sernik w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc.  Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, możemy dodać

Gotowanie moimi oczami
Sernik gotowany na herbatnikach z czerwoną porzeczką 442

Sernik gotowany o dwóch smakach – śmietankowym i czekoladowym. Przełożony herbatnikami, więc nie wymaga pieczenia. Na wierzchu znajduje się krem z czerwonych porzeczek, który wnosi owocowy i lekko kwaskowaty smak. SERNIK GOTOWANY: 1 kg twarogu zmielonego (wiaderko) 1/2 szklanki cukru 200 g masła 1/2 szklanki mleka 4 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 1 budyń śmietankowy KREM

https:KKuchniaMniam
Nowy członek rodziny. I sernik kawowo-bananowy 189

było. Przepis znalazłam w gazetce Pieczenie jest proste , nr 2/2012, i nieco tylko zmieniłam. Zamiast bananowego syropu, dałam zmiksowane na gładko banany. No i udekorowałam po swojemu. Sernik wyszedł pyszny; lekki i delikatny, z idealnie wyważonymi i uzupełniającymi się smakami bananów i kawy. Mimo, że bez typowo letnich owoców, świetnie nada się na ciepłe dni. Spróbujecie...? Sernik kawowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z truflą czekoladową 152

ściętą, lekko sprężystą powierzchnię. Studzić przy otwartych drzwiach piekarnika. Kremówkę (500 ml) krótko zagotować w niewielkim garnku. Zdjąć z palnika, rozpuścić w niej czekoladę, dokładnie wymieszać. Masę schłodzić – powinna lekko zgęstnieć, ale nie całkowicie. Dodać likier i cukier puder i miksować. Masa truflowa powinna zgęstnieć, zwiększyć objętość i stać się jaśniejsza. Wykładamy masę na wystudzony sernik i wygładzamy

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania