mojprzepisna.pl | Śnieżny puch bez chemii Bardzo popularny deser, krążący po internecie, szybki, bezproblemowy. Delikatny sernik na zimno, lekko piankowy, deser z tych mniej słodkich. Wystarczy tylko kilka składników. W oryginalnej wersji są wykorzystane Śnieżki w proszku, ja zrezygnowałam z nich na rzecz śmietany kremówki, można również użyć jogurtu greckiego lub naturalnego plus żelatyny, deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne
moj przepis nabyło ale wracam do Was z pysznym ciastem które zapewne dobrze znacie :) Styropian jak go nazywamy to taki sernik bez sera na jogurtach, jest lekki i mniej kaloryczny niż tradycyjny sernik z dodatkiem jagód lub dowolnych owoców smakuje wyśmienicie. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche : 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny Kasi 1 cukier waniliowy
Sama słodycz i szczypta chililodówki. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestkę i pokroić w plasterki, ułożyć na zastygniętym serniku. Galaretkę rozpuścić w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężejąca wylać na sernik, schłodzić
Camilla w kuchniminut w 180C ( bez termoobiegu ). Na podpieczone wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika – tym razem na 50 minut. Wystudzony sernik zalewamy przygotowaną, lekko tężejącą galaretką – odstawiamy na noc do lodówki. Smacznego
Ostra na Słodkopóźniej będzie się łatwiej dekorowało ciasto. Polewę odstawiam do stężenia – najlepiej dekoruje się, gdy osiągnie gęstość tężejącej galaretki. Na paterze układamy sernik kawowy a na nim sernik dyniowy i lekko dociskamy. Całość dekorujemy gęstą polewą czekoladową i jedną świeżą figą pociętą w ósemki. Na zdjęciach: talerzyk deserowy szary retro II - Dekoria /lub/ Home&You patera vintage - Birkmann
Gotowanie i blogowaniePrzed świętami lekki i delikatny sernik na zimno, nam bardzo zasmakował i zdecydowałam, że teraz serniki na zimno będę robiła z serkiem mascarpone. Sernik na zimno z mascarpone i żurawiną Składniki: - 250 g serka mascarpone - 330 ml śmietanki 30% - 2 łyżki cukru pudru - 1 op. żetaltyny-fix deserowej - 150 g herbatników kakaowych - 150 g żurawiny suszonej
Kulinarne życietortownicy. Na tak przygotowany spód wyłożyć masę serową a na nią masę kajmakową. Wyrównać powierzchnie i piec w temp. 170C około godziny ( do 75 min). Gotowy sernik wystudzić w lekko uchylonym wyłączonym piekarniku. Najlepiej kroić następnego dnia po całkowitym wystudzeniu ciasta i zastygnięciu. Przed podaniem udekorować pralinkami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Ciasto jest przepyszne, to jakby połączyć sernik z ptasią pianką, pierwszego dnia po upieczeniu smakuje jak serowe ptasie mleczko, z kolejnym dniem zaczyna smakować bardziej jak sernik. Ciasto jest lekko kwaskowate, owocowe z pysznym bardzo kruchym pół razowym ciastem. Inspirację czerpałam z blogu Moje wypieki . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 szklanki mąki pszennej tortowej
moj przepis naLekki, wręcz dietetyczny sernik za zimno z melonem. Jeśli użyjemy twarogu i jogurtu o obniżonej zawartości tłuszczu, a ciasto podzielimy na 9 porcji, to jedna będzie miała 210 kcal. Składniki: opakowanie biszkoptów melon 4 łyżki żelatyny 250 g zmielonego twarogu 330 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki cukru 250 ml mleka skondensowanego (light) galaretka cytrynowa Przygotowanie Na blaszce (moja
e-PrzepisyKulinarnelekki jak chmurka sernik na biszkopcie na pewno zasmakuje dzieciom. Urozmaiciłam go galaretką i ananasem. *blaszka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera sernikowego 1 szklanka cukru 5 jajek 120 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego kilka kropel aromatu pomarańczowego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKokosowy sernik wg siostry Anastazji Serniki to moje ulubione wypieki. Co jakiś czas znajduje jakiś sernikowy przepis, który gości na moim stole aż do znudzenia. Właśnie teraz panuje era kokosowego sernika. Puszysty, niesamowicie lekki, łatwy w wykonaniu, i jeszcze nie zdarzyło się żeby się nie udał. Składniki: ciasto: 30 dag mąki pszennej 10 dag margaryny
na moim stole...kruszonkowego piec w 180 C około 60 minut na 2 poziomie i grzanie góra/dół, sernik wyjąć z formy najlepiej po nocy jak dobrze wystygnie sernik jest delikatny, lekki i z malinami jest przesmaczny.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmnie sernikowo i do tego zdrowo śniadaniowo. Tak sobie wymyśliłam, że można by zjeść sernik na śniadanie i to wcale nie musi być tłusty, kaloryczny sernik, ale coś lekkiego i pysznego. Koniecznie musicie wypróbować, bo danie łatwe i szybkie, do tego można przygotować na wieczór i zabrać ze sobą do pracy. Za nim przepis podzielę się z Wami
Cynamonowe szczęściewykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy serową masę, na wierzchu układamy połówki brzoskwiń. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 70-75 minut, aż wierzch sernika będzie sprężysty. Sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem lub polać roztopioną białą czekoladą. Smacznego
My Culinary Art