lekki sernik - 2000 przepisów (strona:25/134)

Sernik czekoladowy / Schokoladen-Käsekuchen 259

piekarniku. Po tym czasie wyjąć, odstawić do całkowitego ostygnięcia. POLEWA: Kuwerturę posiekać, śmietanę zagotować z likierem, dodać kuwerturę i nugat, rozpuścić, dobrze wymieszać, lekko schłodzić i polać wierzch sernika. Sernik wstawić na 3-4 h do lodówki. Kroić nożem zanurzonym wcześniej we wrzątku. Polecam wszystkim czekoladoholikom! :) Przepis pochodzi z książki

Kuchnia Prezydentowej
Sernik jogurtowy 171

stopniowo jogurty - ucierać Dodać proszek do pieczenia i ubite na pianę białka - wymieszać delikatnie i dodać ewentualnie bakalie. Ja zrobiłam jeszcze dodatkowo kruszonkę, którą posypałam sernik w momencie jak już lekko się podpiekł.  W smaku jest delikatny, dla mnie idealny. A ważne, że ciasto robi się szybko i nie trzeba mielić sera. Miałam więcej czasu i zrobiłam ciasto

Proste Potrawy
przepisy z truskawkami 167

KLIK Wspaniały truskawkowy deser z galaretką, bitą śmietaną oraz kaszą manną Przepis znajduje się tu  KLIK Jogurtowiec zebra z truskawkami, lekki, pyszny :-)  Przepis znajduje się tu  KLIK Puszysty śmietankowo-kakaowy sernik na zimno z truskawkami i czekoladą  Przepis znajduje się tu  KLIK Lekkie, pulchne ciasto z truskawkami i kruszonką-szybkie i pyszne :-) Przepis znajduje

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
New York baked cheesecake, czyli sernik Nowojorski 130

odcinka gotującego Gordona Ramsay'a. Tak więc na wstępie zaznaczę, iż tylko inspirowałem się przepisem, w sumie to tylko serem i malinami. Więc na deser proponuję dziś lekki, pachnący i niebiańsko pyszny sernik z malinami.  Do przygotowania sernika potrzebne będą nam: 1 kg serka  (jak najbardziej może to być ten z wiaderka) 200 g serka mascarpone

Kuba Gotuje
Sernik puszysty 364

delikatnie dodajemy do masy serowej. Masę serową wylewamy do formy (u mnie była to silikonowa forma do keksu ). Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180ºC. Sernik wyrośnie ponad foremkę, potem lekko opadnie, i niestety – lubi popękać. Studzimy przez ok. 3 godziny. Cukier na karmel rozpuszczamy na patelni i wylewamy wzorki na papier do pieczenia.Zostawiamy do zastygnięcia. Gorącą polewą

Ostra na Słodko
Sernik tradycyjny - Najlepszy! 176

delikatnie wmieszać do masy serowej. Wlać na przygotowany spód ciasteczkowy. Sernik piec w temperaturze 160 stopni na najniższej półce przez ok. godzinę, nie mniej. Sernik jest upieczony, gdy po dotknięciu lekko patyczkiem, środek sprężuje. Po upieczeniu, ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie całkowicie ostudzony wstawić do lodówki. Sernik polecam polać polewą czekoladową. POLEWA CZEKOLADOWA: 70 ml śmietany kremówki

Calzonella.com
Sernik na jesienne dni 180

przygotowujemy ganach. Czekoladę łamiemy na kawałki i umieszczamy ją w misce razem ze śmietaną. Podgrzewamy w kąpieli wodnej aż do stopienia się czekolady i uzyskania gładkiej masy. Lekko przestygniętą masę wylewamy na sernik. Gruszki obieramy, kroimy na ósemki, pozbawiamy gniazd nasiennych. Na patelni rozgrzewamy masło i cukier z cynamonem. Gdy zaczną pojawiać się bąbelki dodajemy gruszki i smażymy przez

Przysmaki Karolki
Puszysty sernik klasyczny z 10 jaj na dużą blachę 1865

Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku i podgrzewamy co jakiś czas mieszając. Polewa powinna się niemal zagotować, potem zdejmujemy ją z ognia i lekko przestudzamy. Rozsmarowujemy na zimnym serniku. Przed podaniem sernik klasyczny musi być dobrze schłodzony w lodówce. * Ser z wiaderka musi być bardzo gęsty – po wyjęciu z opakowania musi trzymać kształt nawet jak osiągnie

Poezja smaku
Sernik na zimno z białą czekoladą i sosem truskawkowym 330

Kremowy, zwarty, a równocześnie lekki i puszysty, nie za słodki, idealny… :)Jeżeli chcecie, to można zrobić ten sernik na spodzie biszkoptowym czy z ciastek, ja pominęłam, bo akurat taki miałam kaprys, hihi :)))Polecam szczególnie tym z Was, którzy lubią smak białej czekolady, bo jestem pewna, że ten sernik wyjątkowo przypadnie Wam do gustu więc nie zastanawiajcie się(...)masą serową.Ubić kremówkę i ją również połączyć z masą.Całość przelać do małej, okrągłej formy wyłożonej folią.Porobić kilka kropek z kisielu truskawkowego na wierzchu sernika i porozmazywać w fikuśne kształty.Sernik wstawić do stężenia na kilka godzin.Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto na poniedziałek 195

sama proponowałam takie połączenie już kilka razy. Tym razem na spód sernika użyłam ciasteczek amaretti, które są przyjemnie słodkie i dają bardzo fany efekt smakowy. Masa serowa nie jest zbyt słodka, ale rekompensują to grudni białej czekolady wyczuwalne w serniku. Całości dopełniają maliny, które są lekko kwaskowe. Co tu będę więcej się rozpisywać, chcecie wiedzieć jak smakuje to po prostu

Przysmaki Karolki
Sernik na zimno z truskawkowym musem 1169

Jako że zostało mi sporo składników z pieczenia mini serniczków z Nutellą , postanowiłam dziś przygotować sernik z mocno truskawkowym musem/galaretką na kakaowym spodzie. Połączenie intensywnego smaku kakao, delikatnie kwaskowych truskawek i lekkiej serowej masy okazało się strzałem w dziesiątkę! Zapraszam do przygotowań :) Składniki na spód (śr. 23 cm): 220 g kakaowych ciastek 100 g masła, roztopionego Składniki(...)Dodajemy tyle wody, żeby całego płynu było 400 ml. Podgrzewamy, a następnie rozpuszczamy w nim truskawkową galaretkę. Odstawiamy do ostygnięcia, co jakiś czas mieszając. 4. Lekko tężejącą galaretkę delikatnie przelewamy na sernik. Ponownie wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Wyciągamy z lodówki na 15 minut przed podaniem. Smacznego

My Culinary Art
Sernik z solonymi orzeszkami 144

jadłam lepszego sernika niż ten ! Na serio: lekko chrupiący spód z dodatkiem masła orzechowego, bardzo delikatna niezbyt słodka masa serowa i zaskakujący wierzch składający się z masy kajmakowej i solonych orzeszków, to bardzo smakowite połączenie. Powiem Wam tylko tyle: koniecznie musicie go upiec. Serdecznie zapraszam i polecam. Sernik z solonymi orzeszkami Czas wykonania: 180 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Kremowy sernik morelowy bez cukru 260

Jeśli góra wcześniej się zarumieni należy przykryć ją papierem do pieczenia. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku bez otwierania przez ok 20 minut. Następnie lekko uchylić drzwi piekarnika i trzymać w nim sernik aż do ostygnięcia. Dzięki temu sernik nie powinien opaść.  POLEWA: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i ksylitol. Jeśli mimo

Ze smakiem i z pasją
Sernik japoński - sufletowy, lekki 274

sekretny przepis na lekki choć drożdżowy chleb lub bułki pieczony techniką japońską . Jest jednym z najczęściej odwiedzanym w wpisem na moim blogu przez moich czytelników. Nie raz byłam zadziwiona oczywistą prostotą niektórych sekretów ich kuchni. Wszystko kryje się w znajomości kuchennej chemii. Tak jest również z tym japońskim sufletowym sernikiem, jakże różniącym się od naszego tradycyjnego sernika z twarogu. Myślę(...)pieczenia pojawiają się pęknięcia oznacza to,że temperatura pieczenia jest trochę za wysoka i należy ją od razu obniżyć o parę stopni. Ten leciutki sernik jest tak podatny na formowanie się, że wykładając tortownicę lekko pogniecionym papierem lub folią nada mu wzór wgnieceń i wypukłosci. Jeśli wyłozysz tortownice równo, sernik również będzie idealnie równy jak na powyzszych zdjęciach

Sztuka gotowania w/g Samiry
Świąteczny sernik z karmelową nutą na orzechowym spodzie - bez glutenu 163

mojej rodzinie na każde święta piecze się sernik. Uwielbiany przez wszystkich i ...koniecznie bez rodzynek ;) Na Wielkanoc zawsze ten lekki, waniliowy ze złocistymi, cukrowymi kropelkami na puchatej piance- sernik rosa. Na Boże Narodzenie na stole ląduje zimowa, cieplejsza w smaku wersja śmietankowo- karmelowa na ciężkim (kompletnie bezglutenowym) orzechowym spodzie. Przepyszne karmelowe drobinki rozpływają się w ustach i nadają(...)prezentów z dzieciństwa. Sernik to jedno z tych ciast, które kojarzą się z miłością i domowym kątem, a przecież te Święta właśnie na miłości najbardziej się opierają :) Bezglutenowy sernik śmietankowo- karmelowy na orzechowym spodzie na małą formę Potrzebujesz: Ciasto: 60g zmielonych orzechów włoskich 30g zmielonych migdałów 4 łyżki mąki kukurydzianej 1,5 łyżki cukru 1 jajko 25g masła

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania