lekki sernik - 2000 przepisów (strona:24/134)

Sernik z brzoskwiniami 117

niepohamowanej radości i szczęścia! W końcu idzie WIOSNA! Ja znalazłam pierwsze jej oznaki dziś rano w ogrodzie: stokrotki :) A z nadmiaru szczęścia powstało dziś bardzo lekkie i pyszne ciasto: Sernik z brzoskwiniami! I nie bójcie się, że Wam nie wyjdzie. Jest niesłychanie prosty! Pieczemy go podobnie jak skubanego - skubańca. Idealny do niedzielnej kawy:) Skubany sernik z brzoskwiniami Składniki

Kuchnia smaków
Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem i KONKURS! 188

szklanka cukru 1/2 szklanki wody 2-3 łodygi rabarbaru, pokrojone w plasterki 150 g truskawek, pokrojonych na ćwiartki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 350 g serka na serniki 2 duże jajka, lekko rozbełtane 1 duże żółtko truskawki do dekoracji Przygotowanie: Wyłóż ciasto do natłuszczonej formy do tarty o średnicy ok. 25 cm, w kilku miejscach nakłuj widelcem i wyłóż

karmelowy
Jagielnik czekoladowo-malinowy 199

Pyszny jagielnik, po prosu pyszny. Jagielnik czyli ciasto jak sernik tylko bez sera ;)  Lekki, słodki, ale nie za bardzo, owocowy... Mmmniam :) Idealny dla ludzi na diecie bez.. mleka, nabiału, fodmap, dla wegan i dla każdego kto lubi po prosu dobre i zdrowe jedzenie :) Przygotowanie tego deseru nie jest pracochłonne, dlatego polecam spróbować - zamiast ciasta z cukierni zrobić

pyszne zdrowości
Sernik szachownica 176

taki sposób, po upieczeniu otrzymamy sernik szachownica :)     Sernik wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec przez ok. 45-50 minut, aż sernik będzie ścięty i lekko się zarumieni. Po tym czasie wyjąć i pozostawić do przestudzenia. Następnie włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Schłodzony oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik na zimno z kaczuszkami 126

koniec dodać żelatyne, wymieszać dokładnie. Masę serową wylac na biszkopty, wyrównac wstawić do lodówki, Galaretkę rozpuścic w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostydzić i lekko tęzęjącą wylac na sernik, udekorować piankami

Camilla w kuchni
Sernik chałwowy 141

łce w piekarniku postawić naczynie wypełnione wodą - sernik pieczemy w kąpieli wodnej. Na wyższej półce położyć formę z sernikiem. Piec w temperaturze 170ºC przez około 1 godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, wystudzić do końca, polać polewą (przepis poniżej) schłodzić przez 12 h w lodówce. Polewa chałwowa : 150 g chałwy sezamowej waniliowej(...)Dodać kremówkę i wymieszać, by nie było grudek chałwy (zmiksowałam blenderem). Podgrzać, by polewa lekko zgęstniała, mieszając by się nie przypaliła, zdjąć z palnika, lekko przestudzić. Polewę wylać na wystudzony sernik. W zimnej temperaturze ładnie zgęstnieje

cucinare
Sernik bałkański (na jogurcie bałkańskim) 181

mgnieniu - przepyszny sernik bez sera :) Tak, tak - sera w nim nie uświadczysz, ale naprawdę nikt się nie zorientuje, że głównym składnikiem jest jogurt bałkański. Sernik jest niezwykle delikatny, lekki, puszysty i... uzależniający :) Zdecydowanie polecam! Składniki (na dużą tortownicę o śr. 28 cm): mała paczka (120 g) okrągłych biszkoptów 5 jajek 1,5 szklanki cukru 2 standardowe opakowania budyniu

Domowa Cookierenka Agi
Sernik puszysty 94

Ulubiony sernik w mojej rodzinie. Lekki, bez spodu, rozpływający się w ustach, jednym słowem: puszysty. Uwaga: ciasta jest dosyć dużo więc wyrabiać w wielkiej misce. Najlepiej aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową

Milion Smaków
Sernik z Konfiturą 95

wsiąknąć w głąb masy serowej. Całość wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Pieczemy około 50 minut. Po 20 minutach posypujemy migdałami i pieczemy do końca. Sernik zostawiamy do ostygnięcia w lekko uchylonym piekarniku. Następnie studzimy na zewnątrz, w chłodnym miejscu, najlepiej całą noc. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. The post Sernik z Konfiturą appeared first on Made

Made By Mom And Son
Mandarynkowe ciasto świąteczne 178

soku i skórki startej z mandarynek, ozdobione karmelizowanymi plasterkami tychże owoców. A to wszystko polane mandarynkowym karmelem z delikatnym posmakiem anyżu. Ciasto jest wilgotne i zbite. Przypomina sernik. Karmelizowane owoce mają lekki smak goryczki, która idealnie komponuje się z resztą ciasta. Ciasto mandarynkowe ma jednak dwie wady: pierwsza to przygotowanie karmelu, którego trzeba długo mieszać, aby rozpuścić parę grudek

Moja Delicja
Skoro wszyscy mają dynię, mam i ja :) ciasto z dynią i z fantazją 141

próba na patyczek nic nie daje bo jest wilgotne Tu trzeba wyczuć. Ma się ładnie przyrumienić z góry. Po upieczeniu bezwzględnie zostawiamy do ostygnięcia. Ciasto ma konsystencję sernika i jest pyszne Lekkie, mało słodkie, pachnące imbirem i przyprawami

ladykitchen
Sernik na zimno z brzoskwiniami-3 składniki. 1126

najprostsze składniki i sernik jest gotowy. Pyszny, lekki, słodki, niesamowicie smaczny serniczek z brzoskwiniami. Chyba nie muszę za dużo opisywać, bo i tak wiadomo, że brzoskwinie z twarogiem to niesamowite połączenie. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Brzoskwinie w zalewie 1 kg twarogu 2 galaretki brzoskwiniowe Przygotowanie:  Twaróg mielimy za pomocą blendera.   Brzoskwinie odsączamy z zalewy i przecieramy

Kuchnia Łukasza
Sernik Chałwowy 264

godzinie wierzch bardzo lekko się zarumienił i stał się sprężysty, co dla mnie to było znakiem, że czas wyłączyć piekarnik. Tak też zrobiłam, lekko uchyliłam drzwiczki i pozwoliłam mu spokojnie wystygnąć. Kiedy sernik był już zimny zajęłam się polewą chałwową.Polewa chałwowa:150 g chałwy sezamowej waniliowej125 ml śmietanki kremówki 36% (pół szklanki)Chałwę pokruszyłam, dodałam kremówkę i zmiksowałam(...)malakserze. Powstałą masę wylałam do rondelka i lekko podgrzałam, nie doprowadzając do zagotowania. Wylałam polewę na wystudzony sernik i wstawiłam na całą noc do lodówki. Polewa pod wpływem niskiej temperatury ładnie zgęstniała, tworząc fajną chałwową taflę :)SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
125. Słodko - kwaśno czyli: sernik z porzeczkami i białą czekoladą. 210

Dziś zapraszamy Was na bardzo pyszny sernik ze słodką, białą czekoladą i kwaskowatymi porzeczkami. Nasz sernik sporządziłyśmy ze zwykłego, ziarnistego twarogu - czyli coś idealnego dla fanów ziarnistych serników i pasch. Do wykonania nie będzie potrzebny Wam ani mikser, ani maszynka do mielenia twarogu, a tylko i wyłącznie blender, składniki i co najważniejsze.. odrobina chęci. :) Zapraszamy do wypróbowania(...)zaprzestając blendowania.  Na herbatnikowy spód wylewamy połowę masy serowej, na tę warstwę wykładamy połowę owoców porzeczki i zalewamy pozostałą porcją masy serowej. Na wierzch sernika wykładamy pozostałą część porzeczek, które dociskamy lekko dłońmi po to, aby dobrze przylgnęły do masy. Formę umieszczamy na środkowej półce piekarnika i pieczemy 15 minut w 180*C, a kolejne 35-40minut

Symfonia Smaków
Sernik dyniowy 259

litr). Sam sernik wstawiamy na środkowy poziom, zmniejszamy od razu temperaturę do 150ºC (bez termoobiegu!) i pieczemy przez ok. 90 minut. Chłodzimy potem przy lekko uchylonych drzwiczkach. Przed podaniem sernik dyniowy posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. * twaróg musi być 2-3 krotnie zmielony przez maszynkę, może być też ser wiaderkowy, ale tylko dobrej jakości np. Mój Ulubiony

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania