lekki sernik - 2000 przepisów (strona:34/134)

Sernik cytrynowy bez pieczenia 158

cytryny, pomarańczy i grejpfruta. Do serka wlać zimną galaretkę i wstawić na chwilkę do lodówki, aż zacznie lekko gęstnieć. Następnie wylać masę na dno wypełnione ciastkami. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Pokroić na kawałki i serwować. Sernik jest pyszny i każdy może go zrobić i zaskoczyć znajomych i rodzinkę. Mniam Thermomix – nałożyć motylek, ubić śmietanę

Kuchnia Pokoleń
SERNIK REWELACJA 29698

dodatkiem mąki pszennej, zamieniłam ją na budyń, kiedyś przygotowywałam go na ciastkach tzw.petitkach, teraz przygotowałam go na kruchym spodzie. Wychodzi baaardzo lekki i mega puszysty, w końcu ilość jaj robi swoje. W kajeciku zapisałam go jako sernik rewelacja, więc i tak podaję.Składniki na przepis tak jak był w oryginale, poniżej taki jak ja przygotowałam.Składniki przepisu oryginalnego(...)rodzynek do ciasta gdyż mi nie pozwolono...(bunt rodzinki). A byłyby tu bardzo wskazane. Mimo iż nie jestem fanką rodzynek w sernikach, to w tym mi zawsze bardzo smakowały. Rodzynki po sparzeniu a przed dodaniem obtaczamy lekko w mące lub budyniu i delikatnie mieszamy całość. Smacznego

Smaczne Zdrowe
SERNIK DEKADENCKI Z DOMOWĄ POLEWĄ TOFFEE 460

Sernik, któremu naprawdę bardzo trudno się oprzeć. Jest po prostu meeeeega smaczny. Połączenie słodyczy ze słonymi orzeszkami ziemnymi jest jak dla mnie poezją smaku. Mój serniczek nie był aż tak bardzo słodki jak oryginał , bowiem porobiłam małe zmiany (mleko skondensowane słodzone zamieniłam na niesłodzone i dosłodziłam trochę ksylitolem), białą czekoladę zamieniłam na kremówkę z ksylitolem. Był idealny(...)czasu zamieszać i sprawdzać czy masa nie przywiera do dna garnka. Sos ostudzić. Orzeszki wymieszać z 1/4 sosu i udekorować nimi wierzch sernika. Resztą sosu polewać kawałki sernika na talerzach. Sos można przed podaniem lekko podgrzać. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Sernik mocno czekoladowy bez pieczenia 176

Sernik czekoladowy przygotowałam z dodatkiem gorzkiej czekolady oraz likieru o smaku czekoladowym Dalkowski . Sernik wyszedł bardzo smaczny, ma fajny smak z lekkimi procentami. Składniki: Masa serowa: 1 kilogram białego sera 100 gram gorzkiej czekolady 250 ml. likieru czekoladowego Dalkowski 2 łyżki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny Masa śmietanowa: 350 ml. śmietany kremówki 50 ml. likieru czekoladowego Dalkowski(...)kawowy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, pozostawiamy do momentu aż napęcznieje, lekko podgrzewamy w kuchence mikrofalowej, ostudzoną dodajemy do masy i miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do masy śmietanowej, miksujemy. Masę śmietanową wykładamy na masę serową, posypujemy płatkami białej czekolady oraz startą gorzką czekoladą. Sernik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
Sernik kokosowo – pomarańczowy 196

stopni. Na dół piekarnika wstawiamy naczynie z wodą. Sernik pieczemy 90 minut. Po wyłączeniu piekarnika uchylamy drzwiczki i czekamy aż sernik ostygnie. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy wiórki i prażymy aż będą lekko brązowe, dodajemy masło, miód i cukier i wszystko razem smażymy po czym wykładamy na ostudzony sernik. Delikatnie ugniatamy

sierotka maRysia w kuchni
Sernik Teściowej 196

p { margin-bottom: 0.21cm; } Wczoraj prezentowałam przepyszne Orzechowe muffinki oraz Białą Pavlovą, dziś natomiast chciałam Wam zaproponować najlepszy sernik na świecie, który ja nazywam

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sernik zamiast tortu 168

Sernik przekładamy na patere, na której będziemy go podawać. 10 g czekolady gorzkiej topimy w kąpieli wodne. Wafelki kroimy na pół. Każdy wafelek smarujemy lekko stopioną czekoladą i posmarowaną stroną przykładamy do boku sernika. W ten sposób ozdabiamy całe ciasto. Ponownie w kąpieli wodne topimy białą czekoladę z dodatkiem mleka, w drugim garnuszku topimy resztę czekolady gorzkiej, również dodając

Przysmaki Karolki
Sernik malinowy 147

połączenia (inaczej sernik za bardzo się napowietrzy i opadnie po upieczeniu). Sernik piec przez około 50 minut w temperaturze 150 stopni (powierzchnia, jak przy serniku New Yorker powinna być ścięta i lekko sprężysta). Studzić przez 10 minut przy otwartych drzwiach piekarnika, potem wyjąć i wystudzić do końca. W międzyczasie 350g malin (mrożonych nie rozmrażać) włożyć do garnuszka, dodać(...)malin, dobrze wymieszać i wystudzić, ale uwaga, żeby mus nie stężał! Ubić śmietanę kremówkę i dodać przygotowaną masę z malin. Delikatnie ale dokładnie wymieszać. Wylać mus malinowy na wystudzony sernik (oczywiście nie wyjmujecie go z formy). Odstawić do lodówki aż stężeje, najlepiej na całą noc. Przed podaniem sernik malinowy udekorować resztą malin i pokruszonymi bezikami. Post Sernik

Pociąg Do Kuchni
Sernik czekoladowy 135

pokojowej, dlatego ser i jajka warto wyciągnąć wcześniej z lodówki. Ciasteczka Oreo kruszymy na drobno w blenderze. Margarynę rozpuszczamy i dodajemy połowę do ciastek – reszta będzie potrzebna do sernika. Całość mieszamy, przekładamy do tortownicy i dokładnie dociskamy palcami do dna. Spód schładzamy w lodówce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce (jeśli decydujemy się na drugą opcje warto(...)stopni. Pieczemy około 40 minut (brzegi powinny lekko się zaokrąglić, środek ciągle ma być jeszcze lekko surowy). Zwalczamy w sobie chęć podpieczenia sernika jeszcze przez kilka minut i wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki (można zablokować drewnianą łyżką lub ściereczką) i zostawiamy sernik na minimum godzinę lub na noc. Upieczony sernik wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Przekładamy na paterę

Ciastkozercy
Sernik nowojorski 350

minut, lub dłużej, do momentu, aż cała powierzchnia sernika będzie ścięta i sprężysta (sprawdzamy dotykając delikatnie patyczkiem powierzchnię sernika na środku). Wyłączamy piekarnik, sernik pozostawiamy w nim do przestudzenia na 1 godzinę, lekko uchylamy drzwi piekarnika. Po godzinie wyjmujemy z piekarnika i studzimy w formie. Polewa:  Wszystkie składniki polewy mieszamy do gładkości. Polewą z kwaśnej śmietany smarujemy sernik

Smakowity Blog Kulinarny
42. Wytrawny biało-zielony limon: czyli limonkowy sernik z dodatkiem zielonej herbaty z echinaceą! 226

Serwus! Dziś proponujemy Wam coś na deser! Umiarkowanie słodki, z kwaskowatą nutą limonki i cytryn oraz lekko ziołowego smaku herbaty! Ja osobiście przepadam za sernikami z galaretką. A jej kolor? Jest fenomenalny! Wypiek sporządzany był jakiś czas temu na konkurs zorganizowanym przez Magdę z bloga PiernikowaChata oraz Kasię z bloga Gotuj z cukiereczkiem. Fundatorem nagród była firma Teekane

Symfonia Smaków
Sernik jabłkowy bez pieczenia 481

Sernik jabłkowy bez pieczenia  Pyszny sernik jabłkowy bez pieczenia, a do tego prawie bez użytku cukru! Sernik z tego przepisu wychodzi na prawdę idealny, bardzo lekki, w miarę słodki (dzięki słodkości jabłek), a do tego nie wymaga pieczenia! Nigdy dotąd nie myślałem, że twaróg i jabłka tak fajnie grają między sobą! Sernik jabłkowy bez pieczenia

Kuchnia Łukasza
Sernik z brzoskwiniami ,wersja II 187

Dziś na imieniny Taty upiekłam klasyczny ,typowy sernik ....    Sernik jest z dodatkiem serka mascarpone , jest lekki i puszysty ...dość słodki ale jak ktoś woli mniej to wystarczy zredukować ilość cukru .    Można również zwiększyć ilość brzoskwiń ,będzie bardziej "soczysty " :) Składniki : - 1kg sera białego może być z wiaderka - 250 g serka mascarpone - 1,5 szklanki cukru(...)Wymieszaną masę wylewamy na herbatniki i na wierzchu układamy brzoskwinie . Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ,pieczemy ok 70 minut, studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach . Nie przejmujcie się ,że sernik opadnie ,jest bardzo delikatny i puszysty, opadniecie nie wpływa na jego walory smakowe :) Smacznego

Wypieki Rene
Mleczny sernik 305

Kolejny mój sernik na klasycznym kruchym spodzie, o idealnie kremowej konsystencji z wyraźnie wyczuwalną mleczną nutą, smaku dopełnia masa kajmakowa o smaku orzechowym. Wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Skladniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 20 dag masła 3 żółtka 1 łyżka śmietany 18% 4 łyżki cukru Masa serowa: 60 dag mielonego półtłustego twarogu ½ szklanki cukru 16 cukru(...)masę wylewamy na cisto kruche, na wierzchu posypujemy maltikeksami, pieczemy w nagrzanym do 180*c piekarniku około 45-50 minut –do lekkiego zrumienienia wierzchu, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Masę kajmakową lekko podgrzewamy rozprowadzamy na jeszcze delikatnie ciepłym serniku, dekorujemy migdałami lub wg uznania. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Łaciaty sernik rosyjski 389

lekko docisnąć, a następnie uformować brzeg na wysokość tortownicy (pozostawiając około 0,5 cm wolnej przestrzeni od góry). Wymieszać twaróg z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami i budyniami. Rozpuszczone masło lub margarynę dodać do masy twarogowej i zmiksować. Przelać masę twarogową do formy, wyrównać powierzchnię. Z pozostałego ciasta rwać nieduże kawałki, spałszczać je i układać na serowym nadzieniu. Wstawić sernik(...)martwcie się, jeśli po wlaniu masy, której jest całkiem sporo, bedziecie mieli wrażenie, że podczas pieczenia nadzienie serowe "wypłynie". Nic takiego nie powinno mieć miejsca. Sernik rośnie powoli i niezbyt wysoko. Podczas studzenia lekko opadnie i jego powierzchnia wyrówna się do poziomu tortownicy

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania