lekka - 5765 przepisów (strona:182/385)

1438. Colesław z cukinii 179

marchewka cebula sok z cytryny majonez śmietana natka pietruszki sól, pieprz  do smaku Cukinię zetrzeć na tarce ,skropić sokiem z cytryny ,posypać solą.Odstawić na pół godziny, aż lekko zmięknie i puści sok. Następnie odcisnąć sok, dodać starą marchewkę i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, natkę pietruszki.Dodać majonez wymieszany ze śmietaną, doprawić do smaku

Moje domowe kucharzenie
1439. Mufinki z syropem klonowym 158

połączenia składników. Ciasto  przełożyć do papilotek, wyłożonych w blaszce na muffinki .  Następnie do każdej foremki z ciastem wlać  łyżkę syropu klonowego i przy pomocy drewnianego patyczka lekko zamieszać.  Piec przez ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni. Studzić na kratce

Moje domowe kucharzenie
1443. Rogaliki ekspresowe ..po raz kolejny.. 209

dodać cukier  i wymieszać na jednolitą masę.Mąkę przesiać,dodać śmietanę z drożdżami i margarynę.Zagnieść jednolite ciasto .Ciasto podzielić na kilka części i wałkować na wielkość talerza lekko podsypując mąką. Koło pokroić na 8 części,kłaść nadzienie i zwijać rogaliki i układać na blaszce .Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C i piec około 15-17 minut

Moje domowe kucharzenie
1446. Ciasto z budyniem.. 169

aronii i zagotować energicznie mieszając.Wylać na upieczone ciasto. Ułożyć biszkopty. Sok zagotować dodając cukier., Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, następnie dodać jogurt , sok z aronii i wymieszać.Lekko ostudzić i wylać na ułożone biszkopty.Odstawić do zastygnięcia

Moje domowe kucharzenie
1466. Babka z jabłkami 200

jabłka Suche składniki wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej. Mokre składniki dodać do suchych i łyżką wymieszać do połączenia składników. Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka ,lekko zamieszać. Ciasto  przełożyć do foremki [ u mnie keksowka] wyłożonej papierem Saga ..  Ciasto piec ok. 1 godziny w 170-180 stopniach.Dowolnie udekorować

Moje domowe kucharzenie
1472. Schabowy po parysku 200

karteluszek z przepisami..chyba z jakiejś gazety.. polędwiczka wieprzowa 1 jajko 4 łyżki mąki woda szczypta proszku do pieczenia Wodzisław sól, pieprz, wegeta Polędwiczki pokroić na plastry i lekko rozbić .Mąkę wymieszać z jakiem , przyprawami i wodą.Wody dodać tyle , aby powstało ciasto konsystencji gęstej śmietany.Mięso maczać w przygotowanym cieście i smażyć na rumiano z obu stron

Moje domowe kucharzenie
1493.Afrodyta 238

Przepis na to pyszne ciasto znalazłam  tutaj ..pyszny mięciutki biszkopt..lekko kwaskowata masa serowa,a do tego słodka i pyszna posypka ..nic dodać, nic ująć...i tylko brać się do roboty i robić to pyszne ciasto..polecam.. Do tego ciasta wykorzystałam proszek do pieczenia i śnieżkę firmy  Wodzisław ..Proszek do pieczenia jak to proszek ..wiadomo...potrzebny

Moje domowe kucharzenie
1501.Kotlety mielone z dynią 198

coś z nią zrobić..czekała,czekała...aż w końcu się doczekała....na początek zapraszam na kotlety mielone z dodatkiem dyni...niby nie ma jej tam dużo..ale smak jest lekko wyczuwalny...kotlety były bardzo smaczne...Moja rodzina zjawia się do domu o różnej godzinie,więc czasem mam "problem"z obiadem...obiad gotowy..a w domu albo mąż..a córek jeszcze

Moje domowe kucharzenie
1503. Kurczak z pysznej marynaty 191

Pyszne danie z kurczaka..mogą być skrzydełka,udka..u mnie to były podudzia przekrojone na dwie części..Pyszna lekko ostra z nutą słodyczy [ miodu  rzepakowego  z  Anielskich Przysmaków ].. 7 podudzia z kurczaka 1/2 szkl.  ketchupu  4-5 łyżek sosu sojowego odrobina sosu  chili  2-3 łyżki miodu rzepakowego  3 łyżki oleju

Moje domowe kucharzenie
1504. Pyszności z Anielskich Przysmaków 156

Miód zbierany jest na terenach czystych i ekologicznych.Ma kolor ciemno brązowo-żółty.Zawiera białko kwasów tłuszczowych,witaminy B1,B2,C oraz potas,żelazo.Ma działanie krwiotwórcze-oczyszcza krew.W smaku lekko karmelowy.Posiada dużo fruktozy dlatego polecany jest dzieciom.Jest REWELACYJNY. Wanilia jest to roślina która ma kolor zielony i jest uprawiana w ciepłych krajach.Syrop ma niesamowity i niepowtarzalny smak i aromat.Można

Moje domowe kucharzenie
1517. Chleb na zakwasie 164

durszlaka wyścielonego ściereczką wysypaną mąką i przykryć.Jeżeli ciasto po naciśnięciu palcem szybko się odkształca to powinno jeszcze rosnąć.Wyrośnięty chleb można posmarować jajkiem  i obsypać ziarnami lub lekko obsypać mąką.Piekarnik nagrzać do 240 stopni C i wstawić na dno miseczkę z wodą.Do nagrzanego wstawić chleb.Piec 15 minut,po czym zmniejszyć temperaturę na 200 stopni

Moje domowe kucharzenie
1522. Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym 170

przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać śmietaną wymieszaną z przyprawami i koperkiem.Wstawić do piekarnika  i piec około 10 minut, posypać startym serem żółtym i piec, aż ser lekko się zapiecze

Moje domowe kucharzenie
1527. Placuszki dyniowe 191

syropem klonowym ...mniam... 2 szkl.mąki 2 jajka 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru 1/2 szkl.wody 1 szkl.mleka 3/4 szkl.musu z dyni Wszystkie składniki wymieszać. Smażyć nieduże placuszki na lekko naoliwionej patelni aż na powierzchni placka pokażą się pęcherzyki powietrza. Przewrócić i smażyć do złotego koloru

Moje domowe kucharzenie
1530.Żeberka duszone w sosie pomidorowym 182

marchewki 2 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego śmietana sól, pieprz  listki laurowe ziele angielskie majeranek  Żeberka pokroić.Rozgrzać olej, włożyć żeberka obtoczone  w mące,podsmażyć lekko rumieniąc.Dodać pokrojoną cebulę, czosnek i marchewkę  jeszcze chwilę razem smażyć. Dodać przyprawy, wlać wodę i gotować do miękkości.Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, a na sam koniec śmietanę

Moje domowe kucharzenie
1533. Ciasto z jabłkami 325

Stopić na patelni 5 dkg masła, dodać 2-3 łyżki cukru, rodzynki , poddusić.Włożyć jabłka i dusić ,aż nieco zmiękną,a następnie wyłożyć na podpieczony spód.Pozostałe masło  lekko zrumienić , dodać resztę cukru i płatki migdałowe i mleko.Wymieszać, chwilę potrzymać na ogniu i rozłożyć na jabłkach.Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Książka..Ciasta

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania