łatwe - 3300 przepisów (strona:80/220)

Kokosowy pleśniak 410

Dziś mam dla Was kolejny przepis na niesamowicie łatwe i smaczne ciacho!Intensywnie kokosowe … delikatne … niesamowicie kruche … a wyglądem przypominające znanego wszystkim i lubianego przez większość Pleśniaka.Robi się je błyskawicznie i tak samo błyskawicznie znika!Polecam!SKŁADNIKI:CIASTO:* mąka krupczatka – 3 szkl* cukier puder – 0,5 szkl* margaryna – 250 g* żółtko

Ostra na Słodko
Torcik arbuzowy z galaretką 177

sezonie letnim.Niesamowicie orzeźwia , gasi pragnienie …. no i zawiera bardzo mało kalorii, więc możemy je zajadać bez obaw o zbędne kilogramy ;)Dziś mam dla Was przepis na niesamowicie łatwe i szybkie ciasto, do którego wykorzystałam właśnie arbuza i limitowaną serię galaretek o smaku arbuzowym.Jeśli takiej nie macie śmiało możecie zastąpić ją truskawkową , malinową lub poziomkową.Polecam!SKŁADNIKI:CIASTO:* jajko

Ostra na Słodko
Tagliatelle z mięsem i groszkiem 170

książce , którą ostatnio zakupiłam , no i oczywiście zmieniłam po swojemu.Mieloną jagnięcinę , którą hindusi z tak wielką przyjemnością zajadają zastąpiłam mieloną wieprzowiną ( wykorzystałam łopatkę ).Podane z makaronem tagliatelle jest łatwym i niesamowicie sycącym daniem , które z całą pewnością zachwyci zarówno tradycjonalistów , jak i wielbicieli egzotycznych smaków.Polecam! SKŁADNIKI:( 2 porcje )* mięso mielone – 250 g* cebula – 1 szt* zielona

Ostra na Słodko
Pierogi z kaszanką 128

wyrobów wiejskich , tradycyjnych ….Są to pierogi z kaszanką zwaną również kiszką i cebulką.Mocno doprawione … z chrupiącą skórką …Mmm …Czyż nie wyglądają smakowicie ?Zobaczcie jak łatwo je zrobić! SKŁADNIKI:CIASTO: * mąka – 250 g * jajko – 1 szt * olej – 1 łyżka * ciepła woda – 100 ml * sól – 1 łyżeczkaFARSZ: * kaszanka – 300 g * cebula

Ostra na Słodko
Odrywane bułeczki z kruszonką 126

bułeczki chodziły za mną od dłuższego czasu. Zapach drożdżowego ciasta jest jednym z moich ulubionych … przywołuje wspomnienia z dzieciństwa … lato .. zabawy … Bułeczki robi się bardzo łatwo , a ich smak wynagradza czas oczekiwania.Delikatne …. puszyste … mięciutkie … na jednej na pewno się nie skończy!Śmiało można zajadać solo odrywając po bułeczce lub też z ulubionymi dodatkami

Ostra na Słodko
KUCHNIA DOMOWA – SYNOWA KONTRA TEŚCIOWA / RECENZJA 137

dzieciach – dla nich również znajdziemy wiele smakołyków.W każdym dziale konkurują ze sobą przepisy i synowej i teściowej – widać tutaj połączenie tradycji i nowoczesności.Wszystkie przepisy niesamowicie łatwe, ze składników dostępnych w każdej kuchni i każdym sklepie.W tradycyjne, znane nam dania wpleciona często jest oryginalność, która sprawia , że z wielką przyjemnością ma się ochotę wypróbować ( ja wypróbuję! ) kilka

Ostra na Słodko
Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami 279

żółtka – wymieszać dokładnie. Jak tylko mleko się zagotuje wlewamy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy by nie powstały grudki – pamiętajcie by zmniejszyć ogień pod garnkiem bo budyń bardzo łatwo przypalić. Po zdjęciu z ognia dodajemy trochę rodzynek.Tak przygotowany budyń wkładamy na środek kwadratu z ciasta francuskiego, który składamy na pół.Pozostało jeszcze zrobić truskawkowy dżemik na wierzch ciastka

kuchcikownia
Banalny przepis na sukces czyli placki z cukinii. 233

Proste, łatwe i przyjemne....Bierzemy cukinię, jajo lub dwa i tyle mąki, żeby związała się cała woda z tartej cukinii. Solimy, pieprzymy i wykładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Smażymy na małym ogniu dość długo z obu stron, żeby nie były surowe. Koniec kropka. Przepis banalny a ile radości :)Zapraszam też na Facebook

Z butelką mleczka w tle
Potrójnie Czekoladowe Brownies Nigelli Lawson 171

piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 170 stopni i piec ok. 20- 25 minut.Brownie jest gotowe, gdy góra jest jaśniejsza, a środek lekko "gumowaty". Ciasto należy sprawdzać podczas pieczenia, ponieważ łatwo je "przesuszyć w piekarniku. Należy pamiętać, że brownies piecze się przez chwilę nawet po wyciągnięciu z pieca.Gotowe ciasto kroimy na kwadraty i oprószamy cukrem pudrem. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe

Słodka Strona
Szwedzkie, Cienkie, Chrupiące Pierniczki - Pepparkakor 438

papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 5-7 minut w temperaturze 170 stopni do bardzo lekkiego zrumienienia brzegów. Pierniczki należy obserwować podczas pieczenia, ponieważ ze względu na swoją cienkość bardzo łatwo je przypalić. Gotowe pierniczki Pepparkakor przechowujemy w szczelnym pojemniczku lub puszce. Z każdym dniem są coraz lepsze jednak już na drugi dzień po przygotowaniu możemy je chrupać

Słodka Strona
Migdałowiec na krakersach według Siostry Anastazji 303

Ciasta na zimno sprawdzają się chyba w każdej sytuacji. Szczególnie takie, które są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Takie jest właśnie to ciasto - szybkie i baaaardzo smaczne! Zaś chrupiące płatki migdałowe są pysznym zwieńczeniem ciasta... foremka 23x33 cmKrem budyniowy: 1litr mleka, szklanka mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru,jajko, budyń waniliowy, 250g masła

Z miłości do słodkości
Czekoladowe grzebienie 172

smakuję (tu mowa o procencikach), póki jest zakazane :). W końcu się o tym przekona :D.A dzisiaj powrót w moich postach do ciast drożdżowych, a mowa o bułeczkach. Mięciutkie, i łatwe do zrobienia, a nadzienie banalne : wystarczy w domu gorąca czekolada instant lub kakao i można się cieszyć tymi pysznościami. Jak powiedziałam jakie dam nadzienie w domu, byli trochę sceptyczni

Moje pyszne gotowanie
Ciasteczka "Bezikowe" z powidłami 136

Łatwo, szybko i przepysznie.Składniki:Ciasto:1.5 szklanki mąki125 g margaryny0.5 łyżeczki sody2 łyżki cukru pudru (przesianego)2 żółtkacukier waniliowyDodatkowo:powidła śliwkowe2 białka2 łyżki cukrucukier waniliowykilka kropli soku z cytrynyWykonanie:Mąkę przesiać z sodą, dodać puder, cukier waniliowy i wymieszać. Następnie dodać margarynę i posiekać z mąką. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na duży prostokąt. I wyłożyć

Moje pyszne gotowanie
Zupa ogórkowa na kościach wieprzowych 147

Pyszna, lekko kwaskowata, pożywna zupka ogórkowa :) Zapraszam do gotowania!Składniki na ok. 1,5 litra zupy ogórkowej:2 litry wody500 g kości wieprzowych z odrobiną mięsa1

My Culinary Art
Crusty Hard Rolls czyli pszenne bułeczki 215

Kolejne wspólne wypiekanie na śniadanie. Dzisiaj pyszne i chrupiące pszenne bułeczki. Przepis na bułki pochodzi z bloga Buszująca w kuchni. Ich upieczenie jest na prawdę łatwe i z pewnością każdy da radę, nawet osoby, które są początkujące w kuchni. Ja nie przekroiłam bułek przed pieczeniem, bo po prostu zapomniałam:). Ale według mnie, nie wpłynęło to na smak bułek. Jedynie wizualnie

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania