kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:418/657)

Faszerowana warzywami świąteczna kaczka 256

Kaczka to jeden z elementów nieodzownych naszych świąt. Nie wyobrażam sobie żeby zabrakło jej na świątecznym stole, nie ważne jak będzie przygotowana, czy tylko upieczona, czy

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Podsumowanie miesiąca - maj 211

sprzątać kuchnie   #Porady - jak zaplanować jadłospis na cały miesiąc... Top 5 najpopularniejszych wpisów maja to: #Porady - jak sprzątać kuchnie   #Porady - jak zaplanować jadłospis na cały miesiąc Kurczak tikka masala z ryżem kokosowym i chlebkiem naan   Köttbullar - klopsiki szwedzkie Crumble - jabłko i banan pod kruszonką Świetnie przyjęły się moje wpisy poradnikowe, widzę, że jest spore zapotrzebowanie na tego(...)tygodniu robię brzuszki, nożyce i inne, zaś 6 razy w tygodniu wykonuję ćwiczenie "plank".  W kwestii jedzenia pojawia się na pewno mniej słodyczy, za to więcej owoców i warzyw, posiłki są bogate w cenne witaminy i pozbawione zbędnych kalorii. Jest lekko, smacznie, kolorowo i zdrowo. Piję dużo wody, szklankę soku pomarańczowego dziennie, unikam słodkich napojów gazowanych i alkoholu

Cooking Monster
Kurczak w sosie rozmarynowo-cytrynowym z zapiekanymi warzywami 148

Składniki: (na 2 porcje) 1 cała pierś z kurczaka 500 g ziemniaków 1 mały bakłażan 1 łyżeczka soku z cytryny odrobinka miodu 2 łyżeczki whisky 2 całe główki czosnku świeżo mielony pieprz szczypta soli kilka listków świeżej bazylii 5 g masła świeży rozmaryn oliwa z oliwek dekoracja: liście świeżej bazylii Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki na grubość około(...)przegrzany pod wpływem temperatury i ciśnienia wewnątrz łuski wybucha na ścianki piekarnika). Pozostawiamy same ziemniaki do momentu aż się zarumienią i zmiękną. Uwaga :  W zależności od piekarnika, grubości pokrojonych warzyw- ziemniaczki mogą piec się od 30 minut do 1,5 godziny. Jeśli chcemy trochę przyspieszyć zawsze możemy użyć patelni grillowej bądź pokroić ziemniaczki na cieńsze plasterki. Masło rozpuścić na patelni

KreatywnePiny
Kaszotto z kurczakiem i porem 249

To jedno z tych dań, które jest nie tylko zdrowe ale i bardzo szybkie w przygotowaniu. Danie to możemy zaliczyć do dań jednogarnkowych, bo całość przygotujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sukiyaki z klasycznym japońskim makaronem OYAKATA 142

ciekawostek o japońskich sosach, a także o kulturze i kuchni japońskiej znajdziecie w Księdze Mistrza OYAKATA . Do dzisiejszego przepisu wykorzystałam makaron OYAKATA Japoński Klasyczny wzbogacony sosem sojowym, mieszanką suszonych warzyw i aromatycznych korzennych przypraw: imbiru, goździków i cynamonu. Przygotowanie klasycznego japońskiego makaronu Oyakata zajmuje dosłownie chwilę, wystarczy zawartość kubka zalać wrzątkiem, odczekać trzy minuty, odcedzić makaron korzystając ze specjalnie zaprojektowanego(...)uczelnię. Zapakowane w termiczny kubek pozwolą cieszyć się smakiem inspirowanym kuchnią Kraju Kwitnącej Wiśni. Na dzień dzisiejszy mamy do wyboru dania OYAKATA Japońska Wołowina o smaku Wasabi Japoński Kurczak Teriyaki Japoński Klasyczny makaron Zupy Ramen w kubkach i w torebkach Kurczak Miso Soy Sauce. Sukiyaki z daniem OYAKATA Japoński Klasyczny - składniki proporcje dla 4 osób 350-400 g steku wołowego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sajgonki - spring rolls 212

sajgonkami polega na zawijaniu farszu w papier ryżowy, a nie w naleśnik. Jeśli chodzi o farsz to sprawa dowolna, może być z samych warzyw, z mięsa, mięso z warzywami, owoce morza, z ryżem lub makaronem ryżowym. Obowiązkowo farsz powinien być doprawiony sosem sojowym. Mój farsz powstał z produktów, które były dostępne w lodówce, może niektóre mało azjatyckie, ale farsz wyszedł(...)sajgonek w papier ryżowy, w połowie dochodzimy do wprawy i idzie już szybciej. Z podanych składników wyszło 50 sztuk. Składniki: papier ryżowy (około 50 sztuk) 300 g pieczonego indyka, kurczaka lub innego mięsa raczej chudego ( u mnie pieczony indyk ) 1 duża papryka czerwona 1/2 szklanki ryżu jaśminowego 2 średnie marchewki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy konserwowej

Kuchcik gotuje
Zupa z kurczakiem, mleczkiem kokosowym i kurkumą 162

Pyszna zupa zawierająca w sobie różnorodność azjatyckich i polskich smaków. Inna niż zwykłe, "codzienne" zupy, z mleczkiem kokosowym i mięsem z kurczaka. Najlepsze jest mięso z udek, bo jest bardziej soczyste i miękkie niż mięso z piersi, ale obojętnie jakiego użycie, na pewno będzie pyszne. Z posiekanym koperkiem i fasolką szparagową jestem pewna, że posmakuje każdemu. 4 udka pozbawione skóry(...)lekko poddusić. Gdy cebula będzie miękka wrzucić czosnek i smażyć chwilę. Dorzucić ziemniaki i fasolkę, posypać całość przyprawami z moździerza. Wszystko wymieszać i dusić około 5 minut, aby warzywa przeszły aromatem przypraw. Podsmażone i aromatyczne warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia. Udka wrzucić na patelnię i smażyć. Usmażone mięsko wrzucić do zupy, dodać kukurydzę i gotować

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
SzpinakoweLOVE 386

końcu spróbować byłam bardzo ciekawa i... pozytywnie zaskoczona. Jak wspomniałam sekret tkwi w odpowiednim przygotowaniu, które jest podstawą jeżeli chcemy smacznie zjeść.  Szpinak jest wyjątkowo cennym warzywem, jego liście zawierają dużo obniżającego ciśnienie potasu, żelaza biorącego udział w transporcie tlenu i produkcji czerwonych krwinek w naszym organizmie, przez co szczególnie polecany jest osobom zmagającym się z anemią. Ponadto szpinak(...)postaci koktajli, jako dodatek do sałatek, farsz do naleśników i pierogów czy w połączeniu z makaronem- na taką też kombinację otrzymacie ode mnie przepis- makaron ze szpinakiem i kurczakiem. Pychota! SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ: 100g fileta z piersi kurczaka 40g makaronu pełnoziarnistego spaghetti 250g szpinaku(użyłam mrożonego) 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz 1 duży ząbek czosnku czosnek granulowany gałka

peanutbuttermonster
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM Z SERKIEM MASCARPONE 127

plasterki. Przyprawić przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. 2 łyżki masła rozpuścić na patelni, obsmażyć mięso z obu stron na rumiany kolor. Mięso zdjąć z patelni. Do tego samego masła, na którym piekło się mięso dodać jeszcze jedną łyżkę masła i podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę pokrojoną w piórka.  Do podsmażonych warzyw wlać wodę, doprowadzić do zagotowania

Zrób to smacznie
rosol -wolnowar 140

Składniki pó ł kurczaka 2 łodygi seler   ćwiartka seler korzeń 4-6 marchewka 1 cebula upieczona w skórce 1 g łówka czosnku nie obranego 1-2 pietruszka korze ń 1 łyżeczka kurkumy 3-4 liście laurowe 4-6 ziaren ziela angielskiego woda kawałek por sól do smaku opcjonalnie Wykonanie Oczyścić i obrać warzywa .Cebulę w łupinie opalić nad gazem

mojej kuchni
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 155

modyfikować, przykładowo dodając swoje ulubione warzywa oraz przyprawy Do przygotowania zapiekanki możecie użyć zarówno mięsa wieprzowego, jak i wołowego, a nawet mięsa z indyka. Mam nadzieję, że ten przepis będzie jednym z tych, do którego warto wracać i dzielić się nim z przyjaciółmi Zobacz też: Makaron z bakłażanem i boczkiem Makaron z suszonymi pomidorami, kurczakiem i serem pleśniowym Zapiekanka makaronowa

Kuchnia Bazylii
PIEROGI Z MIĘSEM DROBIOWYM 179

ćwiartki z kurczaka 2 szt.  woda  woszczyzna ( seler, por, marchew, cebula, korzeń pietruszki, natka pietruszki, lubczyk ) garść suszonych grzybów sól 1 łyżka pieprz 3-4 ziarna ziele angielskie 3 ziarna liść laurowy 3 szt.  cebula 1 szt. olej do smażenia Do dużego gara wlewamy wodę. Umieszczamy w nim oczyszczone mięso, obrane warzywa, grzyby, ziele angielskie, liście laurowe

Kuchnia Paulettes
rosol -wolnowar 197

Składniki pó ł kurczaka 2 łodygi seler   ćwiartka seler korzeń 4-6 marchewka 1 cebula upieczona w skórce 1 g łówka czosnku nie obranego 1-2 pietruszka korze ń 1 łyżeczka kurkumy 3-4 liście laurowe 4-6 ziaren ziela angielskiego woda kawałek por sól do smaku opcjonalnie Wykonanie Oczyścić i obrać warzywa .Cebulę w łupinie opalić nad gazem

w mojej kuchni
Jak ugotować rosół – przepis 1646

drobiowego: korpus z kurczaka, podudzie kurczaka lub podudzie indyka, może być mieszane – 3 marchewki – 1 por – 2 pietruszki – kawałek selera – 1 cebula – pęczek natki pietruszki + siekana pietruszka do podania – przyprawy: 4 liście laurowe, kilka kulek ziela angielskiego, sól, pieprz – makaron do rosołu do podania PRZYGOTOWANIE: Mięso umyj dokładnie i włóż do dużego garnka. Obierz warzywa: marchewkę, pietruszkę, pora, selera

nietylkopasta.pl