kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:420/657)

Zapiekanka makaronowa z cukinią i tofu (lub kurczakiem) 237

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z CUKINIĄ 🍽️🥒 Możecie ją zrobić zarówno w wersji  #vege 🌱 jak i z 🍗 Pamiętacie zapiekankę z brokułem, kurczakiem i serem feta?  Ta jest

Czarnawisienka
Tarta na obiad lub kolację – pysznie smakuje na ciepło i na zimno 202

skkładniki 2 szkl mąki tortowej 2o dag masła lub margaryny 5 jajek oliwa 2 filety rybne 1 filet z kurczaka taki mniejszy szparagi ugotowane i pokrojone

Moje Wyroby
Patelnia pełna warzyw i mięsa, obiad jednogarnkowy. 176

Taki obiad zadowoli każdego. Jest w nim pełno warzyw jak i mięso. Jest to duża porcja wystarczy na 4-5 dorosłych osób. Zacząć od przygotowanie ziemniaków

Kuchnia Pokoleń
Zupa tajska 137

Zupy tajskiej koniecznie trzeba spróbować i zakochać się w tym delikatno - pikantnym smaku. Delikatny kurczak, pyszne krewetki i cytrusowy posmak trawy cytrynowej i mleko kokosowe dopełnia

Moje Małe Czarowanie
Mielony inaczej 102

Mielony - pierwsze skojarzenie? Taki tłuścioch, nasiąknięty i ociekający tłuszczem kotlet. Kto wie, może to i dobre jest. Niemniej jednak niezłą alternatywą jest zmielona pierś z kurczaka

Right Behind The Kitchen
Zapiekanka z kurczakiem i dynią 261

Dynia to jest takie warzywo, że można z nią robić masę smacznych potraw. Zrobiłam zapiekankę z puree z dyni, które robiłam niedawno. Wyszła bardzo dobra, polecam

Kuchnia Pokoleń
DROBIOWE ROLADKI Z JARMUŻEM 152

Coś lekkiego i smacznego na obiad? Roladki z jarmużem się polecają, podbiły serca mojej rodziny i weszły na stałe do mojego menu ;)   Składniki: 70 dag

Z Majeczką w kuchni
SAŁATKA WARSTWOWA Z KURCZAKIEM 4117

Szybka do przygotowania smaczna sałateczka. Zasmakuje każdemu i na każdej imprezie   Składniki: 1,5 szkl kuskusu ze sklepu Piątnica 20 dag piersi z kurczaka 3

Z Majeczką w kuchni
Sznycel z kurczaka w alternatywnej panierce 116

buraczkami czy kiszonym ogórkiem. Lubię sznycle z zielonym groszkiem i surówką . Im bardziej kolorowo na talerzu tym lepiej! Sznycel z kurczaka Składniki: 4 porcje 2 duże filety z piersi kurczaka, około 500 g czarny pieprz i sól do smaku 50 g masła do smażenia Panierka orzechowa 50 g pestek dyni 30 g łuskanych nasion konopi 3 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)obtocz w nasionach. Rozgrzej masło na patelni i smaż sznycle na złoty kolor. Groszek gotuj 6 minut w lekko osolonej wodzie, odcedź i opłukaj zimną wodą. Zawsze opłukuję zielone warzywa zimną wodą aby zachowały ładny zielony kolor. Zmiksuj groszek z nasionami, bazylią, pietruszką, czosnkiem i oliwą. Ugotuj ziemniaki i zmiksuj na puree. Możesz użyć dodatków jak w podanym przepisie

codojedzenia
Grillowana pierś z kurczaka z sosem gorgonzola 382

przecisnąłem dwa ząbki czosnku i dodałem do kurczaka. Skropiłem kurczaka łyżką oliwy i całość dokładnie wymieszałem, po czym odstawiłem na 15 minut. W międzyczasie rozgrzałem grilla, na którym smażyłem kurczaka po 5 minut z każdej strony. Pomidory pokroiłem w półplasterki i umieściłem w miseczce. Dodałem do nich lekko posiekane listki z całego pęczka świeżej bazylii (po pozostawieniu kilku listków(...)wymieszałem ze szczyptą soli, świeżo mielonym czarnym pieprzem i łyżką octu balsamicznego. Powstały sos wylałem na sałatkę bezpośrednio przez jej podaniem i całość bardzo dokładnie pomieszałem, tak aby wszystkie warzywa były delikatnie obtoczone w przygotowanym sosie balsamicznym. Na patelnię wylałem łyżkę oliwy i 100 ml śmietany 18%. Śmietanę dodałem do zimnej oliwy, aby zapobiec jej zważeniu. Całość podgrzewałem na małym

Wyprawy kulinarne
PYSZNY ROSÓŁ DROBIOWY Z WOLNOWARU+ RECENZJA WOLNOWARU CROCK-POT 84

gara", nastawić wolnowar na 12 godz i to wszystko, resztę to on już zrobi za Ciebie. Uwielbiam rosołek z tego sprzętu, dzięki długiemu gotowaniu zarówno mięso jak i warzywa oddały cały swój smak a zupa z każdą godziną staje się coraz bardziej żółciutka i klarowna.  Przede wszystkim wyjaśnijmy sobie co to takiego właściwie jest ten wolnowar (slow cooker). Jest(...)kurczaka * 2-3 marchewki * pół korzenia selera * korzeń pietruszki * biała część pora * natka pietruszki ( u mnie była to garstka) * 1 cebula * odrobina świeżego lubczyku * 3 liście laurowe (użyłam  Skworcu ) * 2 ziela angielskie (użyłam  Skworcu ) * łyżeczka soli  * pieprz do smaku Wykonanie: Mięso umyć, włożyć do wolnowaru. Włoszczyznę obrać, cebulę opalić nad gazem. Warzywa razem z liściem laurowym, zielem

Zrób to smacznie
Makaron z tuńczykiem, serem i warzywami 92

ściśle określony, możecie dać inne swoje ulubione warzywa a tuńczyka zamienić na mięso. Żeby zaoszczędzić czas na obróbce mięsa, polecam wykorzystać gotowe wędzone mięsko. Na koniec możecie dodać odrobinę (lub więcej jak kto woli) sosu np. czosnkowego, oczywiście domowej roboty (jogurt+czosnek).  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam przepis na NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM, które również idealnie sprawdzą się na obiad

zdrowo i aktywnie
Papryka faszerowana mięsem mielonym. Krok po kroku. 182

kurczaka z papryką, idealnie podkręci smak faszerowanej papryki, mimo że nie ma w niej ani grama drobiu     Papryka faszerowana mięsem mielonym poleca się do przygotowania. W razie pytań lub wątpliwości piszcie komentarze, jestem do Waszej dyspozycji.     SMACZNEGO!!!   PS. Jeżeli szukacie innych przepisów na faszerowane warzywa zapraszam TUTAJ

kuron.com.pl
Szparagi w szynce z grilla 180

Szparagi w szynce z grilla to bardzo prosty dodatek do potraw serwowanych z grilla. Przygotujemy go bardzo szybko i bardzo prosto. Do tej przystawki najlepiej jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa krem z kurczaka 149

spróbowania!! WARTO! Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka 3 duże marchewki 2 pietruszki 1 mały por 1/2 małego selera 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3 litry wody 2-3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 300ml śmietany kremówki 30% sól pieprz natka pietruszki grzanki/chrupkie pieczywo/grissini Przygotowanie: Mieso oczyścić i opłukać, warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać zimną wodą

Malinowo w kuchni
Pasztet Drobiowy Z Wątróbką ( Z Mięsa Z Rosołu) 178

dość spore udka z kurczaka (ugotowane wcześniej w rosole) około 150 g wątróbki drobiowej 1 jajko kl. L 1 bułka kajzerka 1 szklanka rosołu/bulionu 2 liście laurowe (jeśli dodajecie liście do rosołu, to pomijamy je) 2 cebule z rosołu lub ugotowane z wątróbką 1-2 ząbki czosnku warzywa z rosołu (kawałek selera, 2-3 marchwie, 1-2 pietruszki) sól

Gotowanie...to proste !
Makaron z tuńczykiem, serem i warzywami 136

ściśle określony, możecie dać inne swoje ulubione warzywa a tuńczyka zamienić na mięso. Żeby zaoszczędzić czas na obróbce mięsa, polecam wykorzystać gotowe wędzone mięsko. Na koniec możecie dodać odrobinę (lub więcej jak kto woli) sosu np. czosnkowego, oczywiście domowej roboty (jogurt+czosnek).  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam przepis na NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM, które również idealnie sprawdzą się na obiad

Zdrowie i pysznie na talerzu
Duszone udka z kurczaka z miodem i musztardą 115

sobą składniki marynaty i zalej nimi kurczaka, wymieszaj dokładnie, odstaw do lodówki do 24 godziny mięso wyjmij z lodówki, na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso na rumiano z każdej strony w czasie gdy smaży się mięso, obierz, pokrój i ułóż na dnie garnka włoszczyznę oraz ziele i liść laurowy na warzywach ułóż usmażone mięso i zalej wodą tak by prawie

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Wtorek: Pęczotto z pieczoną papryką, prażonym jarmużem i chorizo 153

Zobacz menu na tydzień – kurczak i jarmuż, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Pęczotto jest jednym z fundamentów ekonomicznej kuchni – jest proste w przygotowaniu i bazuje na niedrogim, ale zdrowym pęczaku, który doskonale łączy się z różnymi składnikami w dowolnych konfiguracjach, zwłaszcza z pieczonymi, grillowanymi lub podpiekanymi na patelni warzywami. Jednym z naszych ulubionych zestawów jest pęczak wymieszany

Niedzielny kucharz
Soczysta łopatka pieczona w marynacie 1000 wysp 110

mięsa. W zasadzie możecie użyć dowolnego, nawet kurczaka! Ja akurat prezentuję łopatkę, która tak przyrządzona smakuje rewelacyjnie! Jest niezwykle krucha, soczysta i lekko rumiana... Doskonale sprawdzi się na obiad oraz na zimno do kawałka świeżego pieczywa. Marynata idealnie łączy w sobie różne przyprawy i zioła (*), dzięki czemu każde mięso lub nawet warzywo jest aromatyczne i bardzo smaaaczne. Polecam! 700g łopatki

Di gotuje
Restauracja Grube Ryby w Zabierzowie 127

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z sezonowymi warzywami z pieca w miodzie i puree ziemniaczanym.  Stek z polędwicy argentyńskiej w sosie z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomidorów i rukoli. Filet z pstrąga Zabierzowskiego smażony na klarowanym maśle podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Filet z kurczaka w pieprzu cytrynowym z sosem czosnkowym, opiekanymi

Karola gotuje
kurczak teriyaki 170

kurczaka na złoty kolor. Uwaga! raz wrzuconego kurczaka nie mieszajmy co minutę, bo puści wodę i nie dość, że nie będzie rumiany, to zrobi się suchy! Czekamy aż przysmaży się z jednej strony, przewróćmy drewnianym narzędziem na drugą stronę i znów czekamy. To wszystko, usmażone. Podałam z kiełkami i ulubionymi duszonymi warzywami. Obowiązkowo posypane sezamem

Cook&Love
Placki ziemniaczane z kurczakiem w sosie z grzybów leśnych 163

zostawić do przybrania).  Odstawiamy.  Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącym tłuszczu. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sos grzybowy i gotujemy kilka minut na małym ogniu . Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Odciskamy nadmiar soku. Cebule również ścieramy na małych oczkach.   Możemy też zetrzeć warzywa w malakserze przy użyciu nakładki tarki

Moje Kuchenne Rewelacje
Zupa jarzynowa 110

litra wody 3 skrzydełka z kurczaka 3 ziemniaki 1 pietruszka 2 garście fasoli szparagowej mały bukiet kalafiora 3 marchewki pół selera garść brukselek kalarepa Przyprawy do smaku: sól pieprz vegeta liść laurowy ziele angielskie Przygotowanie: Do garnka wlewamy 2,5 litra wody, wrzucamy oczyszczone i umyte skrzydełka i gotujemy. Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki pokroić w kostkę wrzucić i gotować

Smaczne Potrawy