kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:424/657)

Zupa krem z cukinii 103

wodą wkładam skrzydełko z kurczaka, gotuję. Po 15 minutach dodaję marchewkę, pietruszkę – obrane i pokrojone w grubą kostkę. Na patelni rozpuszczam masło dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę zmażę następnie dodaję pokrojoną w kostkę cukinię (razem ze skórką) chwilę smażę. Dodaję czosnek – chwilkę duszę. Dodaję cukinię z cebulą do garnka z warzywami, wyjmuję skrzydełko. Dodaję serek mascarpone, sól

MojaQchnia.pl
Jak wykorzystać ser mozzarella w kuchni? 146

pokrojoną w piórka cebulę, pierś z kurczaka i czosnek podsmaż na zalewie z suszonych pomidorów. Makaron odcedź i wymieszaj z usmażonymi składnikami. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia, a na wierzch połóż pokrojony w cienkie plastry ser mozzarella. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z posiekaną natką pietruszki. Sałatka z grillowanymi warzywami i mozzarellą Sałatka z grillowanymi warzywami

Mojewlasne.pl
PRZYPRAWY - ZRÓB JE SAM. 124

południa USA. Nadaje wspaniały aromat m.in. kurczakowi, rybom, wołowinie i wieprzowinie. Świetna też do pieczenia ziemniaków. Zmiel: po 2 łyżki ziaren białego i czarnego pieprzu, 2 łyżki pieprzu Cayenne, łyżkę granulowanego czosnku, łyżeczkę ziaren gorczycy, po 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego i kuminu oraz łyżkę tymianku. CHERMOULA: Ostra marokańs ka pasta, doskonała do warzyw i ryb. W moździerzu rozgnieć

JejKuchnia
KURCZAK Z CUKINIĄ , PAPRYKĄ Z PRAŻONĄ KASZĄ GRYCZANĄ 193

strąku papryki żółtej i czerwonej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka płuczemy,kroimy na części i wkładamy do rondla,zalewamy 1/2 litrem zimnej wody,zagotowujemy,zmniejszamy na mały ogień,i powoli dusimy.Przyprawiamy przyprawą uniwersalną i białym pieprzem,dusimy.Cukinię myjemy,nie obieramy,kroimy na pół talarki .Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją na kawałki.Warzywa dodajemy do duszonego kurczaka.Mąkę mieszamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rosół z makaronem 203

majeranku. Składniki: 6 podudzi z kurczaka 4 marchewki 3 pietruszki większy seler 1 cebula przyprawy do smaku wedle uznania: sól, pieprz, vegeta natur, lubczyk, majeranek, kilka ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe, szczypta ostrej papryki Jak zrobić? Myjemy mięso, układamy w garnku razem z obraną i umytą włoszczyzną i zalewamy lekko ponad warzywa i mięso zimną wodą. Dodajemy

Zasmakuj Kuchni
Zupa z brązowych pieczarek z kurczakiem i makaronem muszelki Incola. 212

Zapraszam:) Składniki : 1 pierś z kurczaka 5 pieczarek  4 ziemniaki kawałek selera 2 marchewki 1 duża gałązka lubczyku 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka pieprzu 1,5 do 2 l wody 2 łyżki domowej vegety  3/4 szklanki makaronu muszelki ja użyłam Incola 2 łyżki masła 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 12 % Wykonanie : Wszystkie warzywa obrać, umyć i pokroić

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem 203

majonez   kielecki Przygotowanie : Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, przerzucić na patelnię, obsypać dobrze przyprawą do gyrosa, usmażyć. Kapustę pekińską drobno pokroić, lekko posolić, odstawić na godzinę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Paprykę, ogórki, jajka, pokroić w kostkę. Pora i natkę pietruszki umyć , pokroić. Do miski przełożyć mięso , dodać pokrojone warzywa, odsączoną kukurydzę i majonez. Sałatkę dokładnie

Kuchnia Danusi
Szaszłyki drobiowe 199

cebule, 250g pieczarek, 400g piersi z kurczaka, sól, pieprz, czerwona słodka papryka, bazylia, oregano, olej. Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać z przyprawami i 3 łyżkami oleju. Ponabijać na patyczki do szaszłyków. Poukładać na blaszce do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C. Piec do momentu aż mięso będzie gotowe i warzywa będą miękkie - u mnie to było

W kuchni u Moniki
Pyszna pieczarkowa na warzywach i śmietanie 198

Przepyszna jesienna zupka , warzywa jak najbardziej pasują akurat teraz kiedy za oknem pada , wieje i jest szarówka . Składniki : seler 100 g  pietruszka 100 g cebula 1 szt marchew 2 szt por 100 gr ziele angielskie 3 szt liść laurowy 3 szt Dodatkowo: ziemniaki 5 szt  pieczarki 400 g skrzydełka z kurczaka 3 szt  śmietana

Różowa kuchnia
Dietetyczny Gulasz z Kurczaka 146

Pierś z kurczaka umyć , pokroić w kostkę.  Filet przyprawić vegetą .  Na rozgrzaną patelnię , wlać olej a następnie wrzucić filet .  Smażyć do chrupkości.  Papryki , cebulę i pomidory pokroić w kostkę.  Wodę wlać do garnka.  Na wrzącą wodę wrzucić kostkę rosołową.  Zagotować. do garnka wrzucić usmażony filet , po 10 minutach wrzucić warzywa.  Przykryć garnek

Gotowanie Patki
Rosół 173

porcja rosołowa lub cały kurczak 2 marchewki 1 pietruszka 1 gałązka selera naciowego zielone części pora 1 cebula 1 łyżka czerwonej czubricy sól pieprz ziarnisty liść laurowy ziele angielskie natka pietruszki domowy makaron Wykonanie: Porcję rosołową myję, przekładam do garnka, zalewam wodą,  wstawiam na mały gaz i gotuję około 30 minut. Warzywa obieram, oczyszczam i myję. Marchew,seler

Bea(u)ty kitchen
Duszone mięsa w owocowym sosie 148

plasterków szynki wieprzowej 2 ćwiartki z kurczaka pęczek świeżej młodej polskiej włoszczyzny pieprz świeżo zmielony 400 g suszonych śliwek 200 g suszonych daktyli 3 duże cebule 500 g pieczarek Do głębokiej patelni wlewamy 1 litr wody, góra 1.5 litra. Dodajemy umyte mięsko i gotujemy. Jeżeli pojawią się szumowiny to wyławiamy. Następnie dodajemy umyte warzywa z włoszczyzny, marchew, pietruszkę i seler

ClauditteMissCooking
Rozgrzewająca zupa z kukurydzy konserwowej 193

wiele innych. Składniki: * 1 udko z kurczaka - całe * 2 marchewki * 1 pietruszka * nieduży kawałek korzenia selera * 3-4 ziarna ziela angielskiego * 2 liście laurowe * 1 puszka kukurydzy ( puszka o wadze 340 g, waga samej kukurydzy około 280g) * 70 ml śmietanki 30% * pieprz cayenne * sól Wykonanie: Mięso umyć, ułożyć w garnku. Dodać obrane, umyte warzywa - marchew, seler i pietruszkę oraz przyprawy

kolorowotorcikowo
Zupa misz-masz z nutką orientu 183

wkładamy mięso, np. korpus z kurczaka, liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą i gotujemy.  Gdy zacznie bulgotać zdejmujemy z powierzchni białą pianę (szumowiny), zmniejszamy ogień, dodajemy łodygi kolendry (opcjonalnie) oraz trawę cytrynową i dalej gotujemy. Na patelni przesmażamy czosnek z imbirem. Dodajemy rozdrobnioną włoszczyznę oraz cebulę. Po kilku minutowej obróbce termicznej warzywa dodajemy do wywaru. Na tej samem

Taste Of My Day

Proponowane wyszukiwania