Środa: Kurczak three-cup

Środa: Kurczak three-cup

Środa: Kurczak three-cup

Jedno z najpopularniejszych dań Chinach, bardzo łatwe do zrobienia, zawierające kilka tylko składników. Duszony w aromatycznym sosie kurczak three-cup jest mięciutki i soczysty. Czas: 25 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Jedno z najbardziej znanych chińskich dań, szczególnie popularne na Tajwanie. Sanbeji to nazwa chińska, three-cup chicken – to tłumaczenie na angielski. A po polsku? Kurczak trzy kubki? Albo raczej trzy miarki. Do końca właściwie nie wiadomo skąd ta nazwa, bo nie ma jednego s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kurczak, udka , imbir, ryż, mięso, makaron, makarony, udka z kurczaka, filet z kurczaka, kurczak po chińsku, kurczak z makaronem, kurczak z ryżem, ryż z warzywami, dania bez mięsa, kurczak z warzywami, dania z makaronem, makaron po chińsku

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.