Jedno z najpopularniejszych dań Chinach, bardzo łatwe do zrobienia, zawierające kilka tylko składników. Duszony w aromatycznym sosie kurczak three-cup jest mięciutki i soczysty. Czas: 25 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Jedno z najbardziej znanych chińskich dań, szczególnie popularne na Tajwanie. Sanbeji to nazwa chińska, three-cup chicken – to tłumaczenie na angielski. A po polsku? Kurczak trzy kubki? Albo raczej trzy miarki. Do końca właściwie nie wiadomo skąd ta nazwa, bo nie ma jednego s... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.