kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:421/657)

Makaron z tuńczykiem, serem i warzywami 92

ściśle określony, możecie dać inne swoje ulubione warzywa a tuńczyka zamienić na mięso. Żeby zaoszczędzić czas na obróbce mięsa, polecam wykorzystać gotowe wędzone mięsko. Na koniec możecie dodać odrobinę (lub więcej jak kto woli) sosu np. czosnkowego, oczywiście domowej roboty (jogurt+czosnek).  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam przepis na NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM, które również idealnie sprawdzą się na obiad

zdrowo i aktywnie
Papryka faszerowana mięsem mielonym. Krok po kroku. 182

kurczaka z papryką, idealnie podkręci smak faszerowanej papryki, mimo że nie ma w niej ani grama drobiu     Papryka faszerowana mięsem mielonym poleca się do przygotowania. W razie pytań lub wątpliwości piszcie komentarze, jestem do Waszej dyspozycji.     SMACZNEGO!!!   PS. Jeżeli szukacie innych przepisów na faszerowane warzywa zapraszam TUTAJ

kuron.com.pl
Szparagi w szynce z grilla 180

Szparagi w szynce z grilla to bardzo prosty dodatek do potraw serwowanych z grilla. Przygotujemy go bardzo szybko i bardzo prosto. Do tej przystawki najlepiej jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa krem z kurczaka 149

spróbowania!! WARTO! Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka 3 duże marchewki 2 pietruszki 1 mały por 1/2 małego selera 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3 litry wody 2-3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 300ml śmietany kremówki 30% sól pieprz natka pietruszki grzanki/chrupkie pieczywo/grissini Przygotowanie: Mieso oczyścić i opłukać, warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać zimną wodą

Malinowo w kuchni
Pasztet Drobiowy Z Wątróbką ( Z Mięsa Z Rosołu) 178

dość spore udka z kurczaka (ugotowane wcześniej w rosole) około 150 g wątróbki drobiowej 1 jajko kl. L 1 bułka kajzerka 1 szklanka rosołu/bulionu 2 liście laurowe (jeśli dodajecie liście do rosołu, to pomijamy je) 2 cebule z rosołu lub ugotowane z wątróbką 1-2 ząbki czosnku warzywa z rosołu (kawałek selera, 2-3 marchwie, 1-2 pietruszki) sól

Gotowanie...to proste !
Makaron z tuńczykiem, serem i warzywami 136

ściśle określony, możecie dać inne swoje ulubione warzywa a tuńczyka zamienić na mięso. Żeby zaoszczędzić czas na obróbce mięsa, polecam wykorzystać gotowe wędzone mięsko. Na koniec możecie dodać odrobinę (lub więcej jak kto woli) sosu np. czosnkowego, oczywiście domowej roboty (jogurt+czosnek).  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam przepis na NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM, które również idealnie sprawdzą się na obiad

Zdrowie i pysznie na talerzu
Duszone udka z kurczaka z miodem i musztardą 115

sobą składniki marynaty i zalej nimi kurczaka, wymieszaj dokładnie, odstaw do lodówki do 24 godziny mięso wyjmij z lodówki, na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso na rumiano z każdej strony w czasie gdy smaży się mięso, obierz, pokrój i ułóż na dnie garnka włoszczyznę oraz ziele i liść laurowy na warzywach ułóż usmażone mięso i zalej wodą tak by prawie

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Wtorek: Pęczotto z pieczoną papryką, prażonym jarmużem i chorizo 153

Zobacz menu na tydzień – kurczak i jarmuż, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Pęczotto jest jednym z fundamentów ekonomicznej kuchni – jest proste w przygotowaniu i bazuje na niedrogim, ale zdrowym pęczaku, który doskonale łączy się z różnymi składnikami w dowolnych konfiguracjach, zwłaszcza z pieczonymi, grillowanymi lub podpiekanymi na patelni warzywami. Jednym z naszych ulubionych zestawów jest pęczak wymieszany

Niedzielny kucharz
Soczysta łopatka pieczona w marynacie 1000 wysp 110

mięsa. W zasadzie możecie użyć dowolnego, nawet kurczaka! Ja akurat prezentuję łopatkę, która tak przyrządzona smakuje rewelacyjnie! Jest niezwykle krucha, soczysta i lekko rumiana... Doskonale sprawdzi się na obiad oraz na zimno do kawałka świeżego pieczywa. Marynata idealnie łączy w sobie różne przyprawy i zioła (*), dzięki czemu każde mięso lub nawet warzywo jest aromatyczne i bardzo smaaaczne. Polecam! 700g łopatki

Di gotuje
Restauracja Grube Ryby w Zabierzowie 127

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z sezonowymi warzywami z pieca w miodzie i puree ziemniaczanym.  Stek z polędwicy argentyńskiej w sosie z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomidorów i rukoli. Filet z pstrąga Zabierzowskiego smażony na klarowanym maśle podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Filet z kurczaka w pieprzu cytrynowym z sosem czosnkowym, opiekanymi

Karola gotuje
kurczak teriyaki 170

kurczaka na złoty kolor. Uwaga! raz wrzuconego kurczaka nie mieszajmy co minutę, bo puści wodę i nie dość, że nie będzie rumiany, to zrobi się suchy! Czekamy aż przysmaży się z jednej strony, przewróćmy drewnianym narzędziem na drugą stronę i znów czekamy. To wszystko, usmażone. Podałam z kiełkami i ulubionymi duszonymi warzywami. Obowiązkowo posypane sezamem

Cook&Love
Placki ziemniaczane z kurczakiem w sosie z grzybów leśnych 163

zostawić do przybrania).  Odstawiamy.  Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącym tłuszczu. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sos grzybowy i gotujemy kilka minut na małym ogniu . Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Odciskamy nadmiar soku. Cebule również ścieramy na małych oczkach.   Możemy też zetrzeć warzywa w malakserze przy użyciu nakładki tarki

Moje Kuchenne Rewelacje
Zupa jarzynowa 110

litra wody 3 skrzydełka z kurczaka 3 ziemniaki 1 pietruszka 2 garście fasoli szparagowej mały bukiet kalafiora 3 marchewki pół selera garść brukselek kalarepa Przyprawy do smaku: sól pieprz vegeta liść laurowy ziele angielskie Przygotowanie: Do garnka wlewamy 2,5 litra wody, wrzucamy oczyszczone i umyte skrzydełka i gotujemy. Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki pokroić w kostkę wrzucić i gotować

Smaczne Potrawy
Ryż po chińsku z łososiem 407

dodać zblanszowany brokuł, szparagi lub fasolkę. Każde warzywo na które mamy ochotę. O walorach łososia , nie muszę Was zapewniać, ale ten sposób przyprawiania i pieczenia- polecam w szczególności- łosoś jest delikatny i rozpływający się w ustach. Jeżeli nie mamy łososia, można ryż podać z rybą smażoną, paluszkami rybnymi , czy też z kurczakiem- to co lubimy najbardziej lub to co mamy

Smaki Edyty
Kurczak w czerwonym curry w wolnowarze 254

cebulę i kawałki kurczaka, smażyć aż kurczak się zacznie rumienić.Wlać mleczko kokosowe i bulion, dodać liście limonki, cukier i sos rybny. Zagotować delikatnie mieszając. Przełożyć mieszaninę do misy wolnowaru, gotować 6 - 8 godzin na ustawieniu low. Dodać fasolkę i groszek i gotować jeszcze 15 minut na ustawieniu high, aż warzywa będą miękkie. Podawać

Stare Gary
Zupa serowa z kurczakiem i dynią 181

minutach od zagotowania wyjąć pierś z kurczaka, zostawić udko. Dodać do wywaru ryż oraz obrany i pokrojony drobno seler, cebulę, marchew i groszek. Jeśli nie mamy marchwi mini, należy dodać pokrojoną drobno marchew świeżą. Po kilku minutach dodać obraną i pokrojoną w kostkę dynię i zmiażdżony czosnek. Kiedy ryż i warzywa zmiękną dodać trójkąciki sera, posiekaną natkę pietruszki , zioła, sól

Czerwień i błękit
Sałatka z kurczakiem II 183

Składniki - 1 kapusta pekińska - pojedynczy filet z kurczaka - 2 pomidory - ogórek - ser feta - mały kefir naturalny - łyżka majonezu - ząbek czosnku - przyprawa do grosa - tłuszcz do smażenia Wykonanie Kapustę poszatkować. Pomidory, obranego ogórka i fetę pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do grosa i podsmażyć. Wystudzić i dodać do warzyw. Wymieszać, posypać fetą. Czosnek obrać i przecisnąć przez

Świat Smaku
Sałatka makaronowa 356

kurczak złoty lub chiński kurczak i 1x kurczak curry) 20 dag szynki puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 zielony ogórek majonez sól, pieprz Łamiemy makaron i wsypujemy do miski, dodajemy przyprawy z zupek (bez oleju) i zalewamy wrzątki, tak żeby tylko przykryć makaron. Zakrywam miskę pokrywką i zostawiamy aż makaron napęcznieje. Warzywa myjemy, kukurydzę odcedzamy. Obieramy ogórek i wydrążamy paprykę

Pudełko rozmaitości
Kurczak Koronacyjny 120

pasty "Curry żółta" 2 łyżki konfitury morelowej 2 łyżki jogurtu greckiego 4 łyżki majonezu natka pietruszki sól pieprz świeżo zmielony Ponadto: Rękaw do pieczenia Wykonanie: Najpierw przygotowałam mięso z kurczaka. Filety umyłam i osuszyłam papierowym ręcznikiem. Przełożyłam do miski, posoliłam i oprószyłam pieprzem. Odłożyłam. Sparzyłam cytrynę, otarłam z niej skórkę i z połowy cytryny wycisnęłam sok. Wymieszałam. Tą mieszanką natarłam(...)Papryczkę chlli pokroiłam w krążki i wsypałam do cebuli. Wymieszałam. Po chwili dodałam przecier pomidorowy i pastę Curry. Dokładnie wymieszałam i wszystko smażyło się na średnim ogniu, tak, żeby warzywa się tylko zeszkliły. Teraz kolej na mango. Dodałam pokrojone w kostkę.  Na koniec dołożyłam jogurt i majonez. Wymieszałam powstały sos. Pyszny. Można jeszcze odrobinę doprawić wg własnego uznania

Kuchnia u Krysi
Pasztet drobiowy z żurawiną, czyli co zrobić z warzywami i ćwiartką kurczaka z zupy 399

robieniu bulionów lub zup zawsze starałam się wymyślić co zrobić z ugotowanym mięsem. Sama nie wiem, czemu nie wpadłam na to wcześniej. Pasztet! Można w nim wykorzystać inne ugotowane warzywa i uzupełniać przeróżnymi dodatkami, które zmienią jego charakter.  Pasztet, który przygotowałam jest bardzo smaczny i delikatny. Nie ma w nim za dużo tłuszczu, bo użyłam tylko mięsa drobiowego(...)jakiegoś pikantnego sosu: worcestershire, BBQ, sojowego? Co jakiś czas fiksuję się na testowaniu różnych wersji jednego rodzaju dania. Coś czuję, że nadszedł czas na pasztety :) Składniki: 2 ugotowane ćwiartki kurczaka (0,5kg) 1/2 dużej ugotowanej marchewki 1 ugotowana pietruszka 1/4 ugotowanego selera szklanka ugotowanej czerwonej ciecierzycy (100g) 50g bułki tartej 2 jajka szklanka suszonej żurawiny 1 ziarnko ziela angielskiego

W kuchni wieczorem
Mięsne babeczki nadziewane warzywami 93

Każdy, kto ich spróbuje od razu je pokocha . Jedna babeczka to prawie cały obiad . Zawiera mięso mielone – zamiast tradycyjnego kotleta mielonego . Brokuł i kalafior w beszamelu , substytut nudnych warzyw z beszamelem i na koniec czapeczka z ziemniaczanego pure z chrupiącym bekonem .. Pyszniej się nie da Polecam , dzieciaki stwierdziły ,że to odkrywcze i fajne . Na pewno jeszcze się powtórzy(...)może w wersji z pieczarkami.. Możliwości są tysiące ! składniki na 6 małych babeczek dla 3 osób : spody : 0,6 kg mięsa mielonego ( ja użyłam mieszanego z kaczki i kurczaka , ale może być dowolne) 1 jajko rozmiar L, kacze lub kurze 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka , płaska nasion , mielonej

Ogrodnik w podróży
Gołąbki w liściach botwinki, ale całkiem inaczej 143

zalewamy mieszanką zielonego curry i maślanki. Odstawiamy na 10 minut. W tym czasie płuczemy pod zimną wodą liście i odcinamy twarde końcówki.    Na każdym liściu układamy kawałek kurczaka wraz odrobiną maślanki, na to kładziemy zielonego szparaga ukrojonego tak aby nie wystawał za rulon ( najważniejsza jest główka szparaga )  i posypujemy delikatnie pieprzem i chili. Zawijamy w rulonik, rulonik(...)liści boćwiny. Całość podlewamy wodą około 1 szklanką. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 C.    Ja podałem gołąbki z karmelizowanymi warzywami i wiosennymi młodymi ziemniaczkami.      Obiad był pyszny !            Gołąbki w liściach botwinki, ale całkiem inaczej

Kuchnia na wzgórzu