kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:414/657)

Sałatka z paprykowym kurczakiem i kuskusem 208

Zbliżała się pora obiadu, wiedziałam jakie mam składniki, ale jak zawsze to bywa, nie do końca wiedziałam co powstanie. Przygotowałam kuskus, a wcześniej obsmażyłam kurczaka w

Moja smaczna kuchnia
Szaszłyki słodko-kwaśne 175

To doskonale danie dla osób lubiących połączenie owoców i mięsa. Szaszłyki są naprawdę pyszne. Wyraziste, choć o zaskakującym smaku. Polecam na grillowe uczty. 40 dag piersi

Humanistka w kuchni
ROLADKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 200

Pyszne , szybkie do przygotowania danie obiadowe . Drób jest bardzo lubiany w moim domu i staram się zmieniać dodatki żeby zawsze smakował inaczej   Składniki: pól kg

Z Majeczką w kuchni
Kurczak curry 258

makaronem sojowym, ale myślę, że lepszy będzie zwykły makaron lub ryż, bo ten był za delikatny. Wygląd może nie powala, ale smakuje na prawdę dobrze! Składniki: - pierś z kurczaka; - garść mrożonej zielonej fasolki; - 2/3 czerwonej papryki; - 1/2 żółtej papryki; - czerwona cebula; - łyżka czerwonej pasty curry; - czubata łyżka mąki; - 2 łyżki masła; - pół szklanki mleka; - szklanka wody; - 1,5 łyżki curry(...)było grudek, oraz, żeby się nie przypaliło. Powoli dolewać zimne mleko i wodę cały czas mieszając. Gotować aż sos zgęstnieje. Przyprawić curry oraz solą. Na patelnię z mięsem i warzywami dolewać powoli sos cały czas mieszając. Podsmażać wszystko 5 minut. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl
Bakłażan po azjatycku 235

mielony pieprz świeża kolendra do posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 średni bakłażan ok. 50 g świeżego szpinaku "baby" 2 szklanki bulionu warzywnego lub z kurczaka (500 ml) 2 szalotki 2 duże ząbki czosnku 2 czerwone papryczki chilli (bez pestek) 3-4 cm kawałek imbiru 3 łyżki mirinu lub sake 1 łyżeczka mielonej trawy cytrynowej(...)mein sól morska, świeżo mielony pieprz świeża kolendra do posypania'; document.write(" "); Bakłażanowi odcinamy końcówki i kroimy go w kostkę o boku ok. 1,5 – 2 cm. Posypujemy kawałki warzywa solą, władamy do durszlaka i zostawiamy na ok. 30 minut. Po tym czasie płuczemy chwilę zimną wodą i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Szalotki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Chilli

Poezja smaku
Shoyu ramen drobiowo-wieprzowy – bulion na kurczaku i żeberkach 315

przez odpowiednie potraktowanie mięsa i długie gotowanie – jeśli jesień jest porą zup, to ramen w naszym domu jest królem! Zawiesisty bulion w towarzystwie makaronu, muślinowego delikatnego jajka, świeżych chrupiących warzyw i w dodatku z porządną mięsną wkładką to zestaw, po którym nikt nie ma prawa być głodny! BULION DROBIOWO-WIEPRZOWY Ramen – tak samo jak rosół – gotuję zawsze w jak największym(...)niczego mieszać!) i ściąganie szumowin, które prawie zawsze utworzą się na powierzchni bulionu podczas gotowania.   Rozgrzewamy piekarnik do 190-200⁰C z termoobiegiem lub włączoną funkcją grill. Mięso kurczaka dokładnie oczyszczamy z odstających strzępków skóry, kości i chrząstek. Skórkę osuszamy dokładnie papierowym ręcznikiem, lekko solimy, pieprzymy. Kurczaka układamy na blasze skórą do góry i wkładamy do nagrzanego piekarnika – pieczemy

Karo in the Kitchen
szaszłyki drobiowe z piekarnika... 154

łyżka koperek 1 pęczek Piersi kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę 2,5 cm, olej wymieszać z przyprawą karkówka grill, włożyć kostki piersi i dobrze wymieszać, do lodówki na 2-3 godziny. W tym czasie przygotować pieczarki, cebule, papryki, cukinię, pokroić na kawałki, talarki. Na patyczki nadziewać na przemian mięsko, warzywa, układać na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem

W Mojej Kuchni Lubię
Udka w Pa ryżu 166

soczystego kurczaka oraz solą. 3.    Wkładamy do woreczka. 4.    Pieczemy 30 minut w 180 ° C. 5.    W tym czasie, co udka się pieką, obieramy cebulę, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 6.    Do cebuli dodajemy pokrojoną w paski paprykę. 7.    Marchew obieramy, drobno kroimy dodajemy do warzyw

Kulinarna Chwila
Krupnik 123

roku. Zupa przygotowana na bazie warzyw, mięsa, z dodatkiem kaszy jęczmiennej i ziemniaków króluje zdecydowanie w mojej głowie. Kubki smakowe szaleją, mimo ciepłego klimatu za oknem wręcz gorąca zupa krupnik, aromatyczna i lekka jest teraz wszystkim czego potrzebuję Zapraszam do gotowania:) Składniki: ok. 3/4 szklanki drobnej kaszy jęczmiennej (drobnej) 2 ćwiartki z kurczaka, 3 skrzydełka 4-5 średniej wielkości ziemniaki

Zasmakuj Kuchni
Zupa krem z cukinii 127

wodą wkładam skrzydełko z kurczaka, gotuję. Po 15 minutach dodaję marchewkę, pietruszkę – obrane i pokrojone w grubą kostkę. Na patelni rozpuszczam masło dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę zmażę następnie dodaję pokrojoną w kostkę cukinię (razem ze skórką) chwilę smażę. Dodaję czosnek – chwilkę duszę. Dodaję cukinię z cebulą do garnka z warzywami, wyjmuję skrzydełko. Dodaję serek mascarpone, sól

MojaQchnia.pl
Jak wykorzystać ser mozzarella w kuchni? 173

pokrojoną w piórka cebulę, pierś z kurczaka i czosnek podsmaż na zalewie z suszonych pomidorów. Makaron odcedź i wymieszaj z usmażonymi składnikami. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia, a na wierzch połóż pokrojony w cienkie plastry ser mozzarella. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z posiekaną natką pietruszki. Sałatka z grillowanymi warzywami i mozzarellą Sałatka z grillowanymi warzywami

Mojewlasne.pl
PRZYPRAWY - ZRÓB JE SAM. 146

południa USA. Nadaje wspaniały aromat m.in. kurczakowi, rybom, wołowinie i wieprzowinie. Świetna też do pieczenia ziemniaków. Zmiel: po 2 łyżki ziaren białego i czarnego pieprzu, 2 łyżki pieprzu Cayenne, łyżkę granulowanego czosnku, łyżeczkę ziaren gorczycy, po 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego i kuminu oraz łyżkę tymianku. CHERMOULA: Ostra marokańs ka pasta, doskonała do warzyw i ryb. W moździerzu rozgnieć

JejKuchnia
Zupa z brązowych pieczarek z kurczakiem i makaronem muszelki Incola. 229

Zapraszam:) Składniki : 1 pierś z kurczaka 5 pieczarek  4 ziemniaki kawałek selera 2 marchewki 1 duża gałązka lubczyku 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka pieprzu 1,5 do 2 l wody 2 łyżki domowej vegety  3/4 szklanki makaronu muszelki ja użyłam Incola 2 łyżki masła 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 12 % Wykonanie : Wszystkie warzywa obrać, umyć i pokroić

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem 227

majonez   kielecki Przygotowanie : Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, przerzucić na patelnię, obsypać dobrze przyprawą do gyrosa, usmażyć. Kapustę pekińską drobno pokroić, lekko posolić, odstawić na godzinę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Paprykę, ogórki, jajka, pokroić w kostkę. Pora i natkę pietruszki umyć , pokroić. Do miski przełożyć mięso , dodać pokrojone warzywa, odsączoną kukurydzę i majonez. Sałatkę dokładnie

Kuchnia Danusi
Szaszłyki drobiowe 248

cebule, 250g pieczarek, 400g piersi z kurczaka, sól, pieprz, czerwona słodka papryka, bazylia, oregano, olej. Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać z przyprawami i 3 łyżkami oleju. Ponabijać na patyczki do szaszłyków. Poukładać na blaszce do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C. Piec do momentu aż mięso będzie gotowe i warzywa będą miękkie - u mnie to było

W kuchni u Moniki