Przepis autorstwa Moniki Ciesielskiej DrLifestyle, z e-booka NieDietetyczne (z moimi modyfikacjami) 🙂 Składniki: 500 g fileta z kurczaka 1 duża marchewka (160 g) 1 papryka (270
czarrna od kuchniSurówka z rzodkiewki stanowi idealny dodatek do obiadu, doskonale komponuje się z daniami z delikatnego mięsa, jak kurczak czy indyk. Dodatkowo świetnie pasuje do dań z
PysiaGotuje.plLubicie bakłażana ? Bo ja bardzo...dlatego dziś polecam Wam zdrową wersję pizzy. Składniki: 1 duży bakłażan kilka pieczarek 2 plastry schabu bądź pierś z kurczaka
Niespełnione zdolności kulinarneCo tydzień w niedzielę ten sam dylemat: co podać na obiad, by zachwycić bliskich i się zbytnio nie napracować. Idealnym rozwiązaniem jest faszerowany kurczak. Przygotuje się
Z Majeczką w kuchniNie będę się długo rozpisywała.. Po prostu uwielbiam ... Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1/4 bagietki 0,5 kg piersi kurczaka sól,pieprz słodka papryka
Z Majeczką w kuchniPieczone, złote i pachnące ziemniaczki - niebo w gębie ! Lubię ich rumianą skórkę i miękki, kremowy środek. Wystarczą za cały obiad, ale jako dodatek do kurczaka czy
Smaczna PyzaIle rodzin, tyle przepisów na barszcz. U mnie w domu nie ucierało się buraków. Lubimy, kiedy warzywa "widać" na talerzu. Ziemniaki do barszczu gotujemy
Przepisy Aleksandrywarzywa sezonowe, ale możecie też dodać mrożonki: groszek, fasolę, kukurydzę. Oprócz warzyw możecie dorzucić do zupy resztki mięsa z lodówki, albo świeżo zrobione krewetki. Tu jedna uwaga: o ile warzywa do zupy mogą być surowe, pod warunkiem, że są cienko pokrojone, to mięso musi być dobrze wysmażone/wypieczone. Wrzątek, którym zalewamy zupę tylko podgrzewa składniki, nie gotuje ich. I jeszcze(...)Czas: 10 minut Poziom trudności : Bardzo łatwy Liczba porcji : 2 Składniki: 2 marchewki Duża cukinia Upieczony lub ugotowany kalafior 1/2 kubka cienkiego makaronu ryżowego 1 kubek upieczonego lub ugotowanego kurczaka Kolendra, pietruszka, szczypiorek Sos sojowy lub sól Pieprz Domowa kostka rosołowa Przygotowanie Ugotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchew i cukinię pokrój w cienkie paski. Kalafiora podziel
Niedzielny kucharzgreckiego jogurtu 2 łyżki oliwy z oliwek Zacznij od marynowania mięsa. W misce wymieszaj jogurt z imbirem, imbirem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą, solą i przyprawami. Pokrój kurczaka na kawałki i wymieszaj z marynatą. Przykryj naczynie folią, odstaw w chłodne miejsce i marynuj przez dwie godziny lub przez noc. W międzyczasie namocz drewniane szpikulce lub użyj metalowych. Zamarynowane mięso nadziej(...)bazylii sól i czarny pieprz do smaku Rozdrobnij brokuł na „ryż” przy pomocy malaksera. Drobno pokrój natkę pietruszki, bazylię i cebulę. Pokrój w kostkę ogórka. Wymieszaj wszystkie warzywa i zioła z kaszą, pestkami granatu, sokiem z cytryny, oliwą i przyprawami. Odstaw na godzinę aby tabbouleh przeszło. Ugrillowane szaszłyki podaj z brokułowym tabbouleh i miętowym jogurtem. P.S. Miętowy jogurt
codojedzeniaGrill to nie tylko miejsce na którym możemy przygotowywać potrawy mięsne. Świetnie smakują również grillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Przeważnie oryginalne taco składa się z tortilli wykonanej z mąki kukurydzianej, mięsa wołowego, cebuli, pomidorów, czosnku przypraw (bazylia, chili, kolendra, oregano, pieprz, sól), a także warzywa charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej, czyli czerwona fasola i kukurydza. W Meksyku taco może być podawane jako przystawka w restauracji, ale jest także jednym z najbardziej tradycyjnych ulicznych dań meksykańskich(...)całej rodziny 😄 Tacos - przepis na 12 sztuk Do przygotowania tacos będziesz potrzebować: limonkę, 2 ząbki czosnku, papryczkę chili, awokado, 2 łyżki oleju rzepakowego, łyżeczkę słodkiej papryki, pierś z kurczaka, 3 placki tortilli, czerwoną cebulę, 150g pomidorków koktajlowych, kilka gałązek kolendry, sól i pieprz do smaku. 1. Limonkę umyj, sparz i zetrzyj skórkę oraz wyciśnij sok. 2. Czosnek i papryczkę chili
Z notatnika dietetykasmakował wyśmienicie! Powiew Wielkanocy Zupa ze względu na swój charakter rodzi typowo wielkanocne skojarzenia, a w kalendarzu mamy aktualnie środek czerwca… Jednak właśnie teraz jest sezon na wiele zielonych warzyw, jak szpinak czy szczaw, więc trzeba korzystać z okazji. Na Wielkanoc można oczywiście przyrządzić takie danie, ale wtedy jedynie ze szpinaku mrożonego. Teraz właśnie jest okazja, żeby korzystać ze świeżych(...)Zupa zyskuje wtedy na smaku, jednak da się ją przygotować również na bazie wody. Ja dysponuję często bulionem. Dwa razy w miesiącu zaopatruje się bowiem w tuszkę z ekologicznego kurczaka i na korpusie powstaje wtedy esencjonalny bulion, który wykorzystuję do różnych dań lub po prostu do picia. Taki bulion jako źródło łatwo przyswajalnych aminokwasów jest niesłychanie odżywczy. Stanowi także bardzo
Modern Cave GirlPostarajcie się wzbogacać swoje posiłki w sezonowe warzywa i świeże zioła. W naszym letnim menu pojawia się co raz więcej obiadów, w których królują świeże i kolorowe warzywa. Pyszną i przede wszystkim zdrową opcją jest przygotowywanie sałatek, które dostarczą naszym organizmom niezbędnych witamin i minerałów. Letnie sałatki to same plusy. Ich przygotowanie nie jest czasochłonne, a dodatkowo możemy(...)błonnik, tłuszcze i dużo witamin. Możecie również serwować ją jako dodatek do dań z grilla. Na moim blogu znajdziecie również wariację na sałatkę grecką z wędzonym kurczakiem. Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 1 ogórek długi 1 pomidor 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 łyżki oliwek czarnych (użyłem
kulinarnyJaszpinaku. Sama rzadko jadam nabiał, ale jeśli już mam jakiś wyskok to właśnie w daniach wytrawnych sosy śmietanowo-serowe są na ogół moim wyborem Składniki: 500 g piersi z kurczaka 20 g suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 10 ml (1 łyżka) soku z cytryny sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 30 g masła klarowanego 200 g szpinaku(...)minut. Podawać z ulubionymi warzywami niskowęglowodanowymi i ewentualnie dodatkową porcja łuszczu dodanego na talerz w zależności od indywidualnego makro Smacznego! — BTW całości: 1069 g, 1938 kcal, B 142 g, T 143 g, W 17 g. W 100 g: 181 kcal, B 13 g, T 13 g, W 2 g. Artykuł PIERŚ Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWO
Ola la LCHF