kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:214/456)

Roladki z kurczaka z papryką i mozzarellą w szynce parmeńskiej 142

swoim wnętrzu czosnkowo-pietruszkowe masełko, pieczoną paprykę oraz mozzarellę. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g szynki dojrzewającej (np prosciutto) 2 łyżki masła pół natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 czerwona papryka 125 g mozzarelli w zalewie sól, pieprz Paprykę myjemy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 30-40 minut. Od razu (ostrożnie) przekładamy do woreczka

Smaki Na Talerzu
Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami 157

Czasem w kuchni szukamy urozmaicenia tradycyjnych dań. By przełamać rutynę schabowego, mielonego czy smażonego kurczaka polecam zrobić pyszne kieszonki z fileta drobiowego wypełnione po wszystkie brzegi farszem z fetą i warzywami. Nasze ulubione warzywa to brokuły. Kontrastu dodała marchewka. Takie kieszonki są pieczone w piekarniku. Idealne na ciepło jako danie główne lub na zimno na kanapkę. Po przekrojeniu mięsa widoczna

Kuchnia Paulettes
Enchilasagne z kurczakiem 138

układamy warstwę surowego makaronu, na nią ponownie sos, a także mięso z kurczaka i ponownie sos. Przyszedł czas na drugą warstwę makaronu, sos, mięso, sos i ponownie makaron. Na górę ponownie smarujemy resztę naszego sosu oraz całość posypujemy obficie serami. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 60 minut pod przykryciem. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Sałatka z kurczakiem – cała grillowana! 224

cieńsze, równe kotlety. Niczego nie rozbijamy, zostawiamy kurczaka w takiej formie jak jest. Mięso skrapiamy oliwą, nacieramy mieszanką ziół włoskich, lekko solimy i pieprzymy, odkładamy. Bagietkę rwiemy na małe kawałki – takie na kęs, które można w całości włożyć do ust. Szykujemy blachę do pieczenia i wykładamy ją papierem. Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu.   Porwane(...)papierze, równomiernie skrapiamy oliwą, posypujemy ziołami włoskimi, solą czosnkową i dokładnie mieszamy żeby równomiernie rozprowadzić przyprawy. Przyprawione pieczywo rozkładamy jedną, równą warstwą na papierze i pieczemy pod górną grzałką piekarnika przez 8-10 minut – pilnujcie, bagietka powinna się zrobić chrupiąca i lekko złota, nie może się przypalić. Gotowe grzanki wyjmujemy z pieca. Ruszty elektrycznego grilla delikatnie smarujemy oliwą lub olejem

Karo in the Kitchen
Roladki drobiowe 150

panierce z jajka i bułki tartej, ale następnym razem mam zamiar upiec je w piekarniku bez panierki, a jeszcze kiedy indziej zrobić na parze również w wersji saute. Jak widać, każdy znajdzie coś dla siebie :) Składniki na 6 roladek: 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka (ok.550-600g) 1/2 żółtej małej papryki 1/3 opakowania sera typu feta przyprawy: sól, pieprz, słodka mielona

Simply Food
Przepis #21 Pizzerinki na mące żytniej 147

jedną porcję ciasta - 1 cebula czerwona - kilka pieczarek - ser mozarella - pieczona pierś z kurczaka lub dowolna wędlina/boczek Ciąg dalszy wykonania Z wyrośniętego ciasta wałkujemy duże pizze bądź pizzerinki. Każdą smarujemy sosem. Układamy cebulę, pieczarki, mięso oraz ser.  Całość zapiekamy w nagrzanym wcześniej piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Takie pizzerinki świetnie smakują z sosem ziołowym, czosnkowym

Health-Fit-Life
Kurczak pieczony 123

kurkumę i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj. Tak przygotowaną mieszanką natrzyj ze wszystkich stron kurczaka. Kurczaka przełóż do miski. Miskę przykryj folią spożywczą i wstaw na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Zamarynowane mięso ułóż na blasze i piecz w średnio nagrzanym piekarniku przez 60-90 minut

blog.moje-pasje.info
Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem 810

tartą. Następnie ułożyć na niej ciasto i nakłuć je widelcem. Na ciasto ułożyć podsmażonego kurczaka, kukurydzę, pokrojony w kostkę ser feta oraz oliwki. W misce połączyć jajka z serem żółtym i śmietaną, doprawić solą i pieprzem - dokładnie wymieszać. Masą jajeczną zalać tartę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 30 minut

The Sweet Damsel
Pasztet dla malucha 166

tyle na ile było to możliwe. Najważniejsze, że młodej smakuje. Składniki: dwa udka kurczaka kilka wątróbek drobiowych jajko bułka kajzerka rosół/bulion trzy marchewki dwie pietruszki por kawałek selera lubczyk ziele angielskie pieprz sól liście laurowe mała cebula(przypiec nad ogniem lub w piekarniku) majeranek Wykonanie: Udka zalać zimną wodą tak aby pokryły całość i gotować na wolnym ogniu

Pysznie & Pięknie
Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i warzyw 129

Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy: – 5-6 ziemniaków – 1 polędwiczkę wieprzową (możecie oczywiście zastąpić kurczakiem czy np ulubioną kiełbaską) – 1 cebula – 1

Szybko Tanio Smacznie
KURCZAK Z ORZECHAMI 154

arachidowe 4 łyżki majonezu sól morska np. oregano przyprawa uniwersalna oliwa z oliwek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka myjemy,osuszamy.Papryczkę kroimy na plasterki.Orzechy siekamy drobno.Udka smarujemy oliwą z oliwek wymieszaną z papryką,solą i oregano,odstawiamy na 30 min.Pieczemy 40 min.w 180-200st. Wyjmujemy z piekarnika,smarujemy jeszcze raz majonezem,posypujemy posiekanymi orzechami.Wstawiamy jeszcze raz na 15 min.do piekarnika.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pierś kurczaka pieczona w majonezie 137

składników i dobrze wymieszać, żeby wszystko dobrze się połączyło. Do gotowej marynaty włożyć piersi kurczaka i przemieszać tak, aby dokładnie obkleiły się marynatą. Pozostawić w lodówce najlepiej na noc, ale można krócej. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z marynatą, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekać okolo 30 minut. Smacznego

kuchnia doski
Pieczona pierś z kurczaka z sosem z prawdziwków 169

Pieczona pierś z kurczaka Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku Kamis- grill ziołowy Kamis- zioła do drobiu Przygotowanie: Pierś oczyścić, natrzeć czosnkiem i obsypać przyprawami. Następnie zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszkę. Piec w piekarniku ok. 40-50 minut w temperaturze ok. 180 C. Sos z prawdziwków Składniki: Prawdziwki Jogurt naturalny 1 średnia cebula Natka pietruszki

The Sweet Damsel
Pieczeń z kurczaka, nadziewana szpinakiem w cieście francuskim 153

częścią kurczaka na ciasto francuskie. Na niedoprawioną część kurczaka wykładamy przygotowany szpinak. Delikatnie zwijamy kurczaka oraz ciasto francuskie (zlepiamy). Przewracamy na drugą stronę (na papierze do pieczenia) tak, aby łączenie ciasta było na spodzie. Górę możemy posmarować jajkiem.  Pieczemy w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku (termoobieg) przez ok 35-40 minut.  Idealnie smakuje z wiosennymi surówkami.  Smacznego

ChilliJemy