kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:209/456)

Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów 227

smakuje doskonale ze świeżo ugotowanym makaronem, do którego możecie dodać dowolne dodatki jak grillowana pierś kurczaka czy pomidorki koktajlowe. Pesto z awokado możecie posmarować również pieczywo lub potraktować je, jako dip do nachosów, podobnie jak Guacamole . Smacznego! Zobacz też: Jajko w awokado z piekarnika Sałatka z awokado i serem feta Koktajl z bananem i awokado Sałatka z awokado z serem

Kuchnia Bazylii
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą 1079

połową sosu, następnie w ten sam sposób układamy kolejne warstwy. Przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 0 C i zapiekamy przez 35minut.     Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem Klopsiki zapiekane z ziemniakami w sosie pomidorowym

Księga-Smaku
Roladki z tortilli z pastą z kurczaka 4430

mielona papryka słodka i ostra szczypta mielonego imbiru granulowany czosnek sól, pieprz Oczyszczone piersi kurczaka nacieramy solą, pieprzem, mielonym imbirem, granulowanym czosnkiem oraz mieloną papryką. Obsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni. Przekładamy na kratkę i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20-30 minut. Studzimy. Zimne mięso mielimy w rozdrabniaczu lub drobniutko siekamy. Cebulę kroimy

Smaki Na Talerzu
Karkówka w jogurcie z grilla 222

Karkówka w jogurcie z grilla to jedna z moich ulubionych propozycji na mięso z rusztu. Przygotowując ją tym sposobem możecie być pewni, że wyjdzie krucha, soczysta

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortilla z łososiem, szpinakiem i sosem czosnkowym 127

małym ogniu, aż ser lekko się rozpuści. W międzyczasie podgrzejcie tortille w mikrofali lub piekarniku. Na ciepłe tortille wyłóżcie farsz, złóżcie i polejcie sosem czosnkowym. Dodatkowo możecie posypać świeżą bazylią lub szczypiorkiem. Więcej przepisów ze szpinakiem przygotowałam tutaj: Makaron po florencku z kurczakiem i suszonymi pomidorami Pieczone roladki z kurczaka ze szpinakiem i ricottą Makaron penne z pieczarkami i pesto

Słodkie Gotowanie
2 sprawdzone przepisy na niemarnowanie żywności 125

dodać do jaj i wymieszać. Masę przelać do foremek (max 2/3 wysokości), wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 18-20 minut. Smacznego! 2. Sałatka makaronowa z pieczonym mięsem, 3-4 porcje: * makaron Kokardki Lubella- 300 g * pieczone mięso, np. kurczak * zielone winogrona bezpestkowe- spora garść * suszone pomidory w zalewie- 5-6 szt. * orzechy włoskie

Kraina Miodem Płynąca
Menu na tydzień: Idealne na jesień 103

Plan pracy był następujący: 1. Ugotować mieszankę ryżu i kaszy jaglanej do casserole i do kurczaka alla cacciatora 2. Obgotować ziemniaki do zapiekanki oraz brokuła. Usmażyć na chrupko boczek 3. Zagotować bulion do zupy z krewetkmi 4. Usmażyć polędwiczki do caserolle 5. Nagrzać piekarnik i upiec zapiekankę tartiflette oraz caserile 6. Zetrzeć cukinię i zrobić bugery 7. Zrobić sałatkę Coleslaw

Niedzielny kucharz
papryki faszerowane 119

zewnątrz.  Ryż ugotować w osolonej wodzie. Kalafiora również ugotować.  Cebulę, pieczarki i kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać ryż, pokrojony kalafior, koncentrat, starty czosnek i przyprawić do smaku. Farszem nadziać papryki. Na wierzchu położyć mozzarellę i przykryć czapeczkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 40 minut. Podawać gorące z sosem czosnkowym i lekką sałatką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczona pierś z indyka + historia mojego przepisu 204

wybuchłam śmiechem :D Noo, coś tutaj ewidentnie nie gra. Bardziej to pasuje na piersi z kurczaka. Więc na pewno jest błąd! Super. Ale co z moją wielką indyczą piersią? Nie zastanawiając się długo, stwierdziłam, że pójdę na żywioł i upiekę całą pierś w piekarniku. Hmm.. Tylko jak się za to zabrać? Jak poprawnie upiec pierś z indyka? Nie było

Moja Delicja
Schab pieczony 110

łyżeczki przyprawy do kurczaka Galeo Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy a następnie nacieramy przyprawą do kurczaka. Schab wkładamy do miski, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie zdejmujemy folię ze schabu

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wiekanocne bułeczki drożdżowe 101

kawałki. Do upieczenia pisanki użyłam 15 bułeczek, oprócz tego upiekłam kurczaka w silikonowej formie. • Na papierze do pieczenia narysować zarys pisanki i układać bułeczki obok siebie na obwodzie. Odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. • Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika nastawiając temp. na 200 st.C i piec 20 minut. Dekoracja

To co kocham
ROLADKI DROBIOWE ZE SZCZAWIEM I SEREM ZAWIJANE W BEKONIE 113

startego na tarce o dużych oczkach sera * szczaw siekany * plastry bekonu Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić wzdłuż ale nie do końca. Roztłuc za pomocą tłuczka. Doprawić do smaku. Na środku wyłożyć szczaw i posypać serem. Mięso zawinąć z roladkę. Owinąć plastrami bekonu. Piekarnik nagrzać do 180'C. Roladki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut

Zrób to smacznie
Udka kurczaka w boczku szwarcwaldzkim 116

plastry) sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Udka kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Od strony wewnętrznej oprószamy solą i pieprzem. Następnie owijamy w plastry boczku, układamy na blaszce do pieczenia i zapiekamy 40-45 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
PIZZA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM, POMIDORAMI, KUKURYDZĄ I OLIWKAMI – idealna na Światowy Dzień Makaronu! 168

natłuszczonej tortownicy, wygładzamy delikatnie wierzch. CAŁOŚĆ : Na makaronie układamy przesmażonego wcześniej, pokrojonego w kostkę kurczaka ( doprawionego solą, pieprzem i papryką ), kukurydzę, pokrojone pomidory i oliwki. Całość zasypujemy startą mozzarellą i posypujemy odrobiną bazylii i oregano. Wkładamy do nagrzanego na ok. 180 C piekarnika na ok 20-25 minut. Zajadamy

Ostra na Słodko
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA OWIJANE BOCZKIEM 111

plasterki boczku  * sól, pieprz, przyprawy do smaku Wykonanie: Każdą połówkę piersi z kurczaka rozkroić wzdłuż na pół, rozbić tłuczkiem, doprawić do smaku. Na każdy kawałek mięsa ułożyć kilka plasterków ogórka i papryki, zawinąć w roladkę. Owinąć boczkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 30-35 minut. Po około 20 minutach pieczenia roladki

Zrób to smacznie
Bakłażany faszerowane makaronem 99

pokrojony czosnek, smażymy chwilkę by czosnek się nie przypalił, dodajemy passatę i poszarpane mięso z kurczaka, oprószamy tymiankiem, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy chwilę. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i faszerujemy nim połówki bakłażanów. Jegomości (Oj! Podoba nam się! :P) wrzucamy do piekarnika na 20 min (180°C). Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami 195

warzywa, pomidor, ogórek i paprykę kroimy w kosteczkę. Na płatach tortilli rozsmarowujemy łyżkę sosu. Układamy kurczaka z pieczarkami, świeże warzywa i ser. Zawijamy w rożek. Górę posypujemy serem. Placki lepiej zawinąć w folię aluminiową, wtedy nam się nie rozpadną. Gotowe tortille zapiekamy w piekarniku w 190*C przez 5-7 minut (do momentu rozpuszczenia sera

VioletoweKucharzenie
Tropikalne szaszłyki z kurczaka na grilla 232

przyprawy: kokosowy sos słodko-kwaśny, melasa z granata, sos chili słodki, sos worcestershire Mięso z kurczaka kroimy w duże kostki i marynujemy przez minimum 5 godzin w przyprawach. Ananasa, cukinię i cebulę kroimy w dość spore części. Kawałki nadziewamy na szpadki, pieczemy w piekarniku na funkcji grill, z każdej strony po 12 min w temperatura grilla - 220-230 stopni

SMYKWKUCHNI
Kurczak pieczony na ryżu 142

wody, dodać koncentrat, posiekany czosnek, cukier, vegetę, sól i pieprz, zagotować. Na cebulę wyłożyć zamarynowanego kurczaka i zalać wszystko przygotowaną wcześniej zalewą (jeśli nie zmieści nam się cała zalewa do naczynia, nie wylewaj jej, tylko podlewaj ryż w trakcie pieczenia). Naczynie wstawić do piekarnika i piec ok. 1,5 h w temp. 200*C. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Udka i skrzydełka kurczaka faszerowane pieczarkami – czyli jak usunąć kości i nafaszerować mięso 149

doprawiamy solą i pieprzem. Do przestudzonych pieczarek dodajemy 1 jajko, pokrojony na kawałki filet z kurczaka, łyżkę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy. Farszem napełniamy udka i skrzydełka ( jeżeli istnieje konieczność możemy spiąć wykałaczką ) Posypujemy czerwonym knorrem do mięs. Pieczemy w piekarniku w temp 190 o C przez około 1 godzinę ( podczas pieczenia: zarumieniamy z jednej strony, potem

Smaki Ewy
Pierś z kaczki z pieczarkami ziołowymi z papryczką chilli i czosnkiem 145

mnie jest zawsze woja o stopień wysmażenia, więc swoja pierś wkładam do piekarnika, a kochanego męża dorzucam 5 min później bo on woli bardziej różową. W między czasie możemy przygotować pieczarki z tego przepisu . Jak mamy już gotową pierś z kurczaka odkładamy ją żeby chwilę odstała i kroimy na plasterki czekamy jak soki wyciekną, przynajmniej ja tak wolę i układamy

Piekielna Kuchnia Pati
Quiche z kurkami i kurczakiem 154

dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulkę i podsmażamy do miękkości. Dodajemy czosnek, kurki, kurczaka, ocet i cukier, pokręcamy ogień i przesmażamy cały czas mieszając, aż prawie cała woda odparuje. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy solą i pieprzem i zostawiamy do przestygnięcia. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. W misce mieszamy jajka, śmietankę, tymianek i rozmaryn, doprawiamy odrobiną soli. Na schłodzony

My Culinary Art
ZAPIEKANKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KURCZAKIEM 210

dnie ułożyć pokrojone w plastry ziemniaki i posypać listkami tymianku. Następnie warstwy fasolki, podsmażonego kurczaka, szpinaku, znów fasolki. Każdą warstwę oprószyć dodatkowo sola i pieprzem. Całość zalać śmietanką i posypać żółtym serem. Wierzch oprószyć świeżo startą gałką muszkatołową. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, w zamkniętym naczyniu. Po tym czasie zdjąć pokrywę i piec jeszcze 10 minut

Kuchnia w opałach
Wiosenne taco 137

przyprawić ulubionymi przyprawami. Podsmażyć cebulkę, po dwóch minutach dodać pieczarki, kurczaka i poddusić aż kurczak będzie gotowy. Rzodkiewki i oliwki pokroić na plasterki, pomidorki koktajlowe na pół, szczypiorek na drobne kawałki. Sałatę porwać na kawałki. Taco wstawić na 4 minuty do rozgrzanego piekarnika. Wymieszać dokładnie składniki na sos. Taco wypełnić 2 łyżkami podgrzanego farszu, oliwkami, sałatą, pomidorkami, rzodkiewką. Polać sosem

Corner With Recipes
Kurczak z warzywami zawijany w ciasto francuskie 215

pokrojone na połówki oliwki, oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Na to wszystko wykładamy lekko przestudzonego kurczaka z cebulą i zawijamy ciasto, tak aby z każdej strony nie było wolnej przestrzeni. Ciasto można delikatnie posmarować żółtkiem od góry. Wkładamy do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika na 20-25 minut do zarumienienia ciasta. Smaczne i na ciepło i jako zimna przekąska. Smacznego

ChilliJemy
Udka kurczaka z sezamem 136

imbir.Drobno posiekac.Wymieszac oba sosy,dodac miod i posiekany czosnek z imbirem.Marynata gotowaw marynacie obtoczyc kurczaka.Naczynie z kurczakiem i marynata przykryc folia spzywcza i umiescic na cala noc w lodowce.Dlugie marynowanie jest gwarantem rewelacyjnego smaku potrawy,choc mozna rowniez marynowac 1-2 godzinynastepnego dnia piekarnik nastawic na 200°C i umiescic w nim naczynie zaroodporne z kurczakiem.Udka ulozyc skora do dolu.Kurczaka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka Cezar 1945

łyżki majonezu4 łyżki białego wytrawnego wina1 łyżka startego parmezanu2 łyżki oliwy z oliwekpieprzPrzygotowanie:Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy oliwę z oliwek, tymianek, oregano, sól i pieprz. Mieszamy i odstawiamy. Na wysmarowaną oliwą blaszkę układamy piersi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na około 25 minut.  Kromki chleba kroimy w kosteczkę. Na patelni

Oryginalny smak
Faszerowany udziec z indyka 174

się po całym domu :)) Poniżej mamy zdjęcie, jak to wyglądało po wyjęciu z piekarnika. Zachęcam do zrobienia!:)    Składniki: 1-1,5kg udźca z indyka  czerwona papryka 10 sztuk pieczarek 2 łyżki bułki tartej 1 jajko garść posiekanej natki pietruszki  przyprawa do kurczaka papryka słodka pieprz ziołowy zioła prowansalskie 3 ząbki czosnku Vegeta 0,5 szklanki oleju

Czerwona Porzeczka
Soczysty i miękki zapiekany filet z kurczaka 93

podwójna pierś z kurczaka * 6 pieczarek * 1 mała papryka * 1 cebula * 2 łyżeczki majonezu * masło * natka pietruszki * sól, pieprz czarny i ziołowy * opcjonalnie ulubione zioła do drobiu Filet z kurczaka umyłam i stłukłam delikatnie tłuczkiem. Oprószyłam solą i pieprzami. Odstawiłam na 30 minut by mięso wchłonęło przyprawy. Na patelni rozpuściłam 1 łyżeczkę masła i poddusiłam pieczarki pokrojone w plasterki(...)bieleć. Wyciągnęłam na chwilę mięso z piekarnika i każdy kawałek posmarowałam łyżeczką majonezu. Dołożyłam dodatkowo warzywa z patelni i pokrojoną w kostkę surową paprykę, piekłam jeszcze ok 30 minut. Pierś zaczęła przypiekać się na delikatny złoty kolor. Przed podaniem oprószyłam natką z pietruszki. Smacznego! Lidka   Artykuł Soczysty i miękki zapiekany filet z kurczaka pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją