kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:217/456)

Kotlety de volaille 576

www.mgotuje.pl Kotlet de volaille to kotlet z piersi kurczaka nadziany masłem ziołowym, panierowany w mące, jajku i bułce tartej. Smażony jest w głębokim tłuszczu (dla osób dbających o linię, kotlety można najpierw podsmażyć do zrumienienia, a następnie dopiec w piekarniku tak jak ja to zrobiłam ). Mięso wychodzi bardzo delikatne

Marta Gotuje
Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem 338

pieczarki pokrojone w półplasterki. Doprawić solą i pieprzem. Usmażyć całość. Obsmażone wcześniej piersi z kurczaka wyłożyć do naczynia do zapiekania. Na każdą z nich położyć porcję pieczarek z cebulą. Posmarować jedną łyżką majonezu i posypać obficie startym żółtym serem. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Piec przez około 15 minut w temperaturze 200˚C. Podawać zaraz po wyciągnięciu

Świat Domowej Kuchni
Zapiekane kokardki 259

się zagotuje solimy i wrzucamy makaron następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Podsmażamy kurczaka, na patelnię dorzucamy makaron, mieszamy. nie podgrzewając, dosypujemy bazylię i oregano oraz kuleczki mozarelli. przekładamy od dwóch mniejszych lub jednego większego żaroodpornego naczynia i wstawiamy do nagrzanego do 180'C piekarnika na ok. 10-15. minut Smacznego:) P.S. Do makaronu można też dodać pomidorki koktajlowe nadają

Luźna Kuchnia
Pizzerinki 145

wyrośnięcia, gdyż w zupełności wystarczy czas kilkunastu minut dopóki nie nagrzeje się piekarnik.  Ciasto dzielimy na 4 kawałki, układamy na posypanej mąką blaszce, spłaszczamy i smarujemy ketchupem. Posypujemy mieszanką ziołową do pizzy i układamy kawałki wędliny, np. kiełbasy. Ja dodałam też kawałki pieczonego kurczaka w curry :). Na wierzch ścieramy ser i pieczemy w 175 stopniach ok. 20-30 minut

KasiekGotuje
Kieszonki z kurczaka z oscypkiem w sosie gruszkowo- śliwkowym 150

masło i oliwa z oliwek - sól i pieprz     Pierś oprószamy przyprawą do kurczaka, robimy kieszonkę, do której wkładamy boczek i oscypka. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem układamy kieszonki, gruszki pokrojone w ćwiartki, suszone śliwki, posypujemy kolendrą, dodajemy goździki, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku około 40 minut w temp. 200 stopni C. Smacznego! Kochani jeśli podoba się

SMYKWKUCHNI
Cukinia nadziewana kurczakiem, kukurydzą i papryką 242

oraz rozmaryn i wrzucamy na patelnię. Smażymy kilka minut, dodajemy pokrojone w drobną kostkę kurczaka i paprykę. Smażymy 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kukurydzę i dusimy całość jeszcze prze minutę. Farsz przekładamy do wydrążonych środków cukinii, posypujemy startym, żółtym serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.  Gotowe, smacznego

Mango Papaja
Pierś z kurczaka po sycylijsku 129

kurczaka 2 średniej wielkości pomidory , najlepiej rzymskie typu pasta 2 kulki mozzarelli 3 łyżki zielonego pesto 3 ząbki czosnku sól do smaku dodatkowo : folia aluminiowa do pieczenia Filety z kurczaka płukamy , oczyszczamy z różnych niepotrzebnych , tudzież nie jadalnych elementów . Osuszamy ręcznikiem papierowym . Na każdym wykonujemy poprzeczne , głębokie nacięcia , tak żeby nie przekroić mięsa do końca , a utworzyć coś w rodzaju(...)tylko ładnie się upiecze . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 180 C. Pieczemy z termoobiegiem około 10 -15 minut w zależności od wielkości filetów . Małe krócej , duże dłużej . Podajemy na gorąco , puki ser pięknie się ciągnie Smakują ze wszystkim , kaszą , kuskusem , ryżem , makaronem i oczywiście z frytkami Smacznego ! Artykuł Pierś z kurczaka po sycylijsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
PIECZONA KACZKA W JABŁKACH Z TYMIANKIEM 108

przepis na kaczkę, roboty przy tym daniu jest na całe 5 minut, a po zrobieniu wszyscy domownicy wychwalają Cię pod niebiosa ;-). Co ważne to danie możecie zrobić też z kurczakiem, ale o tym napisze niżej.  To co robimy razem? PIECZONA KACZKA W JABŁKACH Z TYMIANKIEM - 1 kaczka - 8- 6 ząbków czosnku w łupinie - świeże gałązki tymianku - sól morska - cytryna(...)Celowo nie piszę czasu pieczenia ponieważ każdy z nas ma inny piekarnik i pewnie różne odmiany ziemniaków, więc zawsze trzeba patrzeć na kolor ziemniaczków. U mnie piekły się około 35 minut ale miałam młode ziemniaki. Upieczoną kaczkę podajemy z ziemniakami. Smacznego! Jeśli zamiast kaczki chcesz użyć kurczaka, natrzyj go masłem i skróć czas pieczenia

SMYKWKUCHNI
Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki) 171

jajka, chude mięso z kurczaka i ryby. A morska ryba w diecie to podstawa. Morszczuk, którego dzisiaj kupiliśmy jest nie tylko tani, ale i smaczny. Ryba w diecie nie potrzebuje mąki, ani panierki, a do smaku wystarczy jej tylko pieprz i sól, oraz ewentualnie świeże zioła. Polecam też przepis na pieczonego pstrąga . Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowane podudzia kurczaka w boczku, z fasolką szparagową - z jednej patelni 197

pościągać, ale z tego z kolei ucieszył się mąż ;) jedliśmy z ziemniakami, drugiego dnia z ryżem - obie wersje smakowały super, trudno mi nawet określić, czy któraś bardziej. Podudzia z kurczaka owinęłam boczkiem z dwóch powodów - po pierwsze, by mięso zachowało soczystość, a po drugie, bo na tłuszczu wytopionym z boczku całość smakowała dużo lepiej. Owijanie ma większe znaczenie przy mięsie(...)piekarniku. W takim wypadku radzę przykryć naczynie. Ja zdecydowałam się na patelnię, by na bieżąco kontrolować sytuację i dlatego, że mam tak dużą i mi się to zmieściło :D Danie polecam na niedzielny lub codzienny obiad. Ale także na rodzinne uroczystości, bo w swej prostocie nie tylko smakuje, ale i prezentuje się całkiem dobrze ;) Faszerowane podudzia kurczaka w boczku

Kolorowy Przepisownik
Stripsy z frytkami i chipsami z jarmużu. 180

Składniki na stripsy jak z KFC: 1 duży filet z kurczaka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czerwonego 1/2 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka

ClauditteMissCooking
PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI 234

przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy ok 10-15min, aż odparuje cała woda z grzybów. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżeczką oregano i odrobiną tymianku. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wzdłuż fileta robimy nacięcie ale nie rozcinamy piersi na wylot tylko tak by powstał z niej “motylek”. Lekko rozbijamy nasze mięso i obsypujemy(...)pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C (grzanie góra, dół pod przykryciem) przez ok 25min. Czas pieczenia zależy od wielkości Waszych filetów drobiowych, pamiętajcie, aby nie przesuszyć mięsa Przepis jest na dwie porcje, jedna zawiera ok 500kcal. A teraz życzę smacznego i jestem pewna, że tak będzie SMACZNEGO A jeśli szukasz innego pomysłu na pierś z kurczaka to polecam

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Środa: Skrzydełka w glazurze z masła orzechowego 128

wcale nie trzeba się napracować, żeby upiec pyszne skrzydełka. Sprawa jest niesamowicie prosta: skrzydełka trzeba na samym finiszu, kiedy są już upieczone, zanurzyć w aromatycznej glazurze, potem wstawić do piekarnika na wielki finał, żeby ładnie się upiekły. I gotowe. Nie trzeba ich wcześniej doprawiać niczym specjalnym poza solą i pieprzem. Skrzydełka są chrupiące, aromatyczne, z delikatnym posmakiem masła orzechowego, który(...)kurczaka w glazurze z masła orzechowego jest autorstwa Marka Bittmana. Składniki: 8 skrzydełek Sól i pieprz do smaku Glazura 4 łyżki masła orzechowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu ¼ szklanki mleka kokosowego (mniej lub więcej, w zależności od potrzeb) Przygotowanie: Krok 1 Odetnij końcówki skrzydełek. Posól i popieprz. Rozgrzej piekarnik

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania