Codzienne gotowanie i planowanie menu dziś zaprowadziło mnie do zup. Ochota na rosół jest zawsze, szczególnie ostatnio gdy po spacerach potrzeba zdrowej i porządnej rozgrzewki. To mam! Tradycyjny, esencjonalny, długo gotowany na wolnym ogniu, na kawałkach kury, z dużą ilością włoszczyzny, goździków, opalanej cebuli i pęczka natki pietruszki. Gorący rosół podaję ze świeżo skrojonym koperkiem, pszennymi nitkami, mocno przyprawiam pieprzem. Jak u Mamy:) A jak u Babci? Za czasów gdy mieszkałam w moim miasteczku z rod... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...