kurczak w porach - 4057 przepisów (strona:182/271)

Zapiekanka z warzywami i mięsem 83

Taki obiad będzie smakował wszystkim. Wszystko razem zapieczone i do tego pyszny sosik. Polecam. Przygotowanie mięsa – pierś z kurczaka pokroić na plasterki o grubości 1

Kuchnia Pokoleń
Pora na zupy – zupa z pulpetami 105

niestety nie. Zaczęłam zatem sezon na zupy od kremowej zupy brokułowej z serem cheddar i pulpetami. Przygotowanie zupy zaczęłam od ugotowania rosołu z kurczaka. Na ogół mięso z ugotowanego kurczaka wykorzystuję na na knedle , ravioli lub pierogi . Dzisiaj proponuję zrobić z niego pulpety, które będą świetnym dodatkiem do brokułowej zupy. Bardzo lubię gęste zupy. Są smaczne i pożywne. Przynajmniej(...)rozgrzewające. Zupa brokułowa z cheddar i pulpetami to prosty przepis na jesienną zupę z wkładką. Zupa brokułowa z cheddar 6 porcji Składniki: 1½ l rosołu z kurczaka 400 g mięsa z kurczaka bez kości 1 jajko 1 cebula 2 duże marchewki 1 jabłko 1 kg brokułów, u mnie mrożony 2 łyżki oliwy z oliwek 1 jajko 30 g parmezanu

codojedzenia
Ramen 238

Składniki i przygotowanie Bulion: 1,5 kg skrzydełek z kurczaka 6 porcji rosołowych 6 kawałków szpondra z kością i mięsem 1 kawał antrykotu z kością – mięsa w sumie miałam około 3,5 kg, z czego wołowiny było więcej niż drobiu 4 marchewki obrane i przekrojone na pół 1 por przekrojony na 3 części 1 czerwona cebula obrana i przekrojona(...)Mięsa układamy na blasze do pieczenia lub w brytfannie i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Pieczemy około 35 minut. Po tym czasie dodajemy marchewkę, cebulki, cebulę i pora. Pieczemy jeszcze 20 minut. Wszystko przekładamy do garnka, w którym będziemy gotować bulion. Naczynie, w którym piekliśmy, deglasujemy wodą i zgarniamy wszystkie składniki z pieczenia. Dodajemy to do garnka

ladykitchen
Sukiyaki z klasycznym japońskim makaronem OYAKATA 129

Klasyczny makaron Zupy Ramen w kubkach i w torebkach Kurczak Miso Soy Sauce. Sukiyaki z daniem OYAKATA Japoński Klasyczny - składniki proporcje dla 4 osób 350-400 g steku wołowego (z polędwicy, antrykotu lub rostbefu) lub dobrej jakości poprzerastanej żyłkami tłuszczu wołowiny 2 opakowania dania OYAKATA Japoński Klasyczny 2 pory (tylko biała i jasno zielona część) 1 marchewka 1 duża

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasta warzywna z prażoną kaszą gryczaną 159

się po lodówce. Tu troszkę majonezu, tam skrawki pora i selera oraz pół torebki ugotowanej kaszy gryczanej… Pozornie nie zapowiada to pysznej pasty, a prędzej sałatkę lub potrawkę. A jednak da się nawet z tego ukręcić coś ciekawego! Ja do uprażenia kaszy gryczanej użyłem przyprawy do złocistego kurczaka, która jest klasyką. Ty oczywiście możesz sięgnąć po inną ulubioną

Blendman
Ulubieńcy lutego 183

róże to miły prezent od męża. Stoją do tej pory :) A na ostatnim zdjęciu sukienka dla córeczki wykonana przeze mnie na szydełku. Ostatnio połknęłam bakcyla na robótki ręczne i gdy tylko znajdę wolną chwilę staram się coś wyczarować :) A dla spragnionych smakołyków polecam w tym miesiącu przepis na Kurczaka pieczonego w płatkach kukurydzianych . To absolutnie hit minionego miesiąca

My simple kitchen
Grillowana tortilla z warzywami i kurczakiem w musztardowym sosie na bazie oleju rzepakowego. Moje wiosenna kolacja. 201

Wiosna... ach jak ja lubię tą porę roku kiedy wszystko się zaczyna zielenić i budzić do życia. W mojej kuchni również coraz więcej lekkich, wiosennych potraw z przewagą warzyw. Dziś zapraszam Was na moją wiosenną propozycję na kolację (lub śniadanie). Grillowana tortilla z warzywami i kurczakiem w musztardowym sosie na bazie oleju rzepakowego, to smak i prostota, którą kocham

Słodkie okruszki
ZUPA SZPARAGOWA Z KURCZAKIEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ 222

Niniejszym sezon na szparagi uważam za otwarty! Polecam zupę, którą sama wymyśliłam, a jest odżywcza i naprawdę syta. W sam raz na obecną porę roku. Przepis

Przepisy Aleksandry
Zupa jarzynowa z kapustą, pomidorami i papryką 260

przepadają za typową zupą jarzynową, zwłaszcza nie lubią brukselki i pora, ale taką wersję zjadają z dokładką ;) Składniki:kapusta świeża 1/4 główki papryka 1 szt pomidory 2 szt marchew 2 szt ziemniaki 4-5 szt koperek 1 łyżeczka sól, pieprz do smaku oliwa lub olejfilet z indyka lub kurczaka 1 łyżeczka200 g Do mojej zupy wrzuciłam zieloną paprykę

głodny alergik
Kofta, za’atar i daktyle – nowe menu Samar dla Sphinxa 149

buraczkami i pasta z bakłażana Baba Ganoush Shoarma wołowa na hummusie, czyli mięso wołowe podawane z buraczkową pastą z ciecierzycy, pitą i sałatką tabbouleh Shish Taouk, czyli szaszłyki z kurczaka z grillowanymi warzywami i frytkami Kofta wołowa z kuskusem, ciecierzycą i daktylami Dobre? Zaczęłam od zupy, całkiem dobrej i podawanej z cytrynką. Porcja jest dość mała, ale soczewica jest sycąca(...)całkiem spora porcja chrupiącej wołowiny. Hummus buraczkowy był pyszny i dobrze pasował kolorystycznie do mięsa. Nie smakowała mi tylko sałatką tabbouleh podawana jako dodatek – o tej porze roku pomidory nie mają żadnego smaku i można by dodać nieco więcej zieleniny.   Mój mąż jest psychofanem steków argentyńskich, które w Sphinksie są mięciutkie i bardzo korzystne cenowo, więc

Ugotowane pozamiatane
Gołąbki inaczej – zawijane w kapustę włoską z sosem koperkowym. PRZEPIS 112

gołąbki zupełnie inne niż te, które robiliśmy do tej pory. Okazały się przepyszne! Przepis na gołąbki w sosie koperkowym Składniki: 1 średniej wielkości główka kapusty włoskiej, 2-3 cebule, 1 duża marchewka lub 2 mniejsze, 100 gramów ryżu, 100 gramów kaszy jaglanej, 400 gramów mięsa mielonego z indyka lub kurczaka, 2 pęczki koperku, 200 ml śmietanki kremówki, kopiasta łyżka

Kulinarna Polska
Jak ugotować dobry rosół? 68

mięsa drobiowego i wołowego. Polecam kawałek szpondra i kawałki kurczaka, np. udka, ćwiartki. Możesz przygotować rosół z całej kury. Smakuje także z dodatkiem porcji kaczki. Możesz ugotować rosół na samej włoszczyźnie, jeśli nie jadasz mięsa. Dodaj wtedy sporo ziół, szczególnie lubczyku. Jakie warzywa i przyprawy? Marchewki, pietruszki, seler, kawałek pora, opalona cebula, ćwiartka kapusty, ziele angielskie i liść laurowy

Zasmakuj Kuchni
SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM ZIEMNIAKAMI I BRZOSKWINIĄ 92

PARMEZANU     SAŁATKA Z BOCZNIAKAMI I SEZAMOWYM DRESSINGIEM     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     TATAR Z WĘDZONEJ MAKRELI     KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ     SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI(...)CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     SAŁATKA Z NEKTARYNKI Z MOZZARELLĄ I ORZECHAMI   Sałatka ze śledziem ziemniakami i brzoskwinią: – Aromatyczna, pyszna – Idealna o każdej porze dnia – Frapująca, łamiąca wszystkie reguły – Pyszna i zdrowa – Łączy idealnie wszystkie smaki ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Ziemniaki średniej wielkości 4 sztuki – Brzoskwinia z puszki

globuskulinarny
rosol -wolnowar 124

Składniki pó ł kurczaka 2 łodygi seler   ćwiartka seler korzeń 4-6 marchewka 1 cebula upieczona w skórce 1 g łówka czosnku nie obranego 1-2 pietruszka korze ń 1 łyżeczka kurkumy 3-4 liście laurowe 4-6 ziaren ziela angielskiego woda kawałek por sól do smaku opcjonalnie Wykonanie Oczyścić i obrać warzywa .Cebulę w łupinie opalić nad gazem

mojej kuchni
Rosół z kapustą pak choi w stylu azjatyckim 233

drodze. Nieśmiało czasem kupuję azjatyckie składniki, do tej pory mi nieznane i inspiruję się przepisami z netu. Tak było z kapustą pak choi. Najpierw kupiłam, potem kombinowałam. Powstała taka oto zupa, aromatyczny rosół w stylu azjatyckim... Zobaczcie jaką pyszną, jesienną, rozgrzewającą zupę przygotowała Mirabelka . Składniki: 2 udka z kurczaka (tylko górne części) 2 kapusty pak choi 2 łodygi selera

Czerwień i błękit
rosol -wolnowar 181

Składniki pó ł kurczaka 2 łodygi seler   ćwiartka seler korzeń 4-6 marchewka 1 cebula upieczona w skórce 1 g łówka czosnku nie obranego 1-2 pietruszka korze ń 1 łyżeczka kurkumy 3-4 liście laurowe 4-6 ziaren ziela angielskiego woda kawałek por sól do smaku opcjonalnie Wykonanie Oczyścić i obrać warzywa .Cebulę w łupinie opalić nad gazem

w mojej kuchni
Cannelloni mięsne z brokułem i groszkiem 219

groszkiem [nieśmiałym takim] jak zwykle zrobiło furorę w porze obiadu :) Składniki na 4 pokaźne porcje:   MAKARON: 16 rurek makaronu cannelloni 1 łyżka oleju - do gotowania makaronu masło - do wysmarowania naczynia do zapiekania FARSZ: 250g mielonego mięsa wieprzowego - choć tak naprawdę rodzaj mięsa zależy wyłącznie od fantazji kucharza: z kurczaka, z indyka, wieprzowe - do wyboru do koloru :) 1 puszka

Grunt to przepis!
Drobiowy gulasz z batatami i pieczarkami 152

blogu Wesoła Kuchnia gulasz z ich udziałem. Stwierdziłam, że pora na coś nowego i muszę Wam powiedzieć, że wyszło to jedne z lepszych dań z batatami jakie jadłam. Wszystkie smaki są świetnie wyważone, a słodycz batatów się tutaj doskonale uzupełnia. Składniki na 4 porcje: 2 bataty 500g piersi z kurczaka 500g pieczarek 1 cebula duża sól, pieprz 1 łyżeczka

Fabryka pomysłów
KRUPNIK 147

zupełności wystarczą. Oczywiście jak najbardziej można dodać skrzydełka kurczaka, żołądki czy żeberka. Zupa staje się wtedy bardziej treściwa. Ja postanowiłam tym razem przygotować ją bez mięsa, wykorzystałam natomiast galaretkę z pieczeni. Powiem,że smakowała wyśmienicie. Idealnie rozgrzewa i syci.Polecam!   Składniki: 2 litry wody 1 marchew 1 pietruszka kawałek pora 3-4 ziemniaki pół małego selera pół lub jedna

potrawyregionalne
Sałatka gyros. 168

mojej siostry. Robiłam ją wiele razy od tamtej pory. Jest to sałatka, do której zawsze wracam. Składniki: 1 kapusta pekińska, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cebula, słoik ogórków konserwowych, mała śmietana 18%, 4 czubate łyżki majonezu, 2 czubate łyżki ketchupu, przyprawa do gyrosa, 550g piersi z kurczaka, 4 łyżki oliwy z oliwek, pieprz, 3/4 główki czosnku. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
Sałatka z kurczakiem 366

Witajcie :) zapraszam Was dzisiaj na  wiosenną sałatkę z kurczakiem.                 Do sałatki dodałam przepyszną mieszankę ziarenek     Piekło niebo Ziarenkowo       Połączenie prażonego słonecznika , siemia  lnianego , chilli , pietruszki i czosnku daje niesamowity smak i aromat :)   Składniki : 1/2 kapusty(...)pekińskiej 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 lub cała puszka kukurydzy kawałek pora 1 marchew durza 1 pierś pieczona  1 łyżka  ziarenek Piekło niebo Ziarenkowo     1 sos grecki Knorr sól, pieprz i cukier do smaku 200 g kwaśnej śmietany 12 % Wykonanie : Kapustę umyć i drobno pokroić. Papryki umyć usunąć środek i pokroić

Sama słodycz i szczypta chili
Włoski gulasz z kurczaka z slerem naciowym 203

pory seler naciowy używałam  na surowo tylko w sałatkach i surówkach, dlatego dużym zaskoczeniem dla mnie było to, jak smacznie wypadł po usmażeniu i duszeniu go na ogniu. Zachował swoją jędrność a potrawie oddał swój specyficzny smak. 2 piersi z kurczaka 3 łodygi selera naciowego 1 puszka czerwonej fasolki 2 marchewki 2 cebule 2 szklanki rosołu

Jadło i czytadło
Pyszny pasztet domowy 144

trochę większy. kura wiejska lub kurczak ( pierś , udka)  40 dag. podgardla 10 dag. wątróbki drobiowej  2 średnie cebule, obrane i pokrojone  grubą kostkę 1 bułka 4 - 5 jajek pieprz, sól do smaku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku szklanka mleka warzywa: marchew, ćwierć części pora, 1 mała pietruszka, kawałek selera WYKONANIEMięso oprócz wątróbki, obsmażyć, dodać

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania