kurczak w porach - 4057 przepisów (strona:187/271)

Domowe duszonki 146

jesień lub zima nie są najlepszą porą na duszonki? Oczywiście, że SĄ :) Może nie na takie prawdziwe, duszone w żeliwnym garze na ogniu, z kiełbasą i boczkiem, ale domowe - lekkie i robione w piekarniku. Palce lizać! Domowe duszonki Dzisiejsza propozycja jest wbrew pozorom bardzo lekka! Warzywa duszone w piekarniku i kurczak, delikatnie przyprawione ziołami, są w sam raz dla każdego

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Zupa ogórkowa zabielana 128

dużych oczkach Wstawić wodę, dołożyć starte warzywa, kurczaka pokrojonego w kostkę i ogórki wraz z kwaśną wodą. Gdy woda w garnku zacznie się gotować - dołożyć kostkę rosołową Usunąć z wierzchu ewentualne szumowiny, które się wytworzą podczas gotowania Zupę gotować na małym ogniu, pod półrzykryciem do momentu ugotowania warzyw do miękkości Teraz pora na zabielenie. Robi się dokładnie tak samo

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kurczak z warzywami 140

warzyw. Tęsknię za rzodkiewkami, pachnącymi pomidorami czy fasolką szparagową za którą przepadam. No ale cóż, jakoś trzeba sobie radzić. Póki co wykorzystuję mrożonki i te warzywa, które o tej porze roku mają jakiś smak. Dziś przedstawiam Wam kolejny przepis na danie w wersji fit. Myślę, że idzie mi z tym coraz lepiej, ponieważ każde kolejne danie smakuje mi bardziej(...)słowo). Jako, że ze względu na kaloryczność często w mojej kuchni gości drób , to muszę się nieźle nakombinować, żeby za każdym razem smakował nieco inaczej. Tym razem kurczaka przygotowałam w wersji potrawki, a nie sztuki mięsa jak ostatnio . Danie wyszło przepyszne i wyraźne w smaku. Można podawać je jako samodzielne danie, lub z makaronem. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka

Pobite gary Barbary
Pasztet drobiowy 355

pora;1 średnia cebula;1 łyżka oleju;500 ml zimnej wody;2 duże jaja;4 ziarna pieprzu;2 kulki jałowca;2 ziarna ziela angielskiego;1 łyżeczka gałki muszkatałowej;1 łyżeczka mielonego pieprzu;1/2 łyżeczki imbiru;Sól.Dodatkowo:Margaryna do wysmarowania formy;Bułka tarta do wysmarowania formy.Sposób przygotowania:Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.Marchewkę, pietruszkę, seler i por(...)umyć i osuszyć. Marchewkę, seler i pietruszkę obrać.Na rozgrzany na dużej patelni olej wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć.Do podsmażonej cebuli dodać mięso mielone, marchewkę, seler, por i pietruszkę i zalać 500 ml zimnej wody. Doprawić liściem laurowym, ziarnami pieprzu, owocami jałowca i zielem angielskim. Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż znaczna większość wody odparuje

Gospodyni Miejska
Kurczak Kung Pao 323

tylko ładnie się zarumieniła, ale przez cały czas smażenia ani odrobinę nie odkleiła się od mięsa. A smak wspaniały, harmonijny, całkiem inny niż wszystkie dania chińskie, jaki do tej pory jadłam. I jest to danie doskonałe na zimne, wietrzne dni... :) Podczas gotowania pomogłam sobie wiadomościami z Wikipedii oraz niezwykle cennymi radami ze strony Balcera(...)czosnku 3-cm kawałek świeżego imbiru 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka pieprzu syczuańskiego 1 niepełna łyżka oleju sezamowego  Potrawa: 2 pojedyncze piersi kurczaka 5-6 łyżek mąki kukurydzianej 2 łyżki oleju kukurydzianego 6 suszonych papryczek chili (koniecznie w całości!) 50 g orzechów cashew 1 łyżka wina ryżowego lub octu ryżowego (ja dałam sake

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka Bez Majonezu – TOP 10 Najlepszych Przepisów 60

gustu! Zapraszamy! 1. Sałatka z porem, ananasem i szynką Przepis na: przepiski.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Kolorowa sałatka ryżowa z łososiem Przepis na:  moniamieszaigotuje 3. Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koperkiem Przepis na:  doradcasmaku 4. Sałatka z ryżem, tuńczykiem i pomidorem – bez majonezu Przepis na:  jajem 5. Sałatka z kurczakiem i jogurtem Przepis

Damusia.pl
Poradnik ProstePesto. Dlaczego warto jeść miód? 80

przybierać postać kryształków. Jeżeli do tej pory zastanawiałeś się nad zakupem i wprowadzeniem do swojej diety miodu, to właśnie teraz powinieneś porzucić wszelkie wątpliwości. Miód to samo zdrowie, w naturalnej postaci, serwowane nam przez naszych pszczelich przyjaciół. Szukasz przepisów z wykorzystaniem miodu? Nie szukaj więcej, mamy kilka dla ciebie: Pieczone podudzia kurczaka miodowo – musztardowe Amerykańskie żeberka w miodowo pomidorowym

ProstePesto.pl
Dieta w chorobie nowotworowej. Zupa krem na bulionie. 132

zmielonego lub rozdrobnionego mięsa z piersi kurczaka lub indyka na porcję 2 łyżki jogurtu naturalnego do zabielenia na porcję pół łyżeczki roztopionego masła na porcję, opcjonalnie Bulion powinien być ugotowany na chudym mięsie – drób lub wołowina, cielęcina. U mnie -cielęcina z dodatkiem dużej ilości marchewki i pietruszki, ale bez selera i pora, ponieważ one nasilają nudności i wzdęcia. Bulion

Z Kuchni Do Kuchni
Menu na tydzień: Elegancja Francja, czyli wykwintne i proste francuskie przepisy 115

jeszcze brukselkę. W międzyczasie zaczęliśmy dusić kurczaka Marengo i przygotowaliśmy warzywne dodatki do dań: fasolkę szparagową i brokuła – gotowaliśmy je razem w garnku parowym. Kiedy do kurczka Marengo wrzuciliśmy już wszystkie składniki i miał się już tylko dusić, przyprawiliśmy steki i zaczęliśmy robić zupę – zupa robi się właściwie sama, wystarczy przesmażyć pory z ziemniakami i zmiksować po przestygnięciu. Kiedy

Niedzielny kucharz
BUTTER CHICKEN – kurczak maślany 203

dodajemy słodką paprykę, rozdrobnione nerkowce oraz kurczaka wraz marynatą. Gotujemy na wolnym ogniu ( mieszając co jakiś czas ) ok. 20 minut. Zalewamy śmietaną i ponownie gotujemy ok. 10 minut. Przed podaniem posypujemy resztą orzechów i świeżą kolendrą. Ps. idealnym dodatkiem jest ryż lub chlebki naan – pycha! Smacznego! Powiem Wam, że do tej pory cały czas byłam przyzwyczajona do kuchenki

Ostra na Słodko
Jedzonko do pracy #26 143

Święta święta i po świętach. Pora wrócić do pracy i mimo świątecznego obżarstwa trzeba coś jeść. Wiosenna aura skłania do przygotowywania lekkich i kolorowych posiłków. Co więcej - niedługo wakacje w związku z czym warto zadbać o linię, dlatego też jem niskokaloryczne dania ;) Propozycja na dziś to: Śniadanie - tortilla z gotowanym kurczakiem, buraczkiem i sałatą. Lunch - kotleciki drobiowe z buraczkami

Codzienne Gotowanie
Jajka w duszonych pomidorach i papryce - Shakszuka 182

patelnie można podać o tej jesiennej porze również na zewnątrz w ogrodzie na obiad lub kolację. Jest to też znakomite danie kempingowe. Oryginalnie jest to marokańskie danie bezmięsne, jednak istnieje wersja z mięsem. Tworzy się wtedy z doprawionego wołowego lub cielęcego lub nawet jagnięcego mielonego mięsa malutkie kuleczki. Mielone z piersi kurczaka również świetnie się sprawdzi. Kuleczki powinny być

Sztuka gotowania w/g Samiry
Ryż w sosie botwinkowym z kurczakiem 166

pory botwinka występowała u mnie tylko w formie zupy. Ostatnim czasem zaczęłam trochę się zastanawiać nad inną jej formą podania, więc gdy zobaczyłam przepis Kasi na blogu Gotuj z Cukiereczkiem wiedziałam, że muszę go spróbować. Składniki na 2 porcje: 1 pęczek botwinki, 1 pierś z kurczaka, 1 cebula, szczypta cukru, ½ łyżeczki słodkiej papryki, Sok z 1/2 cytryny, 300g śmietany

Fabryka pomysłów
Pappardelle z 3 sosami i kilka słów o wakacjach 178

jeszcze spróbować. Jedno jest pewne - wina kupione za 2 euro są smaczniejsze niż większość win kupionych poniżej 30zł w Polsce. Makaron taniutki. W związku z tym, że do tej pory rzadko wychylałam nos poza gospodarstwo, w którym mieszkamy, gotuję go z entuzjazmem. Na koniec, przy okazji mojej włoskiej wyprawy, trzy krótkie przepisy na sos do makaronu.Pappardelle na 3 sposobyUNO(...)średnich pieczarek2 średnie cebule300g piersi z kurczaka200g śmietany 18%kieliszek białego półwytrawnego wina oliwa z oliwekpieprz, sól nie zaszkodzi również: 2 garście natki pietruszki dodane na końcuSposób przygotowania:Kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka. Pieczarki pokroić w plasterki. Podsmażyć na oliwie z oliwek kurczaka z cebulą, na dużym ogniu, żeby kurczak się zrumienił, a cebula zmiękła. Dodać

W kuchni wieczorem
Krem z kurek 160

cudowne grzybki i od tej pory co roku jeździmy do lasu na kurki :) W tym roku pierwszy raz zrobiłam krem z kurek (wcześniej albo je marynowałam, albo robiłam kurki w sosie śmietanowym) i wiecie co... zupka wyszła przepyszna:DSkładniki: 300 g kurek, 2 litry wody, 1 włoszczyzna, 1 nóżka kurczaka, 2 łyżki masła, 1 cebula, 2 łyżki mąki pszennej

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania