kurczak w porach - 4057 przepisów (strona:191/271)

RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ 147

smaku grillowanego kurczaka. Pasty mają bardzo dobry skład, nie zawierają konserwantów, ani glutaminianu monosodowego. Mogą być pysznym dodatkiem do kanapek, zapiekanek, tart, jajek, makaronów, sałat, serów... Dziś postanowiłam wykorzystać pastę z czosnkiem niedźwiedzim i zrobić pełnoziarnistą, rustykalną tartę z cukinią i fetą oraz nutą czosnku niedźwiedziego. Pasta ta to mieszanka brokułów, szpinaku, cukinii i pora, a wyrazistości i pikanterii

Kuchnia MagdaLeny
Drobiowe roladki duszone z porami 132

udek kurczaka. Całe szczęście, że w sklepach można kupić już takie oddzielone od kości. Przyznam się, że samo oddzielanie mięsa jest pracochłonne i trzeba bardzo uważać, aby go nie poprzecinać nożem. Takie mięso możemy podawać w postaci roladek, z sosami, jak również pieczone w ziołach. Ja dzisiaj proponuję w postaci roladek duszonych z porami i jabłkiem. Składniki

Kulinarne przemyslenia
Kurczak pieczony 114

modyfikacje wprowadzić do tego kurczaka, niedługo pewnie więc znów go zrobimy. Bo podobno bardzo dobry jest jak do środka wsadzi się pokrojona w ósemki cytrynę lub jabłko szara reneta. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z figami i serem pleśniowym 201

samej porze roku również pojawiły się figi w sklepach, wykonałam wtedy też kilka sałatek z ich dodatkiem. Wtedy też po raz pierwszy jadłam świeże figi, do zeszłego roku znałam tylko bardzo słodki smak suszonych fig, które są słodkie jak ulepek. Świeże figi są soczyste i nie tak bardzo słodkie jak suszone. Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z figami i mozzarellą 180

samej porze roku również pojawiły się figi w sklepach, wykonałam wtedy też kilka sałatek z ich dodatkiem. Wtedy też po raz pierwszy jadłam świeże figi, do zeszłego roku znałam tylko bardzo słodki smak suszonych fig, które są słodkie jak ulepek. Świeże figi są soczyste i nie tak bardzo słodkie jak suszone. Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierwsze słowa synka i zapiekanka na obiad. 433

Bąbelek pierwsze swe słowa wypowiedział już bardzo, bardzo dawno temu.  Po raz pierwszy zawołał swoją ciocię Agnieszkę - krzycząc jej do ucha: Aaaaga!!!! - udało się spryciarzowi... Później przyszła pora na mamę, czyli mnie!!! Brzmiało to mniej więcej tak: mmmmmmmamamamamama.... Tak, tak... Wiem... on wcale nie wiedział co mówi.... To tylko gaworzenie... I takie tam... Ale tak czy inaczej serce(...)dlatego też dzielę się z Wami tym przepisem. Zapiekanka ryżowa z maślakami.Składniki:1 szkl. ryżu;150 g sera żółtego;200 g maślaków (mogą być inne grzyby);pierś kurczaka;papryka zielona;papryka czerwona;cebula; sól, pieprz, papryka w proszku.Gotujemy ryż - na szklankę ryżu - dwie nie pełne szkl. wody. Doprawiamy solą, pieprzem. Ugotowany ryż (taki lekko wodnisty) przekładamy do naczynia żaroodpornego

Miksturownik
Sałatka z szynką i żółtym serem 396

Sałatka z szynką i żółtym serem to bardzo prosta, składająca się dosłownie z kilku składników sałatka. Idealnie się sprawdzi na każdą imprezę, spotkanie ze znajomymi czy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rabarbar pod migdałową kruszonką / Rhubarb almond crumble 173

słono z kurczakiem . Tutaj znajdziecie więcej sposobów na wykorzystanie tego przysmaku. Dziś przedstawiam super łatwy i przyjemny przepis na pyszny rabarbar pod kruszonką z dodatkiem migdałów. Pyszności! Nie sugerujcie się zdjęciem i przygotujcie go w naczyniu do zapiekania, ja żałowałam że użyłam tortownicy ale cóż, człowiek uczy się całe życie a piekarnika dodrapać do tej pory nie mogę

karmelowy
Ziemniaki z wypadku, resztki kurczaka i zapiekanka 124

pora na domowe porządki. Ale za nim się za nie zabiorę mam dla Was fajny przepis na zapiekankę. Do zapiekanki możecie z powodzeniem użyć resztki ziemniaków. Ja ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Lekko przestudzone obrałam ze skórki i zgniotłam. Sądzę, że takie „ziemniaki z wypadku” wyglądają ciekawiej niż pokrojone w kostkę. Miałam też resztki kurczaka, więc je również

codojedzenia
Zupa z czerwonej soczewcy 121

najlepsza pora na zupy. Dlatego codziennie eksperymentuje i wymyślam coś nowego, rozgrzewającego. Tym razem wymyśliłam sobie zupę z dodatkiem czerwonej soczewicy, którą tak bardzo lubię. Składniki: 1 marchewka 1 łyżka masła 1 cebula 1 pietruszka 0,5 selera pęczek natki pietruszki 3 liście laurowe 5 ziarenka ziela angielskiego 2 litry wody 2 udka z kurczaka 1 szklanka suchej czerwonej

Słodki Zakątek
Kilka pomysłów na... 154

pora, soląc go i przykrywając, dusimy, aż zmięknie. Dodajemy dynię, mleczko i ok.1/2 szklanki wody, dokładnie mieszamy, przyprawiamy, dorzucamy ciecierzycę, ew. dolewają wodę/bardziej redukując. Na sam koniec gdy sos będzie już miał kremową konsystencję, wrzucamy makaron i dokładnie wszytko razem mieszamy. Dyniowe curry z masłem orzechowym; z ciecierzycy i kalafiora  Jeżeli uwielbiacie kurczaka maśle orzechowym, to tego

More food, love and dreams
Świąteczny obiad 120

macie jeszcze pomysłu co zrobić na świąteczny obiad, podrzucamy Wam kilka propozycji na przepisy, które świetnie sprawdzą się w roli głównego dania i dodatków. PIECZONY KURCZAK NADZIEWANY WĄTRÓBKĄ Kurczak faszerowany wątróbką to prawdziwy król pieczonego drobiu. Dzięki bogatemu, kremowemu nadzieniu jest soczysty, dość długie pieczenie sprawia z kolei, że skórka jest rumiana i chrupiąca. Zakochacie się w tym przepisie! ZIEMNIAKI(...)chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie mieli święto w domu niezależnie od pory roku. ZIEMNIAKI HASSELBACK Te ziemniaki nie tylko wspaniale smakują. Będą też doskonałą ozdoba świątecznego stołu – bo na talerzu wyglądają pięknie. Przygotujcie ziemniaki Hasselback. PIECZONA GĘŚ FASZEROWANA KASZĄ I GRZYBAMI

Niedzielny kucharz
Policzki wieprzowe w winie 73

których na koniec powstał aromatyczny, ciemny sos, idealny do wykończenia dania. Zapraszam Was po przepis. Polędwiczka duszona w sosie własnym Żołądki w sosie chrzanowym Pierś kurczaka w cieście francuskim Nuggetsy z kurczaka – pieczone Pierś kurczaka faszerowana mozzarellą Przepis na policzki wieprzowe w winie Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 6 policzków wieprzowych (około 600 g) cebula(...)ząbki czosnku 150 ml czerwonego wytrawnego wina 400 ml bulionu 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego łyżeczka ziaren pieprzu marchewka pietruszka kawałek selera kawałek białej części pora olej do smażenia sól i pieprz Przepis 1 Jeżeli mięso ma białe błonki, oczyszczamy je. Każdy z policzków solimy i pieprzymy dokładnie z obu stron. Smażymy do zrumienienia z obu stron

Kuchnia Bazylii
Makaron z soczewicy z kulką mozzarelli po włosku! 121

tymiankiem, kurczakiem i winogronem prosto z kuchni francuskiej dzisiaj jedziemy na południe Europy i sięgamy po inspiracje z kuchni włoskiej. Podstawą tego posiłku jest dobry jakościowo makaron, wybrałam Luxury Food, makarony, które polecam Wam z całego serducha. Drugi ważny element to mozzarella , wybierz tą prawdziwą w postaci jednej dużej kulki. Pomidorki ja wybieram o tej porze roku małe pomidorki

SMYKWKUCHNI
Quesadille z musem gruszkowym, gorgonzolą i szpinakiem. Do imprezowego menu 143

pory. Warto było spróbować. Ponadto myślę, że elementy, które z różnych względów pominęliśmy lub zmodyfikowaliśmy w przepisie zmieniły by jeszcze charakter tego dania, ale jeśli szukacie ciekawej przekąski na imprezę lub chcecie czymś zaskoczyć domowników czy gości - polecam wypróbować. Smak nietuzinkowy - to pewne. to nasze tradycyjne, wypróbowane quesadille Zrobiliśmy również nasze klasyczne quesadille z kurczakiem , warzywami i sosem

Kuchnia po mojemu
szybkowar-babka galaretkowa drobiowa z oliwkami zielonymi... 179

podudzia z kurczaka zagrodowego 6 sztuk, włoszczyzna 1/2 pęczka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa w płynie 1 łyżka, woda 3 litry, oliwki zielone 20 sztuk, jajka ugotowane na twardo 2 sztuki, żelatyna 4 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka udka opłukać i zalać wodą, zagotować i zebrać cedzakiem tzw. "szumy" dodać mały seler, pietruszkę, 3 marchewki, kawałek pory, kucharka, przyprawę

W Mojej Kuchni Lubię
Inspiracje - Akademia Smaku Siemens. Wygraj zaproszenie na czekoladowe warsztaty. 204

przyszła pora na praktykę. Uczestnicy mogli "praktykować" w trzech różnych grupach: dekoracji stołu pod czujnym okiem pani Karoliny, przy wytrawnym stanowisku pod dowództwem szefa kuchni Konrada Birka lub pod słodką opieką Krzysztofa Kopcińskiego, szefa cukierni w restauracji Roberta Sowy. Każde stanowisko kusiło, pachniało i inspirowało.  Przygotowaliśmy zupę cebulową z brandy i serem gruyer, piersi z kurczaka owinięte pancettą

KUCHARNIA