rekord gotowania bulionu to... 42 godziny, ale korzystałam z wolnowaru. Ponadto mięso po upieczeniu powinno jeszcze poleżeć w zalewie. Ramen z wieprzowiną - składniki Bulion z kurczaka - przygotowuję dzień wcześniej pół kurczaka lub kury - około 80-90 dag 3 litry wody 2 duże marchewki 1 duża cebula mocno przypieczona nad ogniem około 3 cm kawałek imbiru obrany(...)Wolno pieczona wieprzowina - przygotowuję dzień wcześniej 50 dag boczku lub karkówki 2-3 cebule dymki w całości, ale jeśli akurat nie macie to możecie je zastąpić porem 3 cm kawałek imbiru obrany ze skórki 1 łyżka oleju pół szklanki sake, ale można ją zastąpić wytrawnym cherry, a w ostateczności czystą wódką pół szklanki sosu sojowego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSKLEPU ----- https://www.skworcu.com.pl/ Zaczynamy : SKŁADNIKI DLA OK 8 OSÓB : Mięso : 1 Filet z kurczaka podwójny lub 2 pojedyncze 2 Łyżki Przyprawy Pomidory z chilli SKWORCU 2 Łyżki Pietruszki suszonej SKWORCU sól i pieprz do smaku 2 Łyżki przyprawy do kurczaka SKWORCU 1 Łyżka Czosnku Grys SKWORCU 2 Łyżki oleju rzepakowego 1 Łyżka sosu sojowego ciemnego (opcjonalnie(...)makaronu drobnego typu ryż 10 dag sera żółtego w kawałku 3 ogórki konserwowe duże lub 4 mniejsze 3 garście szpinaku świeżego liście 1/2 pora (biała część) 1/2 pęczka kopru świeżego Sos: 2 łyżki Majonezu tradycyjnego 3 łyżki ketchupu dowolnego 2 łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE
Gotowanie Patkiimprezkach Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą Sałatka z makaronem z zupek chińskich i brokułami Sałatka Gyros Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka grecka Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Sałatka z buraków, rukoli, sera pleśniowego Sałatka makaronowa
Kuchnia Bazyliipory nie zawiodłam się na przepisach Jamiego Oliviera, więc nie miałam oporów przed spróbowaniem kolejnego. Zwłaszcza, że w mleku piekłam już schab i był pyszny. Przy schabie aromatu nadawała szałwia, i choć tutaj też występuje to zioło, to dominuje skórka cytryny i czosnek. kurczak pieczony w mleku 1,5 kg cały kurczak, 115 g oliwy
Eksperyment sobotniilością konserwowanego groszku, pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka (tę z bulionu) i zalewamy bulionem z żelatyną. Czekamy aż przestygnie i do lodówki. Gotowe :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacturepietruszka 1 mały seler kawałek zielonego pora pęczek botwinki z małymi buraczkami 5 dużych buraków sól pieprz do smaku 2 kostki rosołowe 3 liście laurowe 3 ziarnka ziela angielskiego ½ łyżeczka majeranku 3 łyżeczki octu winnego ½ łyżki cukru 5 – 6 ziemniaków pokrojonych w kostkę 1- 3 łyżki mąki 1 ćwiartka kurczaka Sposób wykonania: Warzywa (oprócz dużych buraków i ziemniaków ) obrać
Na słodko lub wytrawniepierwotnym zamyśle miał być kurczak w sosie piwnym, jednak się rozmyśliłam, gdyż nie jestem fanką goryczy piwa i postanowiłam przyrządzić gulasz. Podałam go z kuskusem. Dzisiejsze danie nie jest ani skomplikowane, ani kosztowne, a na pewno smaczne.Czy Was też złapała taka jesienna chandra? Albo to ta pogoda tak na mnie wpływa albo za dużo mam na głowie i to mnie(...)litra bulionu lub woda i kostka rosołowa4 łyżki sosu sojowego0,5 łyżki słodkiej papryki w proszkuodrobina ostrej papryki w proszku1 marchewka1 cebula1 ząbek czosnku3 ziela angielskieliść laurowymały kawałek pora 1,5 - 2 łyżki mąki sólpieprz olejPrzygotowanie: Pierś, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, natomiast marchew w pół talarki. Czosnek posiekać. Pierś z cebulą i czosnkiem podsmażyć na odrobinie
Fabryka pomysłówPierwszy raz robiłam tą zupkę i na pewno będę robić ją częściej. Jeśli nie macie wywaru z warzyw lub drobiowego można do wody dodać korpus z
Kuchnia PokoleńSałatka składająca się tylko z kilku składników, jest pyszna. Następna sałatka z weselnego stołu. Brzoskwinie odcedzić i pokroić na małe kawałeczki. Mięso kurczaka pokroić w drobną
Kuchnia PokoleńDzień dobry!Dzisiaj mam dla Was relację z konferencji, w której mieliśmy okazję wziąć udział.Spotkanie odbyło się 30 sierpnia w Krakowie, w Hotelu Sheraton.Pewnie część
Pora coś zjeśćrazem propozycja nieskomplikowanej i nie wymagającej wiele czasu na przyrządzenie zupy o dość egzotycznym smaku. Sprawdzi się doskonale zarówno jako dość szybki obiad, jak i lekka kolacja o każdej porze roku. W celu zdobycia składników konieczna będzie zapewne wizyta w dziale „azjatyckim” jakiegoś w miarę sensownego marketu, ale nie ma wśród nich wyjątkowych i niespotykanych u nas pozycji. Nieco(...)zupa warzywna z ciekawych składników. Intrygująca smakiem, jednak prosta i niewymagająca dużo czasu na przygotowanie. Zapisz przepis Drukuj Składniki dla 4 osób (lub 2 bardzo głodnych) 250g fileta z kurczaka kawałek (100g) selera korzennego 300g chińskiej kapusty: pekińskiej lub pak choi 250g batata (słodkiego ziemniaka) 3-4 cm świeżego imbiru 50g cebulek perłowych z zalewy 75g kiełków fasoli mung
Kulinarna PokusaWyszło rewelacyjne, zniknęło bardzo szybko. Goście zachwyceni. Polecam Suszone grzyby zalać wrzącą wodą i zostawić na godzinę. Następnie wyjąć i bardzo drobno posiekać. Wody nie wylewać
Kuchnia PokoleńInna wersja rosołu, super dla naszych pociech. Można przemycić trochę świeżej pietruszki. Wykonanie rosołu – do garnka wlać wodę, wrzucić mięso, zagotować. Zdjąć szumy, dodać obraną
Kuchnia Pokoleńrazem propozycja nieskomplikowanej i nie wymagającej wiele czasu na przyrządzenie zupy o dość egzotycznym smaku. Sprawdzi się doskonale zarówno jako dość szybki obiad, jak i lekka kolacja o każdej porze roku. W celu zdobycia składników konieczna będzie zapewne wizyta w dziale „azjatyckim” jakiegoś w miarę sensownego marketu, ale nie ma wśród nich wyjątkowych i niespotykanych u nas pozycji. Nieco(...)zupa warzywna z ciekawych składników. Intrygująca smakiem, jednak prosta i niewymagająca dużo czasu na przygotowanie. Zapisz przepis Drukuj Składniki dla 4 osób (lub 2 bardzo głodnych) 250g fileta z kurczaka kawałek (100g) selera korzennego 300g chińskiej kapusty: pekińskiej lub pak choi 250g batata (słodkiego ziemniaka) 3-4 cm świeżego imbiru 50g cebulek perłowych z zalewy 75g kiełków fasoli mung
Kulinarna Pokusaplastry i przypalamy na suchej patelni. Pora i kapustę drobno szatkujemy i razem z cebulą wrzucamy do wcześniej przygotowanych warzyw. Dodajemy posiekany lubczyk oraz nać selera. Łączymy z solą i odstawiamy na 2 godziny, mieszając w międzyczasie parę razy. 2. Do warzyw dodajemy olej, posiekane ząbki czosnku, obrane mięso z kurczaka oraz przyprawy utarte w moździerzu. Podlewamy rosołem
Kuchnia w czekoladzie