razem mięsko z owocami. My tak lubimy, odpowiada nam połączenie mięsa i owoców. Indyk tak jak i kurczak świetnie się do tego nadają. Z indykiem połączyłam mango i żurawinę, dodałam trochę miodu, kurkumy, natkę pietruszki i śmietankę 18%. Jako dodatek kuskus. Nam smakowało bardzo :-) Miłego dnia :-) Składniki: 1 większe dojrzałe mango 400 g filetu z indyka 3 garście żurawiny sól
kruche babeczkiwiele to lubię je obgryzać. Polecam dzisiaj moje ulubione z piekarnika. Po upieczeniu skrzydełka nabierają pięknej złocistej barwy. składniki: 12 skrzydełek z kurczaka 5 łyżek oleju 5 łyżek marynaty teriyaki 2 ząbki czosnku 3 łyżki płynnego miodu sok z połówki cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki dodatki 2 woreczki ryżu, u mnie brązowy ryż długoziarnisty Kuchnialidla.pl 250 ml przecieru pomidorowego cukinia
Monia miesza i gotujeugotowałam podobnie jak ryż , z szafranem i berberysem. Do słodko kwaśnych skrzydełek pychotka. Skrzydełka pieczone Składniki: 4 porcje 2 kg skrzydełek z kurczaka 60 ml jasnej soi, tajskiej sok z jednej limonki + 1 limonka 4 łyżki miodu 3 cm utartego imbiru 1 chili 1 czosnek solo źdźbło cytrynowej trawy 1 czerwone chili Dodatkowo Kalafiorowy pilaf 250 g brukselki 1 łyżka
codojedzeniaugotowałam podobnie jak ryż , z szafranem i berberysem. Do słodko kwaśnych skrzydełek pychotka. Skrzydełka pieczone Składniki: 4 porcje 2 kg skrzydełek z kurczaka 60 ml jasnej soi, tajskiej sok z jednej limonki + 1 limonka 4 łyżki miodu 3 cm utartego imbiru 1 chili 1 czosnek solo źdźbło cytrynowej trawy 1 czerwone chili Dodatkowo Kalafiorowy pilaf 250 g brukselki 1 łyżka
codojedzeniakurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką' Składniki (na 2 porcje): - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 op. sera błękitnego Lazur - 2 plastry szynki parmeńskiej - 1 gruszka - 2 łyżki miodu płynnego - 2 łyżki masła - S&P - rukola (do przyozdobienia) Piersi naciąć, tak aby otrzymać z nich 2 duże filety. Rozbić. Posolić
CookYourselfbotaniczny w Bałczyku sałatka szopska koniecznie z rakiją suto zastawione stoły kulki ziemniaczane oraz ciasto francuskie z białym serem tradycyjny bułgarski obiad: kurczak z ziemniakami i koperkiem moje bułgarskie zakupy: wino, koniak, feta, pasta z papryki, miód z róży, dżem z figi, czarne oliwki oraz suszona papryka garncarz przy pracy Miejscowa ludność ceramika z Trojanu
Bon Appetit Małgorzatyprzyznać, że w towarzystwie frytek z batatów i śliwkowego sosu BBQ smakują wybornie. Gorąco polecam! Składniki: Skrzydełka Buffalo: 1 kg skrzydełek z kurczaka 30 g masła 1 ząbek czosnku 2 płaskie łyżki cukru brązowego 1 łyżka miodu (lub syropu klonowego) 2 łyżki sosu pomidorowego (lub koncentratu) 1 łyżeczka sosu tabasco 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 2 łyżeczki pieprzu cayenne
Smakowity Blog KulinarnyWyjątkowe połączenie smaku marmolady pomarańczowej i ostrego sosu Sriracha zachwyci naszych gości zgromadzonych przy grillu. Składniki: 1 kg podudzi z kurczaka sól i pieprz oliwa z oliwek na sos: 500g marmolady pomarańczowej 1/3 szklanki miodu 1/3 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki sosu sriracha Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i ostudzić. Podudzia natrzeć oliwą z oliwek, solą
naRuszciekurczaka 300g brokułów 1 puszka fasoli (dałam mix fasoli z cieciorką) 1 czerwona cebula przyprawa do kurczaka (lub gyros) sól pieprz 3 łyżki octu jabłkowego olej do smażenia sos: 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu 1 łyżka francuskiej musztardy 1 łyżeczka miodu sól pieprz opcjonalnie: tarty chrzan, czosnek Filet pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą, odstawić na kilkanaście minut, następnie
Obiad gotowyskórę z kurczaka i starczyło. Składniki. 1,2 kg udziec indyka 1 skóra z kurczaka 2 białe kiełbasy 1 jajko 1 kromka chleb tostowy 10 dag ser mozzarella 1 pęczek pietruszki 50 ml winiak przyprawa Kucharek pieprz zioła prowansalskie majeranek 1 łyżka miód płynny 50 dag leśne grzyby 15 pomidorki koktajlowe 100 ml śmietana 30% olej do smażenia Wykonanie(...)Udziec z indyka. Wytrybować kość. Rozłożyć skórą do dołu, na foli w której będziemy udziec piec. Używam do tego rozciętego worka do pieczenia. Podłożyć dodatkowo skórę z kurczaka. Ściąć nadmiar mięsa i rozłożyć, tak, żeby całość tworzyła prostokąt o równej grubości. Posypać przyprawą do potraw Kucharek i pieprzem. Oprószyć ziołami prowansalskimi. Skropić winiakiem. Białą kiełbasę wyjąć z osłonki, dodać
Kulinarny karnet ChristopheraDziś ponownie danie jednogarnkowe w klimatycznym, jesiennym kolorze, tym razem z udkami kurczaka, marchewką, ziemniakami, pomidorami i grzybami, dzięki którym całe danie nabiera niezwykłego
Kraina Miodem Płynącajasnego pora sok z jednej pomarańczy 1 łyżka miodu 2 ząbki czosnku 0,5 szklanki wody łyżka świeżego tymianku kilka listków bazylii kilka listków lubczyku (magii ) sól, pieprz i słodka mielona papryka do smaku 3-4 łyżki oleju 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 300 g makaronu Sposób przygotowania: Filety z kurczaka umyć, pokroić w cienkie plasterki, obtoczyć mąką
Gosia gotujeoctu balsamicznego 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy 1 łyżka wody mineralnej 1 łyżka miodu szczypta pieprzu Przygotowanie Umyłem szpinak i truskawki. Odciąłem z truskawek szypułki, pokroiłem je na połówki, większe na ćwiartki. Ser rozdrobniłem na małe kawałki. Wędzoną pierś kurczaka pokroiłem na plasterki. Na talerzu rozłożyłem szpinak, na nim kurczaka, posypałem truskawkami, uprażonymi orzeszkami piniowymi
R'n'G Kitchenczosnek, zioła prowansalskie olej do smażenia Sos: 1/3 szklanki octu jabłkowego lub białego winnego 1 płaska łyżeczka płynnego miodu 1 płaska łyżka ziół do sałatek 1 rozgnieciony ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Z podanych składników przygotować sos, schłodzić. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę i przyprawić solą., pieprzem, papryką, czosnkiem i ziołami. Usmażyć na niewielkiej ilości
Czerwień i błękitjest bosko! Składniki: 4 udka kurczaka 350 g Salsa Rustica Cirio (passata pomidorowa z cebulą i bazylią) 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 czerwona cebula 1 papryczka chili (może być mniej, wszystko zależy od tego jak ostre dania lubimy) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu kilka listków bazylii 2 ząbki czosnku sól, pieprz oliwa(...)cebulę i chili pokroić w plastry. Dodać do passaty, doprawić ją szczyptą soli i pieprzu, miodem i sokiem z cytryny. Paprykę pokroić w grube pasy. Na patelni z łyżką oliwy podsmażyć przez 3 minuty grube paski papryki. Kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na złoto na oliwie z łyżką masła. Najlepiej
Kulinarne Inspiracjeburaków- www.odzywianie.info.pl Składniki (dla dwóch osób): Sałatka: mieszanka sałat z rukolą czerwona cebula 2 kawałki piersi z kurczaka sól, pieprz rozmaryn czerwony burak- upieczony feta pestki dyni Sos: 2 łyżki octu balsamicznego lub winnego 6 łyżek oleju 1,5 łyżeczki miodu ząbek czosnku- przeciśnięty przez praskę szczypta soli pieprz czarny Buraka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy, aż będzie
Czerwona Porzeczkaasystenta mistrza nie bardzo się nadaję. Ale dobra, sosy są to trzeba je przetestować :) Tak dokładanie to otrzymałem sos do grilla pikantny HP i sos do grilla z miodem HP . Butelki prezentują się naprawdę fajnie, ale prawda jest taka, że o firmie HP to ja w życiu nie słyszałem. Znaczy się słyszałem, ale raczej w branży drukarek i komputerów(...)kanapek, grzanek i zapiekanek - polecany również jako dip do chipsów Skład: pomidory, syrop glukozowo-fruktozowy, ocet spirytusowy, cukier, melasa, miód 4%, modyfikowana skrobia kukurydziana, sól, aromat wędzarniczy, przyprawy, aromaty. To tyle jeśli chodzi o cytowanie AleDobre.pl. Wróćmy do mojego kurczaka i frytek. Nie potrafię tak ładnie pisać jak to powyżej więc powiem wprost: no po prostu zajebiocha, zostałem wgnieciony
Marder&Marder Manufacture