Składniki 1 kg podudzia kurczaka cebula 5 ząbków czosnku sól, pieprz, estragon, lubczyk papryka słodka i ostra sos sojowy tymianek białe pół wytrawne wino ok szkanki Przygotowanie Mięso przyprawić, przełożyć do brytfanki z cebulą i piec w 180 st C ok 45 min z pokrywką. Na ok 15 min przed końcem wlać wino i już bez przykrycia trzymać w piecu
Gaździnka warzyczegoś dobrego, aby przygotować sos, który idealnie wpasuje się na imprezę. Dobrze komponuje sie z pokrojonymi w paski warzywami, z kawałkami pieczonych kurczaków, do paluszków, chipsów i wielu innych drobnych przekąsek. Lubicie sosy na ostro? :) Składniki: ok 300ml jogurtu naturalnego pieprz świeżo zmielony świeżo zmielone chilli zioła prowansalskie+ bazylia Przygotowanie: Jogurt naturalny przekładamy do miseczki. Doprawiamy do smaku przygotowanymi
ChilliJemyDziś znów gotowanie z Kuchnie Świata :-) Jeśli do tej pory jeszcze nie wykorzystywaliście w kuchni połączenia słodko - ostrych smaków, inspirowanych Indiami, to zachęcam Was do zrobienia tego przy okazji kurczaka :-) Mięso na tyle uniwersalne, że obroni się w każdym wydaniu, a z wyrazistymi, aromatycznymi przyprawami nie ma sobie równych :-) Do tego tzw. "mokra" surówka równoważąca płynącą z nich ostrość
Czary - gary w kuchniużyć ryżu basmati, który podczas gotowania pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje :) Składniki na 4 porcje: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 1 duży brokuł (0,5 kg) 1 cebula sól, pieprz papryka ostra olej do smażenia ryż basmati do podania* Ryż wsypać do garnka, zalać 1,5 szklanką wody, posolić i gotować na mały ogniu
Ugotowaćżywność jest darem bożym i proces jego przygotowania wymaga należytego szacunku i powagi. Inspiracja Książka Kuchnia hinduska Składniki 1 kurczak 1/2 cytryny 400 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka zmielonej kolendry 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki masła klarowanego 1/2 łyżeczki soli 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 4 nasiona kardamonu 1 łyżeczka imbiru
O kuchni z uczuciemużywane jako dodatek do mięsa w połączeniu z oregano. Doskonały do potraw z białej fasoli z czosnkiem. Często łaczony jest z ciężkimi zupami, ostrymi sosami. Tymianek cytrynowy doskonale łączy się z rybami i daniami z kurczaka
Moja smaczna kuchniaKilka dni temu dostałam paczuszkę od Lidla z produktami Deluxe Między innymi był w niej ajwar. Użyłam go do kurczaka, który przygotowałam do ryżu na sypko. Musze przyznać, że było bardzo ostro ale smacznie. Zdjęcie niestety jest słabej jakości bo już dość długo aura na dworze nie sprzyja robieniu dobrych fotek bo jest ciągle pochmurno. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniobiad ale nie tylko - takie mięsko sprawdzi się również jako zimna przystawka czy dodatek do pieczywa. Składniki: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka, Marynata: 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka soli, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Przyprawy wymieszać w miseczce razem z oliwą i sokiem z cytryny.Połówki
Nie tylko w kuchniżółtka jaj -150g mąki pełnoziarnistej - 25g mleka (ważyłam :D) - łyżka jogurtu naturalnego - soda oczyszczona (ok łyżeczkę) - przyprawa curry (ok łyżkę- półtora) - papryka ostra (łyżka/pół) FARSZ: -ketchup (ok 50g, wg uznania) - pierś z kurczaka (ok 200g) - ser żółty (3 plastry) -pomidor, ogórek, cebula Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
fitolarun.blogspot.comowak mięsko nam smakowało. Do tego jakiś sosik, frytki, surówka i mamy fast food w domu :) Składniki: 500 g filetów z kurczaka 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (lub mniej) Ciasto naleśnikowe: 1 jajko 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki mleka 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/4 łyżeczki ostrej
Kuchnia domowa Anipapryki czerwonej lub żółtej 150 - 200 gram tartego sera żółtego dressing majonezowo - ziołowy przyprawa gyros do drobiu Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do mięsa i odstawiamy w chłodne miejsce. Jeśli lubimy ostre potrawy - możemy doprawić je mielonym chili. Sałatę myjemy i osuszamy. Liście rwiemy na dość drobne kawałki. Pomidora kroimy w grubą kostkę (koktajlowe
Kuchnia po mojemusosu Tandoori Curry firmy Pataks. Spaghetti Tandoori Curry Składniki: makaron spaghetti 500 g mięsa mielonego z kurczaka sos Tandoori Curry Pataks 50 g startego parmezanu szczypta soli 1 łyżeczka czosnku 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 0,5 łyżeczki papryki ostrej jajko bułka tarta olej Sposób przygotowania: Najpierw gotujemy makaron al dente. W momencie gdy makaron się gotuje przygotowujemy
Projekty ze smakiemkiedy gości na naszym stole i w warzywniaku tak ładnie się do mnie uśmiechał, został dodatkiem do dania głównego.Czego potrzebujemy?-udka z kurczaka-marynata; olej rzepakowy, łyżka miodu, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz cayenne, papryka ostra, papryka słodka, kolendra, kminek, majeranek, gorczyca. Wszystkie składanki łączymy w moździerzu.-olej rzepakowy-pół nieobranej cebuli-dwa ząbki czosnku nieobrane-bakłażan-oliwa-tymianek-ziemniaki
BaRepasbanalnie prosty, a kurczak i sos bardzo smaczny. Składnik aji-no-moto ( glutaminian sodu) można pominąć. Składniki: 7 szt. pałeczki z kurczaka 1 łyżeczka hinduskiego curry aji-no-moto sól morska 1 ostra papryczka 1 cm świeży imbir 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 cytryna sok 10 goździków 0,5 l mleko 3,2% mąka kukurydziana Wykonanie
Kulinarny karnet ChristopheraWyśmienita przekąska bądź doskonały obiad. Połączenie słodkiego, ostrego i kwaśnego jest pozytywnym zaskoczeniem kulinarnym w moim domu. Smak zachwycił każdego i do tego zapach prażonego sezamu
Niezły Młynek