możecie spróbować sałatki z kurczakiem marynowanym w musztardzie i jogurcie. Pyszne. Zdrowe i w przyrządzeniu szybkie. Potrzebujemy: podwójny filet z piersi kurczaka lub kawałek piersi indyka duży kubek jogurtu naturalnego 0% 4 łyżki musztardy Dijon lub innej ostrej musztardy 3 łyżki miodu 2 ząbki czosnku, drobno posiekane ½ łyżeczki curry – jak ktoś nie lubi można pominąć łyżeczka startej skórki z cytryny
ladykitchenSkładniki: * Filet z kurczaka 3 sztuki * Jogurt naturalny 190 g * Płatki kukurydziane * jajko * Papryka słodka 2 łyżeczki * Papryka ostra 1 łyżeczka * Sól 1 łyżeczka * Pieprz 1 łyżeczka Przygotowanie: Filety kroimy na mniejsze kawałki. W misce przygotowujemy marynatę. Dodajemy jogurt naturalny, jajko i przyprawy. Wszystko mieszamy i dodajemy do niej kawałki pokrojonego kurczaka. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej
Kulinarne przygodystworzenie posiłku dla bliskiej osoby z tym oto makaronem. No to zaczynajmy ! Składniki : Makaron wstegi z Biedronki 1 pojedyńcza pierś z kurczaka Śmietana Oliwa (olej) łyżka masła Około 10 pieczarek 1 cebulka Bazylia Przyprawy : papryka słodka, ostra po 1 łyżeczce Sól pieprz do smaku Przyprawa do gyrosa 3 łyżeczki Ząbek czosnku Na samym początku wstawiamy osoloną wodę
Wspólne smakiłyżek keczupu łagodnego lub pikantnego lub 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 listki laurowe 1 łyżka majeranku 1 łyżka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka soli 1 łyżka masła 3 duże zabki czosnku Każdą ćwiartkę kurczaka podzielić na dwa kawałki (udko i podudzie). Następnie mięso oprószyć słodką papryką, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Przyprawione mięsko odstawić do lodówki
Mała w garnku mieszaPołączenie piwa, musztardy i miodu nadaje mięsu niezwykły aromat i wspaniały smak, któremu trudno się oprzeć nie jednemu smakoszowi. Składniki - 1 kg udek kurczaka - 1 średnia cebula - szklanka jasnego piwa - 2 łyżki miodu - 2 łyżki ostrej musztardy - sól, pieprz - szczypta pieprzy cayenne - szczypta zmielonego kminku - olej do smażenia Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas. Z góry dziękuję. Wykonanie Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W głębokiej patelni rozgrzać olej i podsmażyć udka kurczaka z obu stron na brązowy kolor. Cebulę posiekać i dodać do udek pod koniec smażenia. W osobnym naczyniu przygotować sos – wymieszać ze sobą piwo, miód, musztardę, pieprz cayenne i kminek
Świat Smakuoraz sałatką colesław . I obowiązkowo z jogurtowym sosem czosnkowym . Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 2 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżka oliwy Składniki ciasta na panierkę: 1 duże jajko(...)mleka 100 g mąki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej Dodatkowo: 60 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 litra - 1 litra oleju rzepakowego do smażenia Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry o grubości około 8 mm -1 cm. Mięso wkładamy do miski. Dodajemy wszystkie składniki marynaty
Smak mojego domuUwielbiam je. W moim wydaniu jest dość delikatne, ponieważ używam tylko 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne, ale jeśli chcecie, żeby było bardziej ostre dodajcie jeszcze pół łyżeczki chilli, albo tyle ile uznacie za stosowne.Już na wstępie podkreślam, że kurczak musi się marynować przez noc. Miejcie to na uwadze, jeśli planujecie przygotować to danie i zróbcie zakupy dzień wcześniej. Warto dać
W kuchni wieczoremwięc warto przyprawić dobrze mięso by było wyraziste. Mięso smażymy na rumiano. W przeźroczystej misie układamy kolejno: seler naciowy pokrojony w paski, ostry ser żółty krojony w kostkę drobną, mieszanka meksykańska, ananas pokrojony w kostkę oraz kurczaka. Każdą z tych warstw przekładamy majonezem. Na wierzch posypujemy tartym żółtym serem, porem drobno krojonym oraz posiekanym jajkiem (tych warstw nie oddzielamy
Kuchnia po mojemuszybki obiadek :) Składniki na 2 osoby: 1 woreczek ryżu 1 marchewka 1 pietruszka 1 mała cebulka 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka 1/2 szkl wody z ugotowanego ryżu sól, pieprz, kurkuma, słodka papryka, i ewent ostra 1. Ryż razem z marchewka i pietruszką gotujemy w lekko osolonej wodzie wodzie około 15-20 min (uwaga wody nie wylewamy!). 2. Cebulkę
Gotowanie...to proste !pomarańczowe 200 g cukinii 200 g fasolki szparagowej żółtej 1 puszka pomidorów bez skóry 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 250 g wędzonej piersi kurczaka 1 kostka warzywna (bulionetka) szczypiorek do dekoracji sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku 750 ml wody PRZYGOTOWANIE : Fasolkę szparagową oczyszczamy i gotujemy na miękko na parze. Paprykę myjemy, oczyszczamy i wraz z cukinią
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiżółtego sera 3 łyżki mąki pszennej 3 jajka 3 łyżki śmietany 18% łyżka świeżej posiekanej bazylii 1/2 łyżeczki zmieszanej papryki ostrej i słodkiej sól/pieprz Frytki Super Crunch 2 duże papryki (żółta i czerwona) oliwa Przygotowanie: Filet z kurczaka myjemy i razem z obraną cebulą drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce i dodajemy do mięsa. Jajka wraz z pozostałymi składnikami
ChilliJemymięso z piersi kurczaka (ok. 100g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 10g), - kromka chleba (ok. 30g) - ulubione przyprawy: np. papryka słodka, papryka ostra, curry. Sposób przygotowania 1. Rozdrabniamy liście sałaty. 2. Awokado, ogórka
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachłyżki wiórek kokosowych puszka mleczka kokosowego opakowanie jogurtu naturalnego/śmietany jogurtowej kawałek świeżego kawałka imbiru 3-4 ząbki czosnku łyżka ostrej pasty curry 3 łyżki sosu sojowego 1 szt. cebuli łyżka koncentratu pomidorowego olej sól ryż Pierś z kurczaka pokroiłam na małe kawałki. Posoliłam,dodałam starty imbir,sos sojowy i polałam odrobiną oleju. Wymieszałam i odstawiłam kurczaka aby przeszedł smakiem
potrawyregionalnesmaku. Jest to czysty tłuszcz, który nie zawiera tak wiele alergenów jak zwykłe masło. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 1 por 250 g pieczarek 1/4 łyżeczki tymianku 400 ml śmietany 18% sól, pieprz,papryka słodka papryka ostra 3 łyżki masła klarowanego Wykonanie: Pierś opłukać, osuszyć i posypać solą, pieprzem i tymiankiem. Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła i usmażyć
O kuchni z uczuciemzielonej pasty curryWykonanie:Na rozgrzany olej wrzucamy cebule I czosnek- smazymy na duzym ogniu ok 3 minDo cebuli wrzucamy piersi z kurczaka I kukurydze . Smazymy ok 4-5 min.Do miski dajemy jogurt I paste curry. Jezeli lubimy "na ostro" mozemy dodac1-2 lyzki pasty wiecej. Dodalemy ok 1 lyzeczki bazyli I pietruszki. Mieszamy , mozemy dodac ok 200 ml wody
Smaki Edyty