Pieczony kurczak z winem

Pieczony kurczak z winem

Pieczony kurczak z winem

Przepis na : obiad

Składniki 1 kg podudzia kurczaka cebula 5 ząbków czosnku sól, pieprz, estragon, lubczyk papryka słodka i ostra sos sojowy tymianek białe pół wytrawne wino ok szkanki Przygotowanie Mięso przyprawić, przełożyć do brytfanki z cebulą i piec w 180 st C ok 45 min z pokrywką. Na ok 15 min przed końcem wlać wino i już bez przykrycia trzymać w piecu jeszcze chwilę.. Smacznego  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Gosia Kunc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, podudzia z kurczaka, papryka, mięso, sosy, śniadania, śniadanie, obiad, przystawki, bez pieczenia, kurczak z czosnkiem, mięsa pieczone, kurczak z papryką , sos do kurczaka, kurczak pieczony

Inne przepisy z Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.