PRZYSZŁA KOLEJ NA DODATKIW czasie gdy ciasto sobie rośnie my dekorujemy.Pokrojoną szynkę moja młoda przyjaciółka Alicja rozłożyła na całej pizzy, na jednej położyła: Pokrojonego ananasa i kukurydzę z puszki, na drugiej pieczarki i kukurydzę.Na trzeciej i czwartej połówce znalazły się pokrojone oliwki, tuńczyk w sosie własnym, papryka słodka świeża i papryczki ze słoika łagodne.Całość sypiemy
Pasje Jolkidodają cebuli, jabłka,ogórka kiszonego.Podróż niedaleka, gdyż Piemont leży pod Francją. To znacznie bliżej niż Sycylia na przykład!Składniki według upodobań-ziemniaki-marchewka-korzeń pietruszki-groszek z puszki-kukurydza z puszki-jaja-majonez-http://indexfood.pl/callipo/produkty/produkt-single/product/tunczyk-w-sosie-wlasnym-w-kawalku-160g-w-sloiku/-sól,pieprzUgotuj marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki , wszystko osobno i w skórkach. Obierz, wystudz, pokrój w kostkę.Kompletnie wychłodzone delikatnie posól i przemiszaj, dodaj majonezu(...)ugotowanych jajek pokrojonych również w kosteczkę.Wsyp groszek i kukurydzę oraz tuńczyka – odsącz z zalewy. Wymieszaj, najlepiej miękką łopatką, aby nie pognieść na papkę składników. Popieprz i dodaj znów majonezu.Udekoruj i włóż do lodówki do schłodzenia!Sałatka jest łagodna ,a poprzez dodanie tuńczyka ..jest taka śródziemnomorska. Brak cebuli ,ogórka i jabłka sprawia, że jest również zdrowsza i do wzdęć
Z Kuchni Do KuchniPrzedstawiam Wam głównego bohatera dzisiejszego przepisu. A oto przed Państwem - Tortellini ! :) Są to tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem mięsnym, grzybowym bądź serowym. A ja podaję
charlotte gotujenaszych stołach Zapraszam :)Składniki :kilka ugotowanych ziemniaków 1 cebulka kawałek pora kilka marchewek kukurydza kilka jajek 1/2 słoiczka fasolki w zalewie octowej kilka ogórków kiszonych majonez sól, pieprz , musztarda Sposób przygotowania; 1. Ziemniaki i marchewkę ugotować i przestudzić. 2. Jajka ugotować na twardo. 3. Wszystkie(...)warzywa kroimy w kostkę , jajka także . 4. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i musztardą. dodajemy kukurydzę . 5. Wszystko mieszamy z majonezem
Sama słodycz i szczypta chilitaką ekspresową, smaczną i niebanalną sałatkę, więc... zapraszamy na małe co nieco!SKŁADNIKI:- kapusta pekińska, połowa,- puszka tuńczyka (najlepiej w oleju, aczkolwiek w sosie własnym też się nadaje),- puszka kukurydzy,- torebka ryżu parabolicznego,- cebula czerwona - 3,- majonez,- przyprawy: pieprz czarny, odrobina vegety (najlepiej domowej),- opcjonalnie jajko.Dość drobno kroimy kapustę i cebulę. Mieszamy z wystudzonym, ugotowanym ryżem, z kukurydzą
Wypisz Wymalujkurczaka (u nas indor, ze względu na nietolerancję kurczaka),- papryka - czerwona i żółta,- grzybki Mun, 25 dag, /Można kupić i poczytać o nich tu: kliknij- marchew, 2,- kukurydza, pół puszki,- ananas, pół puszki,- cebula, 2 czerwone duże i dwie żółte duże,- kapusta pekińska, pół dużej,- pędy bambusa, 1/3 do pół puszki,- kiełki fasoli MUNG, 1/3 słoika,- przyprawy: pieprz(...)Dosłownie na minutę wrzucamy grzybki - do połączenia smaków. (Patelnia z twardymi warzywami). Ta patelnia potrzebuje więcej czasu i uwagi.2. Kapustę wrzucamy na patelnię nr 2. Dorzucamy kiełki, pędy, kukurydzę, a na koniec ananasa.4. Przyprawy na wywarze.Do wywaru z grzybków dodajemy przyprawy - na bogato. Pieprz czarny, papryki (słodka i ostra), odrobina vegety - najlepiej domowej i sos sojowy, jeszcze odrobina (bezglutenowcy
Wypisz WymalujposypaniaPrzygotowanie:Kurczaka marynujemy przez noc. Do miski z pokrojonym w paski kurczakiem dodajemy sos sojowy, miód i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.Warzywa umyć, pokroić i ułożyć na sobie.Na końcu dodać kukurydzę i mozarellę, wszystko podać w przygotowanym sosie w słoiczku.Kurczaka zgrillować, podać ciepłego.Szybka, zdrowa, fit, kolorowa sałatka gotowa do spożycia! :) najlepsza na poprawę humoru :) ewidentnie wygrała ze słodkościami
Kitchens Alphabettwardo. Obrać jajka ze skorupek, pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, pokroić. Do miski wyłożyć ostudzony ryż, tuńczyka z sosem, jajka i odlaną z zalewy kukurydzę. Wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.Gotową sałatkę przełożyć do salaterki, schłodzić w lodówce
Kuchnia Danusikolejny jeść kanapek. Wtedy z pomocą przychodzi nam przepis na kurczaka po meksykańsku i w kilka minut mamy fajny, nieskomplikowany obiad.Składniki:400g piersi z kurczakaryż1 puszka kukurydzy z czerwoną fasolą 1 czerwona paprykakrojone pomidory w puszcze1 łyżeczka koncentratu pomidorowego2 ząbki czosnkuprzyprawy do smaku, słodka papryka, ostra papryka, sól, pieprzPierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy w dowolny sposób(...)dodajemy pokrojone pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko chwilę razem dusimy. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do sosu razem z czerwoną fasolą i kukurydzą. Doprawiamy do smaku. Całość dusimy jeszcze kilka minut. Kurczaka podajemy z ryżem
Animelka Blogpłynne żółtko, ale zagadałam się przez telefon ;pPrzyrządzamy sos (przepis tu).Warzywa myjemy. Rozkładamy sałatę na talerze, polewamy lekko sosem.Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy zieloną fasolkę i kukurydzę.Jajka kroimy na ćwiartki. Lekko solimy i pieprzymy.Dodajemy tuńczyka.Polewamy resztką sosu.Dla G. obowiązkowo była bagietka :) Sałatka fajnie smakuje też z dodatkiem makaronu lub sera. Smacznego i zdrowego
Kitchens AlphabetRolnika)30dkg szynki konserwowejpęczek rzodkiewkiogórek zielonyszczypiorek, natka pietruszkipieprzmajonezkukurydzaWykonanie:Pokroić w drobną kostkę: ugotowane jajka, szynkę, rzodkiewkę, świeży ogórek. Seler odcedzić z zalewy - pokroić.Połączyć wszystkie pokrojone składniki, dodać kukurydzę odsączoną na sicie i poszatkowaną zieleninę: szczypiorek i natkę pietruszki. Doprawić wg uznania pieprzem, ew. solą. Dodać majonez, wymieszać i schłodzić w lodówce oj 2-3h.Można serwować
Walijskie Pichceniedrobną kostkę. (drobna kostka to dla mnie podstawa!Nienawidzę warzyw w sałatce pokrojonych 1cm-1cm, brr...) Por,jabłko, seler naciowy, ogórki kiszone, ugotowane jajka także kroimy drobno. Groszek i kukurydzę odsączamy na sicie. Wszystkie składniki wsypujemy do dużej miski, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majonez, łyżeczkę musztardy i mieszamy dokładnie. Na końcu czas na posiekaną natkę pietruszki i szczypiorem.Potem obowiązkowo
Walijskie PichcenieSkładniki:pół dużej kapusty pekińskiej lub jedna mała filet z kurczakamała puszka kukurydzy (bonduelle takie małe robi :)4 ogórki konserwowe1 marchewka (dla nadania koloru między warstwami)sól, pieprz i przyprawa gyros wedle uznania2 łyżki majonezu1 łyżka keczupolej2 jajkaWykonanie:Mięso pokrojone w kostkę i obsypane przyprawą do gyrosa obsmażamy na oleju. Podlewamy odrobiną wody i dusimy chwilę do miękkości(...)Podczas, gdy mięso stygnie kroimy kapustę,ogórki.W szklanej salaterce przekładamy warstwami (kolejność wg uznania) mięso, kukurydzę, marchewkę, kapustę - sos majonezow-ketchupowy, ogórek konserwowy, znowu warstwę mięska, naszego sosu, wierzch posypujemy jajkiem startym na oczkach i posypujemy szczypiorkiem. Sałatka jest najlepsza po schłodzeniu 2h w lodówce - jak się przegryzie :) o ile zdołamy wytrwać do tej pory
Walijskie Pichcenieskładników - własna :) Sałatka zawiera wszystko co lubię: chudego kurczaka, czerwoną fasolę, pekinkę no i mój ukochany seler naciowy.Składniki:1 duża pierś z kurczakapuszka czerwonej fasoli1/2 puszki kukurydzy 400g (lub 1 mała puszka, czasami można kupić takie malutkie)paczka (100g) ziaren słonecznikamała kapusta pekińska2 łodygi selera naciowegomajonezłyżka jogurtu greckiegosól, pieprz1/2 ząbka czosnkukoperekWykonanie:Pierś gotujemy z przyprawami, lub wykorzystujemy(...)mięsko od gotowania rosołu, studzimy, kroimy w sporą kostkę. Słonecznik prażymy na suchej patelni - studzimy. Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Pekinkę kroimy i seler naciowy kroimy w kostkę.Przygotowujemy sos:Jogurt mieszamy z majonezem. Nie podaje proporcji, bo to zależy od tego, czego przeważającą ilość lubimy w sałatce: czy majonezu czy jogurtu :) Ja dodaję jogurt, żeby "przełamać" ciężkość samego
Walijskie Pichceniestartą na małych oczkach marchewkę. Następnie podlewamy odrobiną bulionu, przekładamy z patelni nasze pulpeciki i całość gotujemy ok 20-25 min. Następnie zaciągamy sosik mąką, dodajemy śmietanę, groszek i kukurydzę, doprawiamy całość solą i pieprzem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z ryżem lub kluseczkami :) Smacznego
Walijskie Pichcenie