Te ciasteczka znikają w oka mgnieniu. Rozpływają się w ustach. Można sięgać po nie raz po raz. Są idealną przegryzką dla nas i dla naszych gości
Kuchnia u KrysiI znów coś dla tych, którzy zastanawiają się co zabrać w podróż, do szkoły, na uczelnię czy do pracy a nie unikają laktozy, która jest obecna
Ola la LCHFkażdym rankingu jest w czołówce, nie ma się co dziwić, to to przecież dzieło wybitne. Wprawdzie Clemenza podawał przepis na 20 mężczyzn, ja natomiast podaję na 5. Cykl KUCHNI FILMOWEJ robimy przy współpracy portalu filmowego fdb.pl . SKŁADNIKI: - pół kilo mielonej wołowiny - sól, pieprz - oregano - 5 ząbków (drobno posiekanych) - mała cebula (drobno pokrojona) - łyżeczka mazeiny - 1 jajko - puszka pomidorów(...)międzyczasie dodaj przyprawy i wino. WOŁOWINĘ WYMIESZAJ z przyprawami, jajkiem, czosnkiem, cebulą i mazeiną. Wyrób bardzo dokładnie, mięso powinno być klejące i tworzyć zwartą masę. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Pokrój chorizo na plasterki. KLOPSIKI I CHORIZO dodaj do sosu pomidorowego, który powinien całkowicie je zakrywać. Duś przez około 20 minut. Jeśli sos za bardzo odparuje dodaj wody lub sosu
Kuchnia bezglutenowa Loliregionalnym odpowiednikiem rogali Marcińskich na Święto Marcina. Ich obłędny smak również przypadł mi do gustu. Dodam tylko, że istnieją jeszcze rogale Barcińskie, które są regionalnym przysmakiem kuchni kujawsko- pomorskiej, i mimo, iż spędziłam większość życia mieszkając w tym województwie nigdy nie miałam przyjemności ich skosztować, lub tego nie pamiętam. Ich nadzienie jest nieco skromniejsze od rogali Marcińskich bowiem zawiera(...)soli 10 gram miękkiego masła do ciasta dodatkowo: 200 gram miękkiego masła Nadzienie z białego maku: 250 gram białego maku 100 gram migdałów bez skórki 100 gram orzechów włoskich 100 gram marcepanu 100 gram kandyzowanej skórki pomarańczowej 1/2 szklanki cukru trzcinowego Dodatkowo: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wody posiekane orzechy włoskie do posypania Przygotowuję rozczyn: mieszam 3 łyżki
Mango PapajaWielkanoc zbliża się milowymi krokami i pomyślałam, że może przyda wam się ten przepis na pyszny i aromatyczny, schab panierowany herbatą Earl Grey. Pieczeń to zawsze
Jem więc Jestemhttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/jabecznik-orzechowo-serowy.html Ciasto 3 szklanki mąki 250g margaryny 1 jajo 1 żółtko
w mojej kuchniPrzedstawiam urocze ciasteczka cytrynowe, które poprzez pęknięcia, nabierają uroku. Wyglądają z wierzchu na twarde, ale nic bardziej mylnego, posiadają bardzo miękkie i aromatyczne wnętrze. Bardzo przypadły
Kuchnia w opałachNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitW taki upał to się nie chce, nie tylko gotować ,ale i jeść. Ale jeść trzeba i to zdrowo, aby przeżyć krążące nad Podkarpaciem ( i
Z Kuchni Do KuchniPrzed nami święta i sporo przygotowań w kuchni. Postanowiłem zebrać w jednym miejscu najciekawsze propozycje na świąteczną niedzielę – zobaczcie przepisy na Wielkanoc. Moje propozycje postanowiłem podzielić na dwie części. Dlaczego? Bo właśnie tego dnia najważniejsze są śniadanie i obiad. Dzisiaj pokazuję wam poranny posiłek. Z tydzień zobaczycie co zrobić właśnie na obiad. Każdy przepis staram się scharakteryzować po jednym(...)powinno zająć dłużej niż 20 minut. A do tego z wnętrza sufletu wylewa się piękne i smaczne żółtko. Zobacz tutaj szczegółowy przepis. Suflet z jajka 2. Jajka zapiekane po włosku – na ciepło To coś dla osób, które uwielbiają shakshukę, ale nie chcą by dania z bliskiego wschodu zaburzyły wielkanocnego stołu. Jajka zapiekane po włosku to połączenie zapiekanego
Kuchennyviral.plTak jak na Boże Narodzenie moje słodkie wypieki nadziewam bakaliami, makiem i miodem, tak na Wielkanoc u mnie na bogato jest robiony mazurek cygański
Kuchnia u Krysiówcześnie do nich, ze względu na "zwietrzały" smak. Postanowiłam spróbować ponownie. I marka Targroch mnie nie zawiodła. Orzechy są świeże i chrupiące. Naturalnie są bardzo podobne wyglądem do orzechów włoskich. Wykazują działanie antyoksydacyjne. Bogate w cynk i witaminy B1 oraz E. Są także źródłem błonnika pokarmowego i oczywiście zdrowych tłuszczów nienasyconych. W smaku delikatne, bardzo smaczne. MACADAMIA Podobnie(...)głównie tłuszcz jednonienasycony, który obniża poziom złego cholesterolu, a podwyższa pozioma tego dobrego. MIGDAŁY KSYLITOL OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY Jaki produkt najchętniej znalazłby się w waszej kuchni
Zdrowie na języku :Pnasze preferencje smakowe i poinformował nas, że przygotują dla nas menu degustacyjne. Czekaliśmy z niecierpliwością gdyż na stronie wyczytałam, że w kuchni rządzi Michał Bassa, który przygotował autorskie menu kuchni międzynarodowej, oparte na sezonowości i wysokiej jakości produktów. Po niedługiej chwili na stół trafiły przystawki: dla mnie siekany tatar wołowy młodym selerem, truflą i wędzonym żółtkiem (32 zł) – boski(...)musi być smaczne Po niedługim czasie oczekiwania dotarły do nas dania główne. Otrzymałam idealnie wysmażony i różowy w środku kawałek jagnięciny, podanej na kaszy jaglanej, z zasmażaną włoską kapustą, panchettą i bakłażanem (36 zł). To było przepyszne, delikatne, rozpływająca się w ustach jagnięcina, idealnie wysmażona i wpółgrająca z resztą elementów na talerzu. Połówek otrzymał męską porcję polędwicy wołowej z młodą
karmelowyOstatnio kupiłam słoiczek zielonego pesto. Podchodziłam do niego z dziesięć razy, ale za każdym razem brak pomysłu na danie z jego użyciem. Stwierdziłam, że trzeba w
Zainspiruj się kuchniąkażdy, kto tylko lubi gruszki i ser „śmierdziuszek „ Dzięki moczeniu w mleku schab dosłownie rozpływa się w ustach. Chciałabym Wam przy okazji pokazać mój nowy nabytek, niezbędny w każdej kuchni , bo przecież czymś rozbijać mięso do obiadu trzeba, ja takich miałam kilka i wszystkie lądowały po pewnym czasie w koszu, włókna zostały rozrywane i mięso smażone miało smak podeszwy. Wreszcie(...)zwracam na niego uwagi, wystarczy dokręcić. Polecam Wam z czystym sumieniem. Składniki: 60 dag schabu bez kości ½ cebuli ¾ szklanki mleka 2 małe gruszki 10 dag orzechów włoskich 10 dag sera z przerostem niebieskiej pleśni 1,5 szklanki wody ½ szklanki słodkiej śmietanki 22% Mąka do obtoczenia Olej do obsmażenia Sól himalajska do smaku Pieprz czarny świeżo mielony
Wanilia i KardamonPyszne, najlepsze jakie jadłam. Choć trzeba je zrobić 2-3 dni wcześniej, bo bezpośrednio po upieczeniu są twarde to naprawdę warto. Po upieczeniu wkładamy je do
Aga w kuchniŚwięta! Jeszcze tylko kilka dni. Odliczam ze zniecierpliwieniem. //Weihnachten! Nur noch ein paar Tagen. Ich zähle mit Ungeduld ab.Nareszcie na blogu znajdą się świąteczne receptury! Studia
W kuchni Karmel-itkiWalentynki obchodzi urodziny :)Przygotowanie tego ciasta może wydać się pracochłonne, ponieważ trzeba upiec kilka placków, ale robi się to szybko. Efekt naszej pracy jest imponujący, więc zapraszam do kuchni. Ciasto:100 gram miękkiego masła,2 łyżki miodu,2 jajka,250 gram cukru,1 łyżeczka octu,1 płaska łyżeczka sody,600 gram mąki.Połączyć ocet z sodą i odstawić. Rozpuścić masło(...)minut, zanim zacznie brązowieć.Masa:150 gram miękkiego masła,1 puszka mleka skondensowanego (zagęszczone słodzone gotowane lub puszka "krówki" ),1-2 łyżki koniaku lub spirytusu,1 szklanka orzechów włoskich zmielonych.Masło, mleko, orzechy i koniak utrzeć na gładką masę. Ja używam miksera ręcznego.Placki obkroić, aby tworzyły równe prostokąty.Przełożyć masą, a na górną, ostatnią warstwę masy wysypać przygotowaną
Codzienna kuchnia niecodziennaszparagowa po śródziemnomorsku...Choć fasola nie jest typowym warzywem śródziemnomorskim - pochodzi z Ameryki, a do Europy trafiła dzięki wyprawom Kolumba pod koniec XV w. - szybko zadomowiła się w śródziemnomorskiej kuchni i obecnie występuje w wielu daniach.Jeżeli chodzi o tradycyjne dania śródziemnomorskie wykorzystujące fasolkę szparagową, to od razu przychodzą mi na myśl dwa pyszne dania: sałatka nicejska (pomidory, zielona fasolka(...)Ligurii, oprócz we wspomnianym makaronie, fasolkę podaje się z natką pietruszki, anchois i oliwą, posypaną grzankami. W Toskanii fasolkę gotuje się ze świeżymi pomidorami z czosnkiem i nasionami kopru włoskiego. W Grecji, Turcji i krajach Arabskich znane są dania z rodzaju fasolakia yahni, czyli gulasze, w których fasolka gotowana jest w dużej ilości oliwy z oliwek, z dodatkiem cebuli, czosnku
Chilli Czosnek i Oliwa