ViolaPassion Jestem na diecie słońca moje , ale nie znaczy to że przestanę gotować. Teraz będę nawet więcej, jeden garnek dla mnie jeden dla rodziny. To
Viola cooks with passionMam ogromną słabość do muli, szczególnie takich z dużą ilością sosiku, w którym można maczać sobie chrupiące pieczywo. Ostatnio udało mi się upolować mule w bardzo
karmelowyPhad nuea num mun hoy to mięsne, wołowe i aromatyczne danie. Każda restauracja tajska dodaje do niego swój bukiet warzyw, jednak podstawą dania jest wołowina i
R'n'G KitchenPrzepyszne, proste danie, pełne zdecydowanych smaków. Bardzo aromatyczne <3 Składniki 1 filet z kaczki 100 g makaronu ryżowego 200 g cukinii 1 mała marchew
R'n'G KitchenJego korzeń jest dodatkiem do większości potraw kuchni indyjskiej, tajskiej czy koreańskiej. Świeży imbir ma jednak znacznie więcej zastosowań. Artykuł ŚWIEŻY IMBIR – JAK GO UŻYWAĆ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEViolaPassion Wspaniała lekka i orzeźwiająca zupa w sam raz na upały które również pokazały się na Wyspach. Szybka do zrobienia . Całe przyjemne 20 minut. Rewelacja
Viola cooks with passionViolaPassion Następna odsłona zupy idealnej. Zupa jest pikantna ale możecie ją kontrolować i zmniejszyć ilość chilli Składniki: 300g mieszanki owoców morza 1 korzeń wasabi
Viola cooks with passionViolaPassion Kolejna odsłona zupy Tajskiej tym razem z polędwiczką kurczeca i krewetką. Składniki:( 8 osób) Składniki: 300g krewetek królewskich 8 polędwiczek kurczęcych podsmażonych bez dodatku tłuszczu
Viola cooks with passionPyszne, aromatyczne i lekko słodkie curry z kurczakiem, czerwoną soczewicą, pomidorami, melonem i chipsami z marchewki. Gotowe curry podałam w wydrążonym melonie, którego część użyłam do
Oryginalny smakNiedawno odwiedziliśmy nową tajską miejscówkę w WWA. Na razie nie piszemy gdzie i jak, bo nie jest jescze super oficjalnie otwarta, ale po wstępnej konsumpcji zapowiada
slodkokwasnaplProsto i smacznie <3 Składniki 200 g mrożonych krewetek 150 g boczku 4 jabłka czerwona papryka 2 cebule 2 łyżki sosu sojowego 100 ml
R'n'G Kitchentego typu kuchnię ale te danie wyjatkowo podeszło mi. Ostre, ale też nie palące i z bogactwem smaków. I ze względu na bataty bardzo sycące. Jesli ktoś lubi kuchnię hinduską / tajską / lankijsko / nepalską (to jakiś fusion tak mi się zdaję) to polecam zdecydowanie spróbować. A robi się je wbrew pozorom bardzo prosto (całość około 40-45 minut myślę ze starczy
Snejkusiowe PrzepisyT om kha gai to jedna z moich ulubionych zup. Syta, rozgrzewająca i kojąca zmysły. Połączenie świeżego i kwaśnego smaku płynącego z trawy cytrynowej i liści
Food SquarePrzepyszna, orientalna zupa pomidorowa z mleczkiem kokosowym, mango, batatem i rybą. Zupa z dużą ilością imbiru, przypraw, delikatnie pikantna. Lekka a zarazem sycąca, czyli tak jak
Mango Papaja