Tajska zupa kokosowa Tom Kha Gai z boczniakami

Tajska zupa kokosowa Tom Kha Gai z boczniakami

Tajska zupa kokosowa Tom Kha Gai z boczniakami

T om kha gai to jedna z moich ulubionych zup. Syta, rozgrzewająca i kojąca zmysły. Połączenie świeżego i kwaśnego smaku płynącego z trawy cytrynowej i liści kafiru z aksamitnym i słodkim mlekiem kokosowym oraz pikantną papryką chili jest wprost niesamowite. W tajskich restauracjach trudno o wersję wegańską, zwykle podaję się ją z kurczakiem lub krewetkami. Te wersje oczywiście też są pyszne, jednak ja postanowiłem postawić na mięsiste boczniaki podsmażone na oleju kokosowym. Dzięki temu zupa jest bardzo sycąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

foodsquare

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kokosowe, zupa, papryka, makarony, makaron, imbir, wegańskie, krewetki, sosy, kurczak, kuchnia tajska, sos do makaronu, tajska zupa, kurczak po tajsku, makaron smażony, kurczak z papryką , kurczak w mleku kokosowym, kurczak słodko kwaśny, kurczak z makaronem, kurczak z czosnkiem, sos do kurczaka

Inne przepisy z Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.