który zawsze się udaje a do tego przygotujesz go w 10 minut - 209 przepisów

Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka 13331

Maślany i delikatny... Sernik bez spodu, który zawsze się udaje a do tego przygotujesz go w 10 minut. Uwielbiam jego maślany zapach. Ten przepis na sernik z wiaderka polecam każdemu, kto lubi szybkie wypieki.  Jeśli zaś szukacie sernika na kruchym spodzie z dodatkiem brzoskwiń, to cudowny jest mój przepis na sernik z brzoskwiniami

AniaGotuje.pl
Szarlotka bez mąki i jajek! Błyskawiczna i pyszna! 607

wychodzą itd... Myślę, że przede wszystkim trzeba chcieć, nie szukać wymówek, a szukać korzyści, szukać łatwych i prostych przepisów, które zawsze wychodzą. To ciasto jest właśnie takie, zawsze się udaje jest banalnie proste, przygotowanie zajmuje 10 minutTo co pieczemy dziś? Zapraszam! SKŁADNIKI: - 0,5 szklanki płatków owsianych - 0,5 szklanki płatków jęczmiennych błyskawicznych - 0,5 szklanki płatków owsianych

SMYKWKUCHNI
Dutch baby – grzeszne śniadanie 109

stadion olimpijski z piętrzącymi się wysoko trybunami. Potem korona opada jak emocje po meczu, ale smak zostaje na długo – jak pamiętne piłkarskie zwycięstwo (coś jak cud na Wembley z 74 r. Dutch baby zawsze się udaje Choć wygląda niesamowicie, dutch baby jest bardzo proste do przygotowania. Każdemu wyjdzie – nie ma szans, żeby zepsuć to danie. Wystarczy zmiksować składniki(...)wytrawnej wersji, z parmezanem i ziołami. Zobacz też przepis na jajko w koszulce, które zawsze się udaje. Dutch na śniadanie, baby na deser Poranny przegląd prasy z gorącą czekoladą i dutch baby. Dutch baby to świetny patent na niedzielne śniadanie, zwłaszcza w te dni, gdy chcecie podarować sobie słodką chwilę zapomnienia. Może też bez problemu robić za deser

Niedzielny kucharz
Paluchy razowe 131

układam je na blaszce. Piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Do przygotowania ciasta wykorzystałam mąkę razową żytnią, którą otrzymałam do testowania od firmy  Młynomag . Mąka ta jest produkowana z najlepszej jakości zbóż uprawianych w samym sercu Warmii i Mazur. Wypieki z mąki  Młynomag  zawsze się udają, nigdy się na niej nie zawiodłam.   Zachęcam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bułki kwiatuszki z makiem 141

jajkiem i posypuję makiem. Piekę około 20 minut w temperaturze 190 stopni.  Do przygotowania ciasta wykorzystałam Mąkę Krupczatkę pszenną, którą otrzymałam do testowania od firmy  Młynomag . Mąka ta jest produkowana z najlepszej jakości zbóż uprawianych w samym sercu Warmii i Mazur. Wypieki z mąki  Młynomag  zawsze się udają, nigdy się na niej nie zawiodłam

Tradycyjna kuchnia Kasi
STIR-FRY Z KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I MAKARONEM RYŻOWYM 156

często mieszane. Tym razem zgodnie z zasadą przygotowałam szeroki makaron ryżowy z marynowanymi kawałkami kurczaka, cieniutkimi paskami marchewki, czerwonej słodkiej papryki i kiełkami fasoli mung. Dzień wcześniej możemy zamarynować kurczaka i pokroić warzywa, a następnego dnia po pracy w 15 minut mamy pyszny obiad, który zawsze się udaje.  Fantastyczny efekt osiągnięty przy minimalnym wkładzie pracy

cool and minty
Zdrowe deserki z zielonego groszku i mięty z ekspandowaną quinoą i miętowo - cytrynowym "kawiorem" 145

coraz zdrowsze, a składniki, których używam do ich przygotowania niekoniecznie kojarzą się ze słodyczami, ale warto poeksperymentować. Ostatnio moim ulubionym zestawieniem jest mięta i zielony groszek. Regularnie zaskakuję gości takim połączeniem i zawsze się udaje ;) O ile mięta jest tu dość prosta do odgadnięcia, to drugi główny składnik już sprawia trochę kłopotów. Ostatecznie kończy się na niedowierzaniu i prośbie(...)dokładkę ;)  Najbardziej lubię używać do tego deseru mrożonego zielonego groszku przygotowanego wcześniej na parze z firmy Bonduelle. Wystarczy go podgotować 3 minuty i jest w sam raz do zmiksowania. Postanowiłam zatem podzielić się z Wami przepisem na ten deser właśnie na 25 - lecie obecności Bonduelle w Polsce.  Nie wiem czy wiecie, ale warzywa Bonduelle uprawiane

Quinoa Raz!
Domowy chleb na zakwasie. Pszenno- żytni. 183

lepszy, co raz bardziej smaczny. Dzisiaj pokażę Wam najprostszy chleb domowy, który jest wyborny i zawsze się udaje. DOMOWY CHLEB PSZENNO- ŻYTNI Z CZARNUSZKĄ Do przygotowania chleba potrzebujemy aktywnego zakwasu żytniego. Zakwas to nic innego jak drożdże dzikie, który przygotowujemy w bardzo prosty sposób. Potrzebujesz czystego słoika, letniej przegotowanej wody i mąk żytniej typ 720. Do słoika dodaj 3 czubate(...)godzin. Po tym czasie przygotowujemy ciasto na chleb. Do zaczynu dodajemy 700g mąki pszennej i 1/4 opakowania drożdży świeżych wymieszanych z letnią wodą. Mieszamy z częścią mąki i odstawiamy na 15 minut aby rozczyn ruszył. Dodajemy pozostałe składniki takie jak: płaską łyżkę soli, czarnuszkę według uznania, czubatą łyżkę miodu. Dodajemy wodę przegotowaną, ilość wody zawsze będzie troszkę inna, każda

SMYKWKUCHNI
Błyskawiczne ciasto mieszane 264

Ciasto do zrobienia "na prędce". Jedno z tych ciast, których przygotowanie nie wymaga wiele czasu i które zawsze się udają. 2 szklanki mąki1,5 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia5 dużych jajek2 łyżki wody2 łyżki octu1 opakowanie cukru wanilinowegoowoceWszystkie składniki oprócz owoców włożyć do jednego naczynia i dokładnie wymieszać  łyżką. Wylać do wyłożonej papierem blaszki lub dużej tortownicy(...)wierzchu ułożyć dowolne owoce. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni

Praktyczna pl
POLEWA 185

mniej mi odpowiadały, według mnie najgorsze co może być w polewie to tłuszcz wypływający na wierzch  powodujący rozwarstwianie polewy. Metodą prób i błędów stworzyłam własną, która zawsze się udaje. Zachęcam do wypróbowania. SKŁADNIKI Szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g kostka masła *2 żółtka 4 łyżki mleka PRZYGOTOWANIE W rondelku rozpuścić masło cały czas podgrzewając dodać cukier, mleko oraz(...)kakao cały czas mieszając gotować **na małym ogniu około 3-5 minut. Odstawić do przestygnięcia następnie połączyć z żółtkami.  *Żółtka nie są konieczne ale dzięki nim polewa będzie lśniąca. **Jeżeli gotujemy polewę na dużym ogniu mogą powstać grudki, wtedy należy gotową polewę przetrzeć przez sitko. Jeżeli polewa stwardnieje należy ją wstawić w misce do gorącej wody parę razy zamieszać

RAROSSA
Muffiny, które zawsze się udają! Muffinki na zimę! 122

Muffiny, które zawsze się udają! Pięknie rosną, są mięciutkie, bardzo lekko wilgotne, nie zsychają się, są na bazie połączenia mąki pszennej z orkiszową, ze sporą ilością orzechów włoskich, startej marchewki i cynamonu. Można je przygotować w 15 minut, wstawić do pieca i po 20 minutach zajadać muffiny z cynamonem. Można też je polać marchewkową polewą, na którą też Wam podam(...)przepis. Muszę Wam powiedzieć, że te muffiny są moimi ulubionymi, bo są przygotowane w dużo zdrowszej formie niż standardowo, ale też dlatego że są przepyszne, uwielbiam je piec właśnie na początku okresu zimowego. Zapach w trakcie pieczenia mnie po prostu rozczula. Pyszota! Polecam Wam, to idealny pomysł na wspólne pieczenie z dziećmi. SKŁADNIKI: - 1 szklanka oleju rzepakowego

SMYKWKUCHNI
Panem et circenses - chleba i igrzysk 169

wieloma ziarnami, który świetnie smakuje świeży, ale nadaje się doskonale na tosty zapiekane w różnego typu tosterach. Jest też jak na pieczywo drożdżowe całkiem długo na tyle świeży, że można go jeść po prostu w kanapkach. Jeżeli jeszcze nie pokusiliście się nigdy o przygotowanie samodzielne chleba, ta propozycja jest doskonała na początek. Udaje się zawsze. Od chwili decyzji(...)wypieku do wyjęcia gorącego chleb z piekarnika mija ok. 80 minut. To naprawdę szybko! Przygotować należy: - 700 g mąki pszennej najlepiej chlebowej - 700 g ciepłej wody - ok. 60-70 g świeżych drożdży - łyżeczka cukru - łyżka soli - 60 g płatków owsianych - 150 g różnych ziaren Oczywiście zaczynam od przygotowania formy. Natłuszczam ją i wysypuję otrębami. Najlepiej użyć dużej zwykłej keksówki

I tu będę miała takie te
Jajko w koszulce z awokado na toście 171

welon pijanej panny młodej. Przepis na jajko w koszulce, który zawsze się sprawdza Wreszcie udało nam się znaleźć niezawodny sposób jak okiełznać białko . Jest prosty jak rozbicie jajka i opisujemy go poniżej. Jeśli nie robiliście nigdy jajka w koszulce, spróbujcie tego przepisu. Zawsze się udaje! Czas : 10-15 minut Poziom trudności: łatwe Danie dla 2 osób Składniki(...)awokado. Na każdą tak przygotowaną grzankę wykładamy jajko. Gotowe! Pamiętajcie – bez względu na to czy gotujecie jajko w koszulceC czy robicie jajecznicę, albo pieczecie ciasto – kupujcie tylko jajka z chowu na wolnym wybiegu, albo jeszcze lepiej – z chowu ekologicznego . Dlaczego to takie ważne? Ten temat poruszyła niedawno autorka bloga, który zaczęliśmy śledzić – RytmyNatury.pl. Na każdym jajku

Niedzielny kucharz
Sałatka z wędzonym twarogiem 169

pory i coś czuję, że na tej w tym roku się nie skończy. Książka ma na okładce naklejkę "Słona" i długo zastanawiałam się co to znaczy... no więc mam wielką nadzieję, że jeszcze przed świętami pojawi się "Słodka" :)  Do sałatki nie miałam wszystkich składników, to wcale nie oznacza, że nie można jej przyrządzić. Można. I podobnie jest(...)dowolnie kombinować, co nie zawsze udaje się w przypadku ciast ;)  Składniki: 150 g kaszy bulgur lub jaglanej 200 g wędzonego twarogu 1 czerwona papryka 100 g ziaren słonecznika 3 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula (lub cebula dymka) 50 ml oleju rzepakowego 2 łyżeczki soku z cytryny sól, pieprz  Poniżej kursywą wypisałam składniki, które podane są w oryginalnym

bistro mama
Ciasto Salceson 163

piekę około 40 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Polewa: Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita. Przygotowaną polewą polewam wierzch ciasta. Gotowe ciasto posypuję kakaową posypką.  Do przygotowania ciasta wykorzystałam Mąkę Luksusową pszenną typ 550, którą otrzymałam do testowania od firmy Młynomag . Mąka ta jest produkowana(...)najlepszej jakości zbóż uprawianych w samym sercu Warmii i Mazur. Wypieki z mąki Młynomag zawsze się udają, nigdy się na niej nie zawiodłam. Zachęcam do zapoznania się z ofertą cenową firmy Młynomag i zakupu ich wspaniałych produktów

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania