królewska - 1291 przepisów (strona:32/87)

CHRUPIĄCE JOGURTOWE OPONKI 143

płatkami Lubella ( „Siła zbóż na Dzień Dobry” ) przygotowałam dla Was przepyszne jogurtowe oponki z dodatkiem kakaowych płatków w środku i tych klasycznych – na zewnątrz. Słodyczy dodaje pyszny królewski lukier. Takie jogurtowe oponki są błyskawiczne do zrobienia i świetnie będą współgrać rano z ulubioną kawką! Sprawdzone! Polecam! Koniecznie spróbujcie i dajcie znać jak smakowały! #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
ŚWIĄTECZNE CYTRYNOWE KRUCHE CIASTECZKA 134

ciastek muszą się zarumienić. Czynność z rozwałkowaniem i wykrawaniem powtarzać do wyczerpania ciasta.  Ciastka przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku nawet około 1 miesiąca. Do dekoracji ciastek polecam lukier królewski  (przepis tutaj

Zrób to smacznie
Pierniczki korzenne 173

większość z Was piecze już pierniczki, chociaż moja rodzina za piernikami nie przepada i jem je tylko ja :) postanowiłam sobie troszkę upiec. Można dekorować je na różne sposoby, lukrem królewskim, czekoladą, posypkami co lubicie i macie w domu. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki :) 500 g mąki + troszkę do podsypania 4 żółtka 3/4 szklanki cukru  100 g kwaśnej śmietany

Sama słodycz i szczypta chili
Adwentowa surówka obiadowa i "Woziłam arabskie księżniczki" 147

reszty pomarańczy do surówki. Całość polać octem balsamicznym i olejem Posypać słonecznikiem. "Woziłam arabskie księżniczki. Opowieść szoferki o najbogatszych księżniczkach świata (oraz ich służących, nianiach i jednym królewskim fryzjerze)" Jayne Amelii Larson dostałam od ejotka za przeczytanie największej liczby książek o tym samym tytule (dziękuję 😊). Autorka opisała w niej swoje doświadczenie z wożenia saudyjskich księżniczek, które przyjechały na kilka tygodni

Weekendy w domu i ogrodzie
Piernikowy domek świecznik 2017 134

płynnego miodu 2 łyżki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 żółtko 3 łyżki mleka (opcjonalnie) Lukier królewski: 1 białko 250 g cukru pudru kilka kropli soku z cytryny Dodatkowo: 3-4 landrynki w pomarańczowym kolorze Przygotować rondelek. Włożyć do niego masło, cukier, miód, przyprawę korzenną, cynamon

Świat Ciasta
Ambasador 144

Ostatnio razem z mamą przeglądałyśmy stare zeszyty z przepisami. Wiele z tych przepisów gości często na naszym stole, tak jak na przykład dodany niedawno makowiec królewski , czy orzechowiec . Jednak znalazłyśmy tak kilka perełek, o których albo zapomniałyśmy, albo w ogóle ich jeszcze nie piekłyśmy. Taką perełką jest właśnie placek ambasador. Przyznam się Wam szczerze, że ja go niestety nie pamiętam

PatiGotuje
Piernikowe muffinki z kremem cynamonowym 153

fot.6) , wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Jeżeli dodatkowo chcecie ozdobić babeczki ciasteczkowymi ludzikami, polecam ten przepis . Z ciasta należy wyciąć foremką 15 ludzików, upiec i ozdobić lukrem królewskim, przygotowanym z 1 białka, 200 g cukru pudru i 1/2 łyżeczki soku z cytryny. Pomysł na dekorację: zdjęcie Pinterest   drukuj przepis

Świat Ciasta
Sernik królewski 446

Sernik królewski Sernik. który króluje na szczycie listy serników. Kruche kakaowe ciasto, połączone  z aksamitnym sernikiem zadowoli nie jednego smakosza. Szczególne względy zyskał u mojej siostry, która najchętniej codziennie, by się nim zajadała. Składniki: Na kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 150 g masła 150 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 jajko

My sweet a life
ZRAZY WOŁOWE/WIEPRZOWE 190

wieprzowe. Zrazy z tego przepisu są naprawdę kruche i mięciutkie, a sos jest bardzo aromatyczny. Danie to należy do pracochłonnych, ale od święta warto się "pomęczyć", aby zjeść iście królewski obiad 😉 U nas w domu zawsze były podawane z kaszą, najczęściej gryczaną. A Wy z czym podajecie zrazy?   Składniki: ok. 500 g wołowiny, np. ligawy ok. 500 g wieprzowiny

Kuchnia MagdaLeny
Wycieczka do Muzeum Sztuk Pięknych w Walencji 171

ramach lekcji języka hiszpańskiego. Lekcja okazała się ciekawym doświadczeniem oraz oderwaniem od rutynowych zajęć. Muzeum Sztuk Pięknych w Walencji jest w pierwszej dziesiątce muzeów odwiedzanych w Hiszpanii. Powstało obok Królewskiej Akademii Sztuk Pięknych San Carlos w 1768 roku, a oficjalnie odłączyło się w 1913 roku i jest do tej pory niezależne.     Jest to miejsce, które zawiera galerię sztuki

Gotuj po hiszpańsku
Przedświąteczne upojenie i pierwsze w tym roku pierniczki 201

trzech tygodni na zmięknięcie, ale gdy to już nastąpi, po prostu rozpływają się w buzi. Pięknie pachną, a smakują... Po prostu jak pierniczki. Świetnie nadają się do dekoracji lukrem królewskim, bo choć rosną, to pozostają w miarę płaskie. No i dobra wiadomość dla alergików - są bez jajek. Więc jak - skusicie się...? Pierniczki na melasie Składniki: (na 100-120 sztuk

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Proste Dekorowanie Pierniczków – Przepis na Lukier 311

pierniczki znajdziecie tutaj: „ Pierniczki Świąteczne ” (klik) . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste Dekorowanie Pierniczków – Przepis na Lukier Do ozdoby Lukier Królewski „Royal Icing”: 10g proszku bezowego (użyłam proszku marki Wilton) 60g wody około 350g cukru pudru Lukier ze świeżym białkiem: 1 białko 1 szklanka cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego, różanego, waniliowego

Mała Cukierenka
Ciekawostki kulinarne: dynia 162

piec, robić zupy, farsze do pierogów, marynować. Do tego jest bogata w różne składniki odżywcze i minerały.  Ojczyzną dyni jest Ameryka Środkowa. W czasach starożytnych była wielkim przysmakiem królewskich uczt. Lukullus - wódz, polityk i wielbiciel dobrej kuchni, znany z organizowania bogatych wieczerzy, podawał dynię smażoną w miodzie. W starożytnej Grecji jedzono świeżo utartą dynię zalaną winem, która działała przeciw

My Chcemy Jeść
Sernik królewski 313

Sernik królewski to tradycyjny polski sernik,taki jaki pamiętam z czasów dzieciństwa.Kakaowe ciasto z pokazną ilością puszystego sera. Składniki na spód: 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 3 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru pudru Masło pokroić w kosteczkę i wszystkie składniki wrzucić do malaksera.Ciasto

Anielskie wypieki
Krewetki na maśle z czosnkiem i natką pietruszki + film 291

smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki smakują wybitnie, są prostym i szybkim w przygotowaniu niezwykle aromatycznym daniem.     składniki na 2 porcje 250 g mrożonych krewetek królewskich lub tygrysich 2-3 łyżki masła klarowanego 3 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól przepis Obrane ząbki czosnku kroimy w cienkie plasterki. Umytą i osuszoną natkę pietruszki drobno siekamy

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania