królewska - 1291 przepisów (strona:37/87)

Najlepsza sałatka królewska 4686

sałatkę zrobicie na Święta? U nas na pewno będzie sałatka w buraczanych kwiatkach , którą robię od kilku lat na Wielkanoc, bo pięknie wygląda na wielkanocnym stole. Zrobię też sałatkę królewską, na którą dzisiaj podam Wam sprawdzony przepis. Jest naprawdę pyszna! To świetna sałatka na świąteczny stół. Tym razem zamiast szynki dodam do niej podsmażone mięso kurczaka, bo taka wersja bardziej

Smaczna Pyza
Zestawienie Wielkanocnych pyszności 298

żurawiną i białą czekoladą Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo   Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe

karmelowy
Wielkanocne ciasteczka 130

Przekładamy na dużą blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 10 min. w 170 st. C, do zrumienienia. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Dowolnie dekorujemy np lukrem królewskim lub rozpuszczoną czekoladą, kolorowymi cukiereczkami. składniki na lukier: ok. 30 g białek ok. 150 g cukru pudru 5 kropli soku z cytryny dowolne barwniki spożywcze wykonanie: W miseczce dokładnie mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Jak zrobić lukier? 194

służyć do dekorowania przeróżnych wypieków, takich jak pączki, pierniki, babki, babeczki… A w czasie Wielkanocnych przygotowań lukier do ciasta musi być wręcz idealny. Jak więc zrobić idealny lukier królewski? Przepis na lukier znajdziesz w poniższym poradniku. Co potrzebujemy? 2 białka (najlepiej w temperaturze pokojowej) 2,5 szklanki […] Artykuł Jak zrobić lukier? pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Ziemniaki po szwedzku 117

szwedzku-czyli Hasselback potatoes-zaczyna królować na naszych stołach. Zdrowy, smaczny i ładnie wygląda-czegoż można więcej oczekiwać od ziemniaka. Jak dodamy do niego pyszne dipy...będzie stanowić królewską ucztę. SKŁADNIKI: 5-6 większych ziemniaków masło sól,  2-3 ząbki czosnku (rozdrobnione) pieprz papryka słodka zioła (do wyboru i opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki szorujemy, osuszamy, nacinamy jak najgłębiej (pomocna może

Kopystką po garach
Sałatka z łososia wędzonego i roszponki 144

można znaleźć już w zielniku brytyjskiego botanika Johna Gerarda z 1597 roku. W XVII do powstania prawdziwej „mody” na to warzywo przyczynił się podobno Jean-Baptiste de La Quintinie, królewski ogrodnik króla Ludwika XIV. Jest skarbnicą beta-karotenu, witamin, wspaniałym źródłem żelaza, potasu i miedzi. Oczyszcza organizm, poprawia trawienie… i nie tylko. Ponieważ ma niski indeks glikemiczny jest idealna

mojewypiekiinietylko
Szarlotka Królewskie Góry 202

delikatne - niemal rozpływa się w ustach, warstwa jabłek w całości też jest świetna. Z czystym sercem polecam! Mój mąż, gdy ją zobaczył to zapytał: co to jest? Odpowiedziałam: Szarlotka "Królewskie góry". Mąż na to: mnie to raczej wygląda na biusty...Hmmm :). No cóż :). Jak to mówią: głodnemu chleb na myśli. Dla kogo: dla szarlotkomaniaków dla lubiących ciasta z owocami

Mania Wypiekania
Barszcz polsko-ukraiński 111

tego w zamkowych komnatach bogatych w drogocenne wykończenia i ozdoby. Turnieje, zabawy, przyjęcia i uczty wypełniały czas wolny dworzan. Jak jadano w średniowiecznych murach? Jakimi pysznościami delektowało się królewskie i rycerskie podniebienie? W Polsce mamy kilka na prawdę przepięknych zamków zbudowanych w różnych stylach architektonicznych. Na myśl od razu (przynajmniej mi) przychodzą: najsłynniejszy chyba zamek królów - Wawel, a także

Moja Mama Gotuje
Barszczyk z botwinki z ziemniakami i koperkiem 145

doprowadził się do stanu... wiemy jakiego :). Trzeba przyznać bardzo oryginalny i rozpoznawalny herb. Święto wina wiązało się również z wyborami księżniczki, miss Doliny, księżniczki Mozeli. Towarzyszyły temu godne królewskiego święta. Nie co dzień bowiem widzi się wspomnianą miss wkraczającą, a właściwie wpływającą, na imprezę z "głębin" rzeki w potężnej muszli, przy światłach kolorowych rac kontrolowanych oczywiście przez straż pożarną. Świetna

Moja Mama Gotuje
Budyń jaglano-bananowy 83

Pomysłów na śniadanie jest wiele, ale ten, który chcemy Wam dzisiaj zaproponować jest naprawdę wyjątkowy. Połączenie królewskiej kaszy jaglanej  z bananem i mlekiem roślinnym, totalnie Was zaskoczy.  Budyń, który powstaje z tych składników jest niezwykle pożywny i dostarcza siły na cały dzień. Albo przynajmniej do drugiego śniadania! Smacznego! Budyń jaglano-bananowy Składniki: 300 g ugotowanej kaszy jaglanej

Moja Mama Gotuje
Fusilli z algami morskimi i bakłażanem 155

Zakupiłam cudne sprężyny makaronu z algami morskimi. Dołożyłam kilka składników i danie iście królewskie powstało. Chcecie spróbować jak smakuje? nic trudnego, trzeba sobie ugotować. Mało pracy a rezultat zaskakująco pyszny, polecam. Fusilli z algami morskimi i bakłażanem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ PIZZY – KULINARNA PODRÓŻ W CZASIE 168

Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy, więc jako współcześni koneserzy smaku zaserwujmy... Artykuł MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ PIZZY – KULINARNA PODRÓŻ W CZASIE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Gofry z kremem pistacjowym 244

godne najwyższej formy uznania. Na bank je pokochacie! Gdy dodacie do tych cudowności jeszcze dobrej jakości syrop - polecam syrop z pigwy, lekko cierpki - świetnie pasuje! Stworzycie danie iście królewskie, któremu (gwarantuję!) nikt nie będzie w stanie się oprzeć! :) Składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki stołowe drobnego cukru

Garniec Magalie
DOBRE RYBY – to w nich tkwi zdrowie i smak 170

zawiera aż 4,79 g w 100 g części jadalnej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz m.in. witaminę A, D, E i B, jod i potas; karpia – przede wszystkim królewskiego. Ma różowe pyszne mięso i niewiele łusek; jesiotra – bogactwo potasu i fosforu. Dodatkowo, jeśli sami nie łowicie (ja łowiłam, ale dawno temu i bardziej hobbistycznie) należy wybierać ryby ze sprawdzonego

Słodkie okruszki
KULINARNE PODRÓŻE - BUKOWINA TATRZAŃSKA 137

wspólne z górami. Jednak ludzi ciągnie do luksusu, bo kolejki potrafią być nawet do dwóch godzin z tłumem przed knajpą czekających na wolne miejsce. Skusiłam się na krewetki po królewsku oraz szarlotkę w słoiku z lodami pistacjowymi.   No dobre to ale czy warte tyle zachodu? Zdecydowanie wolę pierogi z Wanty :-))))  Koniecznie jeszcze wspomnę o Zakopanem i barze

pieprzny smaczek

Proponowane wyszukiwania