Expresowy piernik Makowa gwiazda z ciasta francuskiego Makowiec z powidłami Miękkie pierniczki pełnoziarniste Najlepszy sernik Niemieckie ciasteczka maślane Orzechowiec Pierniczki Pierniczki kakaowe serca Piernikowa szarlotka Sernik królewski Sernik z czekoladą Świąteczne rafaello
Moje Kuchenne Rewelacjekomponują się z jogurtem, czy z babeczkami. RODZYNKI To ususzone na słońcu specjalne bezpestkowe gatunki winogron. Jest ich wiele odmian m.in. duże jasne sułtańskie, małe ciemne koryntki i największe królewskie. Do Polski sprowadza się głównie z Grecji, Hiszpanii i Turcji. 100 g żurawiny to 299 kcal. Właściwości: Jako jedne z niewielu bakalii zawierają jod - pierwiastek, który odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie
Ciastka - domowe słodkościwiaderka Piernik z polewą Kruche ciasteczka Jabłecznik Ciasto z jabłkami i budyniem Dodatki do ciast: Przygotowanie maku do ciast Polewa czekoladowa Polewa czekoladowa bez masła i mleka Lukier królewski Lukier kolorowy i czekoladowy
Uwaga Babcia Gotujeziarnisty, kolorowy pieprz, bez którego marynata nie może się obyć! Cała ta kompozycja po zapieczeniu tworzy na mięsie niesamowicie chrupiącą skórkę, dzięki której prosty, zwykły schab zyskuje iście królewski charakter. Spróbujcie! Gwarantuję, ze taki schab miodowo-musztardowy stanie się jednym z ulubionych – zarówno do obiadu, jak i na kanapki! Polecam! SKŁADNIKI: * schab bez kości * musztarda sarepska
Ostra na Słodkoananasem z dodatkiem ryżu sprawdzi się na każdej domówce, imprezie. Podaję ją z kawałkami pieczywa, najczęściej chrupiącą bagietką lub tostami serowymi. Jest pyszna! Polecam także przepis na sałatkę królewską , mój hit w domu i na blogu wśród sałatek na imprezę. Spróbujcie, poczęstujcie, zasmakujcie SKŁADNIKI: 500 g piersi z kurczaka 2 czerwone papryki 1 cebula puszka ananasa w kostce
Zasmakuj Kuchniłyki trzcinowego cukru pudru Diamant 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g kostka margaryny 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: 1 słoiczek ulubionego dżemu np. truskawkowy cukier perlisty Cukier Królewski Przygotowanie: Mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia przesiać, dodać cukier waniliowy. Schłodzoną margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek
Ciastka - domowe słodkościnakładam łyżką ciasto i lekko spłaszczam łyżką nadając mu odpowiedni kształt. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę pierniki około 20 minut. Po wystudzeniu dekoruję lukrem królewskim lub roztopioną czekoladą
babka w formieDość łatwe Liczba porcji : 2 duże Wygląda jak danie hinduskie, pachnie jak danie hinduskie, smakuje jak danie kuchni hinduskiej, nazywa się z hinduska to dlaczego jeden z ministrów Jej Królewskiej Mości powiedział w 2001 r., że kurczak tikki masala jest typową brytyjską potrawą, a jeden z posłów wystąpił z wnioskiem o objęcie unijną ochroną geograficzną miejsce pochodzenia potrawy… Glasgow
Niedzielny kucharzMakowe babeczki z kremem Serniki: Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Przekładańce Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja
Cynamonowe szczęściemąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier, 4 żółtka jaj (białka odstawiamy na bok: 2 białka wykorzystamy do masy, 1 do posmarowania ciasta, a czwarte możecie użyć do przygotowania lukru królewskiego), ekstrakt waniliowy lub cukier waniliowy z prawdziwą wanilią, jogurt naturalny (lub śmietanę) i masło (siekamy je nożem). Całość zagniatamy. Z ciasta formujemy a la kulę, zawijamy ją w folię
Słodkie okruszkiprzez 10 minut. Pierniki zaraz po upieczeniu będą bardzo miękkie, przestudzone stwardnieją. Pierniki przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku. Jeśli macie ochotę dekorować pierniki to polecam przepis na lukier królewski ( przepis tutaj
Zrób to smacznieDziś pomysł na pyszne zimowe ciasteczka, które na pewno spodobają się najmłodszym :) Wykorzystałam przepis na kruche ciasteczka maślane , udekorowałam je lukrem królewskim i cukrowymi koralikami. Głowy bałwanków możecie zrobić także z białych pianek (mi niestety tym razem nie udało się ich kupić). Jeśli szukacie inspiracji na inne aromatyczne wypieki w sam raz na długie jesienne i zimowe popołudnia, zapraszam
CiastkozercyMakaron spaghetti z krewetkami i papryczką chili to wykwintne danie pod wieloma względami. Krewetki zaliczane są do afrodyzjaków, także samym daniem możemy skraść czyjeś serce. Ponadto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pierniczki znajdziecie tutaj: „PYSZNE Pierniczki na ŚWIĘTA” (klik) lub tutaj „Pierniczki Świąteczne” (klik) . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do ozdoby Lukier Królewski „Royal Icing” Przepis na dużą porcję: 20g proszku bezowego (użyłam proszku marki Wilton) 120g wody 750g cukru pudru Dodatkowo: barwniki spożywcze posypki cukrowe cukierki Royal Icing: Do miski wlać wodę
Mała Cukierenka