królewska - 1291 przepisów (strona:19/87)

Ciasto na niedzielę. Szarlotka królewska 455

Taka szarlotka na delikatnym biszkopcie , przykryta śmietanową pianką to szarlotka iście królewska. Jest bardzo smaczna, z dużą ilością jabłek i kremem więc zaspokoi wielu miłośników słodkości. Będzie idealnym deserem na specjalną okazję i ozdobą stołu w świąteczny dzień. Szarlotki i jabłeczniki są bardzo mile widzianymi ciastami w naszym domu. Wszyscy je lubią, zarówno domownicy jak i zaprzyjaźnieni gości

Smaczna Pyza
,,Topniejące bałwanki migdałowe” 100

pszennej 4 łyżki mąki migdałowej 60 g cukru pudru 60 g masła 100 g miodu 3 łyżki przyprawy do piernika pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 małe jajko Dekoracja: lukier królewski 2 białka 2 szklanki cukru pudru czekolada mleczna roztopiona w kąpieli wodnej pomarańczowy i czerwony cukrowy pisak pianki Marshmallow Dodatkowo do wykonania użyłam: miskę do rozpuszczania produktów w kąpieli wodnej(...)godz. do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy koła najlepiej za pomocą radełka. Pieczemy około 9 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy z piekarnika i ostudzamy. Robimy lukier królewski. Białko mieszamy z cukrem pudrem.Za pomocą łyżeczki wylewamy lukier na ciastko, mocujemy piankę. Gdy lukier zaschnie zdobimy bałwanki według własnego uznania. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i za pomocą patyczka

Podróż w kulinaria
Lukier królewski- przepis podstawowy 91

Czym różni się lukier królewski od zwykłego? Przede wszystkim tym, że królewski robi się na białkach. Ten lukier jest trwalszy, szybciej wysycha i ma piękny, śnieżnobiały kolor. Obowiązkowy podczas dekoracji ciasteczek czy pierniczków. Polecam! Składniki:   2 białka, schłodzone minimum 12 godzin w lodówce 350 g cukru pudru kilka kropel soku z cytryny opcjonalnie barwniki spożywcze Przygotowanie: Białka umieścić

Nastoletnie Wypiekanie
Rozgrzewająca zupa z soczewicą na kiełbasie . 194

Witajcie :) Mam dzisiaj strasznego lenia nic mi się nie chce robić :) no ale obiad obowiązkowy :) Dzisiaj ugotowałam  rozgrzewającą zupę z czerwonej soczewicy , warzyw  na pysznej Kiełbasie królewskiej wędzonej , suszonej z firmy Tradycyjne Jadło  . Kiełbasa ta  daje niesamowity smak i aromat zupie , wytworzona jest z mięsa wieprzowego z naturalnymi ziołami i przyprawami , bez dodatku konserwantów i sztucznych(...)ulepszaczy . Zapraszam :) Składniki : 2 pętka Kiełbasy królewskiej firmy Tradycyjne Jadło   2 marchewki  kawałek pora kawałek selera natka pietruszki , gałązka lubczyku , selera,  , pieprz , domowa vegeta,  chili do smaku 1 szklanka soczewicy czerwonej śmietanka 12 % 3 łyżki około 5 , 6 ziemniaków  Wykonanie : Soczewicę wsypać do miski i zalać na noc wodą. Do garnka wlać około

Sama słodycz i szczypta chili
Tradycyjne Jadło , produkty . 131

ziół , w wyrobach nie znajdziecie żadnych barwników, wypełniaczy i dodatków chemicznych . Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego  http://www.tradycyjnejadlo.pl/ . W obecnej chwili testuję  6 produktów . 1. Kiełbasa królewska wędzona suszona - skład : 97 % mięsa wieprzowego oraz naturalne przyprawy . 2. Pasztet Staropolski - skład : 95 % mięsa wieprzowego , słonina ze świni złotnickiej 3 %  pozostałe 2 % to zioła, przyprawy naturalne

Sama słodycz i szczypta chili
Mazurek różany 91

płatków migdałowych (mogą być posiekane orzechy, mama uważa że idealnym rozwiązaniem jest 15 g posiekanych orzechów i 15 g  płatkó migdałowych) 10 g mąki pszennej Lukier królewski:   80 g cukru pudru (tak naprawdę zależy to od wielkości białka, lukier musi być dość gęsty)  1 białko 1 łyżeczka konfitury z płatków róży   Przygotowanie:   Spód kruchy(...)pieczenia i pieczemy w tem. 180 stopni 15 - 20 min. Na posmarowany blat kruchy, kładziemy przestudzony blat różany, po wierzchu smarujemy go konfiturą i przyklejamy ramkę. Lukier królewski: Białko ucieramy z cukrem pudrem, musi być dość gęste, i dodajemy konfitruę różaną. Lukier cienko smarujemy na środku mazurka. Po zastygnieciu dowolnie dekorujemy.    SMACZNEGO

Lili w kuchni
O mące – typy i rodzaje mąk. Jak wybrać odpowiednią mąkę? Bajka o glutenie. 222

mąka jest zrobiona, podany typ mąki wyrażony cyfrowo, wagę produktu w opakowaniu, informację o uprawie typu BIO, pochodzenie (nazwę młyna), oznaczenie zawartości glutenu. Sama nazwa handlowa: „Babuni”, „z kłoskiem”, „królewska” – nic Wam nie powie. Musicie wiedzieć jaki typ mąki jest Wam w kuchni potrzebny .   Podziału mąki na poszczególne typy dokonuje się poprzez spalenie próbki mąki w specjalnym piecu

Karo in the Kitchen
Sałatka z żurawiną 401

naciowy, kukurydzę i żurawinę, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Zachęcam do wypróbowania innych moich przepisów na sałatki: sałatka indyjska , sałatka królewska , sałatka gyros , sałatka warstwowa z indykiem i chipsami , sałatka z surimi , sałatka z tortellini , sałatka ze szpinakiem i boczkiem . Smacznego

paapilotkaa
Prinsesstårta - szwedzki tort dla księżniczki 159

jest oficjalnie zwany w Szwecji tygodniem prinsesstårta . Tort powstał po raz pierwszy w 1948 roku i został stworzony przez Jenny Å kerstr ö m - prekursorkę bycia "domową boginią". Rodzina królewska a dokładniej trzy księżniczki: Margaretha, M ä rtha i Astrid tak zasmakowały w tym wypieku, że stał się ich ulubionym tortem. Z biegiem czasu ciasto zyskało ogromna popularność

maniapieczenia
Kluseczki królewskie 333

Przeglądałam sobie kiedyś stare gazety i natrafiłam chyba w Poradniku Domowym na dwie strony pełne przepisów na różne kluseczki. Te królewskie bardzo mi się spodobały i teraz mówię z pełną odpowiedzialnością że są przepyszne. Ja swoje podałam z wysmażonymi plastrami chorizo i jamon serrano ale tutaj pełna dowolność. Kluski smakują wybornie, polecam. Kluseczki królewskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placki z jabłkami 2803

rumiany kolor. Układaj na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Na koniec posyp cukrem pudrem. Smacznego! :)   Może zaciekawią Cię też inne przepisy z jabłkami: Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną. Jabłecznik na biszkopcie Lub inne przepisy na placuszki: Placuszki z łososiem i kwaśną śmietaną Puchate naleśniki na maślance Naleśniki przepis podstawowy Naleśniki ze szpinakiem

Kulinarne Przeboje
Sernik królewski 6613

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik królewski to jeden z najlepszych serników. Upieczony na kruchym, kakaowym spodzie z masą serową z dodatkiem bakalii oraz kruszonką na wierzchu. Do pieczenia najlepiej użyć twarogu z kostki dzięki czemu sernik wychodzi o wiele bardziej zwarty i smaczniejszy. Ciasto najlepiej smakuje na drugi(...)dzień po schłodzeniu. Polecam, jest naprawdę bardzo pyyyszny Post Sernik królewski pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Krewetki z makaronem w sosie śmietankowym 88

stanowić doskonałe urozmaicenie i wzbogacenie naszej diety. Idealnie pasują na przyjęcia, wyjątkowe kolacje oraz na wieczorne spotkania w gronie przyjaciół. Składniki: 2 szklanki makaronu typu świderki 20 dkg. krewetek królewskich 3 łyżki stołowe oliwy lub oleju 3 ząbki czosnku 15 dkg. tarkowanego sera żółtego śmietana 18%, pół szklanki natka pietruszki świeżej lub suszonej, 2 łyżki stołowe sól pieprz Przygotowanie: Ugotować(...)gotujemy makaron krócej o dwie minuty niż producent podał na opakowaniu O tym, że makaron jest ugotowany al dente świadczy biała kropka w środku nitki. W międzyczasie przygotować krewetki królewskie. Krewetki całkowicie rozmrozić, umyć, osuszyć i posolić. Patelnię dobrze rozgrzać i wlać jedną łyżkę oleju. Włożyć krewetki i smażyć z dwóch stron, przez około 3 – 4 minuty, w połowie

Smaczne Potrawy
Szarlotka po królewsku 183

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szarlotka po królewsku to ciasto na biszkopcie z masą jabłkową i bitą śmietaną. Pięknie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. Polecam Post Szarlotka po królewsku pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania