kremy na tort - 1000 przepisów (strona:48/67)

Krem z serka mascarpone 309

Dodajemy serek mascarpone, kilka kropel aromatu pomarańczowego i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem ze skórką pomarańczową nie nadaje się do wyciskania przez bardzo mały dzióbek (tylkę) szprycy, małe kawałki pomarańczy mogą zatkać otwór i zrujnować dekorację, nie ma to znaczenia jeśli nakładamy kram na tort przy użyciu szpatułki. Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Ombre tort jagodowo- malinowy! 164

portalu, tym co zawsze ;-)- durszlak.pl z marką Apetina, z fantastycznymi nagrodami- o których nie będę pisać, sprawdźcie sami, jeśli Was to ciekawi ;-) A teraz sprawdźcie listę składników i upieczmy tort ombre, jagodowo-malinowy! A co! SKŁADNIKI: 1. BISZKOPT (mała tortownica) -  3 białka - nie pełna 1/3 szklanki cukru - 3/4 szklanki maki tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki octu(...)lodówki na dwie godziny. 4. KREM ŚMIETANOWY: Śmietanę ubij na sztywno (żeby Ci się dobrze ubiłam powinna być w lodówce co najmniej 12 godzin), dodaj cukier puder i rozpuszczoną we wrzątku żelatynę. Do kubeczka odłóż dwie łyżki bitej śmietany i połącz z zmiksowanymi jagodami -około 1 łyżki- będzie to nasza ciemna masa do zdobienia tortu.  Wyjmujemy tort z lodówki

SMYKWKUCHNI
Tort kokosowy 187

już trzy lata. Dziękując za 10 milionów odsłon, częstuję Was wirtualnie kawałkiem tortu. Będę się starać, aby Poezja Smaku stawała się jeszcze ciekawsza. Biszkopt: 6 dużych jaj w temp. pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru (do wypieków) 1 niepełna szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki (skrobi) ziemniaczanej Krem kokosowy: 1 puszka schłodzonego mleczka kokosowego 1 łyżka żelatyny 2 łyżki malibu(...)limonki. Uzupełniamy wodą tak, aby otrzymać szklankę płynu. Wystudzony biszkopt odkrawamy od boków tortownicy i kroimy na trzy blaty. Nasączamy każdy blat i rozsmarowujemy masę. Na końcu cały tort kokosowy smarujemy resztą masy – boki obsypujemy wiórkami kokosowymi lub obkładamy płatkami kokosa. Wierzch wyrównujemy i układamy kwiaty ananasowe. Tort kokosowy chłodzimy w lodówce przez co najmniej 3 godziny przed podaniem

Poezja smaku
Kostka karmelowa. 225

     Delikatny, mięciutki biszkopt przełożony pysznym, karmelowym kremem, a wszystko to obsypane chrupiącym krokantem. Numer jeden wśród tegorocznych, świątecznych wypieków. Bardzo polecam! Składniki na

Rozpustne gotowanie
Recenzja książki "Kawa - sekrety baristy" 137

ciasta, które zawierają w sobie w różnym stopniu i formie dodatek kawy. Rolady, torty, przekładańce i babeczki - to wszystko znajdziecie w tym rozdziale wraz z fotografiami, które pobudzają do granic możliwości kubki smakowe czytelnika.Na koniec czytelnik uraczony zostanie przepysznymi deserami kawowymi. Znajdziemy tu dokładne opisy przyrządzania kremów, musów i różnego rodzaju kawowych lodów czy też tiramisu.Książka

Emcia Pichci
PIKANTNY KAPUŚNIAK Z CHORIZO. 223

Wakacje to okres lekkich zup jarzynowych, delikatnych makaronów pełnych warzyw, kolorowych sałatek i owocowychdeserów. Wyrzucamy z jadłospisów tłuste mięsiwa, ciężkie sosy, majonezowe i syte sałatki czy

W kuchni Karmel-itki
Tort pomarańczowy z masą kubusiową 644

ostatnio trochę czasu, więc wzięłam się za robienie tortu, który już dawno miałam w planach. Jest niesamowicie kolorowy, a wierzchnia warstwa ma naprawdę ciekawą fakturę. Trochę pracy niestety trzeba w niego włożyć, ale zapewniam – warto! Biszkopt : 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem „kubusiowy” ( jak w tym przepisie ) : duży pomarańczowy(...)marchwiowo-jabłkowy sok przecierowy, np. Kubuś 3 budynie śmietankowe Krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki 36%, można użyć 30% 4 śmietany fix (w proszku) 1 łyżka cukru pudru czubata łyżka żelatyny + 1/4 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia. Mus pomarańczowy: 1 galaretka pomarańczowa lub cytrynowa miąższ z 2 pomarańczy Wykonanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać po łyżce cukru

kuchcikownia
Tort Zygzak mcqueen 146

Udało mi się.Jeśli miałabym ocenić swój tort w skali od 1 do 10 to dałabym sobie 7+. Było parę nie dociągnięć a raczej odrobinę mi popękała masa i do końca nie chciały wyrównać się fałdki. No, ale cóż oddałam. Ważył 4 kg. Póki co wkleję foteczki a jutro postaram się wrzucić przepis :) Składniki:       biszkopt(...)auta jak na zdjęciu. Przelozyc kremem (roztopic czekolade w kapieli wodne, ubic smietane według przepisu na zelatyno-fixie, dodac kakao) Obłożyć masą maślaną czyli maslo utrzeć z cukrem pudrem i zmielonym ciastem biszkoptowym (podpiec w piekarniku resztki ciasta z wykrojenia auta, zmielic i przetrzec przez sito). Masę cukrowa niebieska rozwałkować tak aby obłożyć tort. Powycinać elementy i poprzyklejać na autko

Amatorka kuchenna
Cupcakes migdałowe 207

Dzisiaj zapraszam na cupcakes o smaku migdałowym, idealny smak i wygląd ;-) Ciasto babeczek waniliowych wykonać z ciasto z tego przepisu . Do ciasta dodać 80 g prażonych

Humanistka w kuchni
Babeczki Księżniczki 154

mała dziewczynka nie marzy o takich urodzinowych babeczkach? :) A może dostanie takie na zbliżający się Dzień Dziecka? Śliczne muffinki z Księżniczkami Disney’a z powodzeniem mogą zastąpić nawet tort, a ich przygotowanie jest znacznie prostsze. Prawdę mówiąc, najwięcej czasu zajęło mi znalezienie i wydrukowanie sylwetek Księżniczek, w końcu skorzystałam ze wzoru z tej strony jakość nie powala, ale każda(...)idealnie, jeśli nie, dekoracje dobrze jest dołożyć na babeczki dopiero przed podaniem, żeby papier nie miał zbyt dużo czasu, żeby się rozmięknąć. Składniki na proste babeczki waniliowe Składniki na krem śmietankowy (Dobrze dodać dodatkową łyżeczkę żelatyny, żeby krem był bardziej stabilny, ponieważ trzeba będzie go jeszcze zafarbować barwnikiem spożywczym. Barwnik dodajemy pod koniec ubijania kremu, całość wstawiamy do lodówki, żeby

Ciastkozercy
Tort makowy z kremem śliwkowym 130

250 g maku, 8 jajek, 230 g cukru, 60 g bułki tartej, 3 łyżki mielonych migdałów solonych prażonych, wanilia, skórka cytrynowa, krem: 500 g serka mascarpone

królestwo garów
Tort brzoskwiniowy z mango. 277

galaretki i dokładnie mieszamy.Syrop brzoskwiniowy rozcieńczamy ok 3/4 szkl przegotowanej zimnej wody, dodajemy sok cytrynowy do smaku i opcjonalnie mocny alkohol.Na paterze układamy zamknięty rant tortownicy, w której piekliśmy tort. Do środka wkładamy pierwszy blat biszkoptu i nasączamy przygotowanym płynem. Wylewamy na niego lekko tężejący mus brzoskwiniowy i delikatnie układamy kolejny biszkoptowy blat.Całość wstawiamy(...)wykładamy krem o smaku owocu mango. Przykrywamy ostatnim biszkoptem, nasączamy go i wstawiamy całość do lodówki na min 1-2 godz.Pozostała część śmietany ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier waniliowy i 2 łyżki cukru pudru (można więcej, jeżeli ktoś lubi słodko). Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy wymieszany z kolejną rozpuszczoną łyżeczką żelatyny ser mascarpone.Wyjmujemy tort z lodówki

Malinowe Pocałunki
Staż w pracowni Zoe Clark 155

przypadków były dopasowane do zaproszeń urodzinowych dostarczanych przez klienta. Każdy tort był czasochłonny, ale podczas mojej wizytę najwięcej pracy kosztowała nas niebieska karuzela, uff.   Jednak codziennie rano po przyjściu do salonu zaczynałam od pieczenia pysznych babeczek. Moje ulubione były o smaku kokosowo- limonkowym z dodatkiem malibu, z kremem przygotowanym na amerykańskim typie serka „cream cheese”, mniam… Szkoda

Mała Cukierenka
Masa kajmakowa kakaowa. 182

     Uwielbiam kajmak!!! Słodki, trochę ciągnący, intensywnie mleczny, najlepszy do przekładania wafli i dekorowania mazurków, choć równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do kremu

Rozpustne gotowanie
Tort Sylwestrowy 176

połową konfitury, a następnie nałóż 1/3 kremu i rozprowadź go równomiernie. To samo uczyń z drugim blatem. Nałóż następnie ostatni kawałek biszkoptu i całość (górę oraz boki) posmaruj otrzymanym kremem. Odstaw do lodówki, a w tym czasie przygotuj masę cukrową (lukier plastyczny).Lukier plastyczny:400-500 g cukru pudru50 g glukozy w proszku3 płaskie łyżeczki żelatyny30 ml wody(...)plastelinę. W razie potrzeby dosyp więcej cukru pudru. Gotową masę rozwałkuj dość cienko (3-5 mm) na stolnicy posmarowanej olejem (wałek również należy naoliwić), a następnie nałóż ją na tort i odetnij pozostałość. Do reszty masy dodaj barwnik i dokładnie wyrób do jego połączenia. Wytnij kształty cyfr i wskazówek za pomocą noża. Nałóż je na tort. W razie potrzeby możesz

Food Square

Proponowane wyszukiwania