kremy na tort - 1000 przepisów (strona:43/67)

Tort z kremem z bitej śmietany i mascarpone 142

Witajcie, tort upiekłam w czerwcu, ale dopiero teraz dodaje przepis :) Robiłam już bardzo podobny, ale ten ma troszkę inny krem, dodałam do niego mascarpone :) (Biszkopt z  przepisu  Bakeholic  ) Ps. Wiem, że nie jest najpiękniejszy, ale włożyłam w niego całe serce ;) SKŁADNIKI:   7 jajek rozmiaru L   1 1/2 szklanki cukru   1 1/2 szklanki mąki pszennej

The Sweet Damsel
Torcik porzeczkowy 130

„ To taki torcik trochę w starym stylu. Bez tłustego kremu. Przełożony jedynie galaretką porzeczkową i oblany czekoladą. Dodatek migdałów do kakaowego biszkoptu sprawia, że nie jest

Wiem co jem
Torcik śmietanowo-anansowy 194

Dziś sobota,  za oknem deszcz, brzydko i ponuro chcę Wam osłodzić dzień wpisem na słodko. Taki torcik śmietanowo-ananasowy jest nie tylko pyszny ale i

Wanilia i Kardamon
Jesienne ciasto z całymi gruszkami 182

będzie. Gruszki za to robiły się coraz bardziej miękkie, a ja nabierałam na nie coraz większej ochoty. Po torcie (o którym powinnam opowiedzieć Wam wcześniej, ale jednak napiszę później) nie miałam chęci na zbyt skomplikowane, pełne kremów i słodyczy ciasta. Chciałam czegoś prostego, miękkiego, pachnącego.Tej jesieni, mam wrażenie, panuje moda na ciasta z całymi gruszkami. Już rok temu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik jogurtowo- czekoladowy 188

tylko spód ). 5. Przelać ciasto . 6. Piec w temp 180 st do suchego patyczka . 7. Zimny biszkopt przeciąć na 3 części . 8.Krem jogurtowy ; 9. Jogurt wymieszać z mlekiem dodać krem waniliowy i jogurtowy , ubić na sztywno .Dodać pryncypałki starte na tarce o grubych oczkach i wymieszać . 10.Krem czekoladowy; 11.Krem czekoladowy i toffi ubić w 500 ml mleka. 12. Na spodnią(...)drugim krążkiem . 13. Na drugi spód wyłożyć masę jogurtową zostawiając troszkę do dekoracji. 14.Przykryć trzecim krążkiem . Wierzch i boki torcika posmarować resztą masy czekoladowej . 15.Biszkopty przyciąć do wysokości tortu , leciutko posmarować masą i przyklejać w koło. 16. Tort udekorować według własnego uznania . Ja w koło zrobiłam malutkie rozetki z masy jogurtowej.Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Urodzinowy Tort Ptysiowy 87

przełożyłam do malaksera) i miksujemy dodając 1 jajku. Ciasto przekładamy do szprycy i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia robimy jednakowe małe koła, które posłużą nam za blaty do tortu. U mnie  wyszły cztery blaty. Ostatni blat powinien być podwójny, ze wzorkami, aby był najładniejszy :)Ciasto ptysiowe pieczemy w rozgrzanym do 200`C piekarniku przez 20 minut - moje blaty(...)będą przybierać złotawy kolor, to znak, że już nadszedł ich czas. Ponieważ czas ich pieczenia zależny jest mimo wszystko od ich wielkości :)Studzimy w piekarniku.Następnie przygotowujemy krem budyniowy - Budyń rozpuszczamy w paru łyżkach mleka, resztę przelewamy do rondelka i gotujemy. Gdy mleko zacznie się gotować dodajemy rozpuszczony proszek i chwilę gotujemy ciągle mieszając. Tak przygotowany budyń odstawiamy do ostygnięcia

Słodkie Przyjemności
Tort rajska wyspa 191

Wczoraj oprócz specjalnego obiadu na urodziny smakosza wykonałam też ten tort. Jest pyszny, lekki, owocowy, nie za słodki i łatwy w wykonaniu. Myślę, że nazwa trafiona. Wystarczy udekorować i zrobić niespodziankę tym, których kochamy, nie tylko w dzień jak dziś - Walentynki. Korzystałam z przepisu Iziony ze strony przepysznie.pl jednak dokonałam kilka zmian.Składniki:Ciasto:6 jajek1 szklanka mąki tortowej5(...)dżemu na nim ułożyłam warstwę owoców, przykryłam warstwą kremu i krążkiem ciasta. Wierzch i boki posmarowałam resztą kremu, udekorowałam, wsadziłam do lodówki.Przed włożeniem do lodówki Smakosz w dniu swojego święta brał dokładkę chwaląc przy tym lekkość masy i smak tortu. Dla wszystkich, którzy nie przepadają za ciężkimi maślanymi tortami - Polecam

NA MOIM TALERZU
Ciasto chałwowo-wiśnione na czwarte urodziny bloga 174

ciasta polałam obłędnie chałwową polewą i ozdobiłam pokruszony bezami. Prace przy cieście najlepiej podzielić na dwa dni - pierwszego upiec ciasto i bezę, przygotować bazę kremu i frużelinę. Kolejnego skończyć krem, przygotować polewę i złożyć wszystko w całość. Nie jest to tak trudne, na jakie może wyglądać. A smak... Smak jest po prostu niebiański - dla tych, którzy lubią chałwę. Ja lubię(...)sezamowy smak nie jest Wam obojętny, koniecznie zapiszcie sobie ten przepis. Ciacho może robić za tort - jest wysokie i ślicznie wyglądają te wszystkie warstwy. Jest też dość słodkie, więc mimo, że niewielkie, to podzielne. Polecam, nie tylko na urodziny. Ciasto z kremem chałwowym i wiśniami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) ciasto czekoladowe: 4 jajka 200 g cukru

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wiśniowa bajka 1093

masą budyniową i warstwą delikatnej  śmietanki, rozpływa się w ustach niczym najlepszy tort, skromnie ozdobiony , wbrew pozorom prosty do przygotowania, smakiem będziecie zachwyceni…..prawdziwa słodka bajka! Składniki: Ciasto: 4 jajka ½ szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 szklanka śmietany kremówki 1 budyń śmietankowy  2 szklanki mleka

Wanilia i Kardamon
SŁODKA KAMPANIA DR GERARD 127

jogurtem.Są rewelacyjne gdyż można je również wykorzystać jako dekorację tortu....można obłożyć nimi cały tort lub tylko jego górę..dekoracja łatwa a efektowna...naprawdę polecam PASJA: wspaniałe połączenie pralinki i ciasteczka.Pasja skrywa w sobie porcję kruchego lub biszkoptowego ciasta,wyśmienitej czekolady i kremu,który zachwyca puszystością. KREMISIE: coś dla dzieci,coś co sprawi,że pojawi się uśmiech

Niespełnione zdolności kulinarne
MALINOWY CURD. 188

jestem w stanie ponieść w imię miłości? A TY?Przez długi, długi czas prym wiódł lemon curd, czyli jajeczny krem z soku z cytryny, który idealnie nadaje się jako nadzienie do tart i tartaletek, na deser, do naleśników czy przekładania tortów. Skoro cytrynowy smak był udany, trzeba włączyć swoją kreatywność i dać jej całkowity upust, wymyślając nowe odmiany. Widziałam naprawdę(...)palniku, podgrzewam, ale nie gotuję, wyłączam gaz. Wlewam masę jajeczną i ciągle mieszając, dokładnie ją rozprowadzam. Następnie znów włączam gaz, bez ustanku mieszając, dodaję po łyżeczce mąki ziemniaczanej. Kiedy krem zgęstnieje, łączę z masłem. Odstawiam do wystudzenia. Jeśli powstały grudki z mąki, przetrzeć krem przez sito. Wytrzymałość: do dwóch tygodni w lodówce. SMACZNEGO!  Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Podsumowanie roku 2014 a także 10 najpopularniejszych wpisów! 132

Magdalenę Ziemiańską - upiekłam wiele ciast, ciasteczek i tortów, przygotowałam kilkanaście deserów i zrobiłam przy tym setki zdjęć - odpowiedziałam na Wasze komentarze umieszczane na blogu - nawiązałam współpracę z "Małopolskim Apetytem - magazynem blogerów kulinarnych" , gdzie także mogliście przeczytać moje przepisy - osłodziłam Wam życie :) Oto 10 najpopularniejszych wpisów na moim blogu: 1. Bardzo łatwy krem(...)babeczek  2. Ciasto toffi z prażonym słonecznikiem  3. Waniliowy krem do dekoracji babeczek 4. Dżem z dyni z galaretką pomarańczową 5. Ciasto czeskie 6. Ciasto "Poezja" 7. Banoffee - ciasto z bananami i toffi bez pieczenia 8. Szybka babka 9. Pieguski z czekoladą 10. Tort Marysieńka To był pracowity rok. A co przyniesie kolejny? To był pracowity

Mania Wypiekania
Babeczki jagodowe 222

prezentują, a to za sprawą obłędnego kremu na bazie jagód, mascarpone i bitej śmietany. Krem jest delikatny, niezbyt słodki, po prostu pyszny! Ale to nie koniec jego zalet: ma zwartą konsystencję, jest trwały (na pewno nie spłynie z babeczek), idealnie nadaje się również do przekładania tortów czy wypełnienia rolady. Oczywiście nie musi być na bazie jagód - świetnie sprawdzą się także

Domowa Cookierenka Agi
DYNIOWIEC 175

Połączenie biszkoptu piernikowego z kremem z dyni oraz polewą czekoladową stanowią idealną całości. Ciasto nie tylko świetnie smakuje ale także zachwyca swoim wyglądem.   SKŁADNIKI (forma

RAROSSA
delikatne ciasto biszkoptowe z kremem śmietanowym i truskawkami 354

składniki na biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na

Domowy Smak Jedzenia
Wyniki konkursu- słodki przepis na Dzień Matki 138

Tiramisu z truskawkami 0 2 2 26 Toffi 2 3 5 27 Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny 53 13 66 28 Muffinki czekoladowe 0 2 2 29 Torcik waniliowy 48 2 50 30 Tort naleśnikowy

Tradycyjna Kuchnia
Torcik truskawkowy 166

Uwielbiam truskawki, świeże, pachnące soczyste owoce które można wykorzystać do wszystkiego! Na śniadanie, do obiadu, deser czy na kolację. Mogłabym je jeść przez cały rok, ale

Słodkie Przyjemności
Torcik owocowy a'la kopiec kreta 116

przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 40 minut w 160 stopniach. Krem: serek mascarpone miksujemy ze schłodzoną kremówką. Ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Owoce kroimy w kosteczkę. Po ostudzeniu kroimy biszkopt na 3 blaty. Do pokrojenia biszkoptu użyłam obręczy Zenker do tortów  ze sklepu redcoon.pl Użyłam 2 blaty do zrobienia mojego torcika

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania